Kayıt Tarihi: 1 Eylül 2014 Pazartesi 12:57
PARA ve ŞÖHRET

İnsan pek çok duygularla dünya'ya merhaba der. Her duygu bıçak gibi, iyi de kullanılabilir, kötüde de kullanılabilir. Bu duyguların başında gelen duygulardan belki birincisi şöhretperestlikdir.

Deniz kenarında şirin bir kasabamızda genç bir kız vardı. Ayşe.Orta halli bir ailenin kızı.Ayşe,tabir caizse ay parçası.Boy pos,endam.Sarı,lüle lüle saçlar,o kaş,o gözler,o al al yanaklar. Hani denilir ya : -Özenle yaratılmış.

Ayşe aynaya bakıyor, kendine hayran oluyor.Herkes de Ayşe'ye hayran.Ayşe dillere destan.Ayşe,etrafındakilere bakıyor,hiç bir şey hoşuna gitmiyor ve beğenmiyor. Evleri,komşuları,akrabaları hatta arkadaşları ona göre hiçtir.Anne ve babasından şüphe ediyor;niye onlar benim gibi güzel değiller?Benim annem babam benim gibi olmalıydı.Benim çok güzel,pek çok zengin bir ailenin kızı olmam lazımdı,diye düşünüyor.

Ayşe övünmekten ve methedilmekten çok haz duyuyor, övüldüğü zaman adeta kabına sığmıyor. En küçük bir tenkit ve ya beğenilmeme, onu, adeta, çılgına çeviriyor.Ayşe'nin en çok sevdiği para,bol bol para.Övün,alkışlayın,paranız da bolsa,Ayşe esirinizdir.

Ayşe, çok erken sigaraya başladı. Giyime de pek düşkündü, hele eğlenmeye ve eğlenceye bayılırdı. Çoğu zaman eve geç geliyordu.Babası ancak zaruri ihtiyaçlarını temin edebiliyordu.Kızının olağan üstü masraflarını karşılaması mümkün değildi,kızını sık sık ikaz ediyordu,öğüt veriyordu,ama nafile,Ayşe bildiğini okuyor,burnunun doğrultusuna gidiyor,fakat nereye gidiyordu?Ayşelerin şirin kasabası,Ayşe'ye dar gelmeye başladı.O büyük şehirlerde,büyük insanlarla yaşamalıydı,ona göre,bu kasaba gibi,kasabanın insanları da küçüktü.

Eketti teketti Ayşe kendini büyük şehrin kucağına attı. Bütün hayallerinin gerçekleşeceğini, her türlü isteklerine kavuşacağını zannediyordu.Bu güzelliği ile herkes ondan bahsedecek,gazeteler,dergiler boy boy resimlerini basacak,radyolar,televizyonlar ondan bahsedecek...

Amma olmadı, seneler seneleri kovaladı, büyük şehir benzerleri gibi Ayşe’yi yuttu, bitirdi. Eğlenceler, içki, kumar, uyuşturucu, gayri meşru hayat,bir bir onun her şeyini kopardı aldı, güzelliklerinden tek bir iz kalmadı. Saçları ağardı, döküldü, kaşlar beyazlaştı,yüzler buruştu, yüzünde,çenesinde beyaz kıllar çıkmaya başladı,bacaklar çarpıklaştı...

Elli sene sonra, beli bükülmüş, kocamış olarak,beğenmediği kasabasına, babasının virane olmuş evine döndü. Annesi,babası rahmetli olmuşlardı.Dünya'da kendisinden on yaş küçük erkek kardeşi Mehmet'ten başka yakını yoktu. Mehmet,ağır başlı,anlayışlı,hoşgörülü,herkes tarafından sayılan,sevilen,mert bir insandı.Şimdiye kadar hazmedemediği,ablasının yaşayış tarzıydı.Hep derdi:

- (Ah ablam,o güzelliklerini kimin verdiğini bir bilseydin,O'nu bir tanısaydın,verilen nimetlerin şükrünü eda edebilseydin ne güzel,ne hoş olurdu.) Geç kalmış olsa dahi, ablasının şehrine, yuvasına dönüşü Mehmet'i çok sevindirdi, duyar duymaz, baba evine koştu,dış kapıdan eve girince,göz yaşları yuvarlanmaya başladı, anasını, babasını,onlarla geçirdiği acı,tatlı anılarını hatırladı,her zamanki gibi ebeveynini rahmetle andı,onlar için KUR'AN okuyarak,elini açarak duâlar etti.Şimdi,dile kolay,elli sene sonra ablasıyla karşılaşacaktı.Evet,elli sene sonra iki kardeş karşıya geldiler. Ablası buraları terk ettiğinde Mehmet on iki yaşındaydı. Baktı,güzeller güzeli ablası ne hale gelmişti. Başını elleri arasına alarak,hüngür hüngür ağlamaya başladı. Sakinleşince,ablasına sarıldı,ellerini öptü,hoş geldin,safalar getirdin ablacığım,dedi.

Müslüman hiç bir zaman, ALLAH'ın rahmetinden ümidini kesmez. Mehmet ne iyi bir kardeş, ablasına şefkatle, merhametle, sevgiyle, kurtuluş yollarında hep rehberlik etmeye karar verdi.Mazinin karanlıklarını nurla yıkayacaktı.

Sağlıcakla kalın...

 
Gösterim : 23930
YORUMLAR
Al tan kuru / Bu yer abımın hakkı dıyemeyenlerede bir yol gosterın madem bu kadar cok bılgılısınız ayselerı fattmaları bılıyosunuz hak yıyenlerede nasıhat edinkı se
Bu yer abımın hakkı dıyemeyenlerede bir yol gosterın madem bu kadar cok bılgılısınız ayselerı fattmaları bılıyosunuz hak yıyenlerede nasıhat edinkı secdeye baslarını hıc korkmadan koysunlar kıldıkları namazda heba olmaz hic olmazsa
0
0
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21505191, Bugün: 1088 kez ziyaret edilmiştir.