Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2012 Cuma 15:43
Eğitimci, Ressam Emel YÜCE
Özgeçmiş: 1949 yılında Karadeniz Ereğli’de dünyaya gelen Emel YÜCE, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra sırasıyla Zonguldak Kız İlköğretmen Okulu ile Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Önlisans Bölümü’nü bitirdi. 1986 yılından bu yana resim sanatı ile uğraşan YÜCE, zaman zaman çini, ahşap boyama gibi el sanatları ile de uğraşıyor...

Karadeniz Ereğli'de 40 yıl ilk öğretim öğretmenliği yaptıktan sonra, öğretmenlik yıllarında öğrencilerin resim dersi çalışmalarına yardımcı olarak başladığı resim sanatını ilerleyen yıllarda açtığı sergilerle adından söz ettiren emekli öğretmen Emel YÜCE bu ayki PortreEreğli konuğumuz oldu.

Resim Sanatına Nasıl Başladı? Bugünlere Nasıl Geldi?

Resim sanatına öğretmenlik yaptığım yıllarda öğrencilerime yardımcı olmak amacıyla başlamıştım. Resim sevgisi ve ilgisi ilerleyen yıllarda Karadeniz Ereğli Halk Eğitim Merkezi El Sanatları kurslarına katılmamla devam etti. El Sanatları Kurslarında; çiçek, seramik, kumaş ve boyamayı öğrenerek birbirinden farklı çalışmalar yaptım. Daha sonra 1992 yılında Erdoğan KESKİN Resim Atölyesi'nde öğretmenlik yaptığım yıllardaki resim çalışmalarına yeniden başladım. Gün geçtikçe kendimi, resim bilgimi burada geliştirdim ve bilgi birikimimi arttırdım. Acaba, ' Güzel resim yapabilir miyim? Nasıl olur ki? becerebilir miyim ki?' derken ilk resim sergimizi açtık, o gün dünyalar benim oldu…

Kurslarda öğrendiklerimi de meslek hayatım boyunca öğrencilerime aktardım.

Aktif Olarak 1986 Yılından Beri Resim Sanatıyla Uğraşıyor

Ayrıca okullarımızda açılan yetişkinlere yönelik okuma yazma kurslarında görev aldım.

Meslek hayatımda resim derslerinde öğrencilerimi eğittim. 2006 yılında Erdoğan Keskin Resim Atölyesinde yağlıboya resim çalışmalarına başladım. 2011 yılında kurs arkadaşlarımda ilk resim sergimizi Atatürk Kültür Merkezi Osman Zeki Oral Sergi Salonunda açtık.

Resim; Huzur ve Mutluluk…

Her insanın hayatında resim sanatının farklı bir yönü vardır. Benim hayatımda resim, bana huzur ve mutluluk veriyor. Resim yapmaya başlayınca saatlerce bıkmadan, yorulmadan çalışabiliyorsunuz.

Sanat çalışmalarının okullar düzeyinde kalıyor. Çeşitli grupların yaptığı resim çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Erdemir Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Karadeniz Ereğli ve bölgemiz için büyük bir avantaj. Belki de geleceğin müzisyenleri, ressamları bu okuldan yetişecek ve biz onlarla gurur duyacağız.

Müzik ruhun gıdasıdır' derler Resim ve müzik kardeştir. Birbirini bütünler. Resim ruhu da tedavi eder.

 
Gösterim : 2685
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21647259, Bugün: 2585 kez ziyaret edilmiştir.