Kayıt Tarihi: 9 Mayıs 2013 Perşembe 18:43
Google Teknolojileri
İnternetle tanışan herkesin kullandığı dünyanın en büyük arama motoru. Google deyince ilk akla arama motoru gelse de, pek bilmediğimiz yada dikkatimizi çekmeyen bir çok ürünü mevcut. Sizler için en yeni Google teknolojilerini bu yazımızda paylaşıyoruz.

Google Glass (Akıllı Gözlük)

Google ürettiği Android işletim sistemini telefonlarda çoktan kullanmaya başladı ve bir çok telefon meraklısı artık telefonun markasından ziyade Android işletim sistemli olup olmadığına bakarak telefon almaya karar veriyor. Telefonların dışında Android işletim sistemli kol saatleri de üretildi. Google saat ve telefonların dışında Android işletim sistemine sahip gözlük geliştirme çalışmalarını uzun zamandır sürdürüyor ve yakında 1500$ fiyat ile piyasaya sunulması bekleniyor.

Bir akıllı telefon ile yapabileceklerimizi Google Glass ile yapabilmek mümkün. Video izlemek, internete girmek, müzik dinlemek, navigasyon, maillerinize bakabilmek vs. Merak edilen soru şu; Telefonun dokunmatik ekranı ile yada tuşları ile bu işlemleri yapabilirken, gözlükle bu işlemler nasıl yapılacak, komutlar sisteme nasıl iletilecek ? Uzmanlar komutların baş hareketleri ile, dokunmatik ekran ile ve (bir söylentiden ibaret olsa da) göz hareketleri ile gönderileceğini ifade etmişler.

Google Ses ile Arama

Arama yapmak için Google.com adresine girmek arama kutusuna ne aradığımızı yazmak yeterli. Bu işlemi klavye ile yapmak yerine, Google Chrome ile birlikte sunulan ses ile arama özelliğini kullanarak da yapabilirsiniz. Yapmamız gereken Google Chrome tarayıcısı ile Google.com adresine girmek ve arama kutusunun yanındaki mikrofona tıklayıp ne aradığınızı sesli şekilde mikrofona söylemek.

Google Resim ile Arama

Google'da resim aramak için arama kutusuna, aramak istediğimiz resim ile ilgili kelime girmemiz yeterlidir. Bir çok amaç için kullanabileceğimiz diğer bir yöntem ise bilgisayarımızda bulunan resmi Google arama kutusuna sürükle bırak yöntemi ile taşımak. Bu işlem ilgili resmi google'a göndererek, bu resme benzeyen resimleri ve yazılı bilgileri bulabilmektedir. Bu özellik her ne kadar "Resim zaten bende varsa neden arayayım ?" sorusunu sordursa da bazı durumlar da çok faydalı olabilmektedir.

Örneğin;

- Elimizde küçük bir resim var ve bu resmin benzerini ve daha büyüğünü internetten bulmak için bu özellik kullanabiliriz.

- Elimizde bir konu ile ilgili resim var, ancak konunun ne olduğu bilmiyoruz. Bu durumda konu ilgili bilgilere ulaşmak için resim ile arama özelliğini kullanarak gerekli bilgilere ulaşabiliriz.

 
Gösterim : 23126
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21505127, Bugün: 1024 kez ziyaret edilmiştir.