Kayıt Tarihi: 4 Mart 2015 Çarşamba 00:29
Eczacı, Ressam; Gülen KARAKUŞ
Karadeniz Ereğli’de dünyaya gelen, İzmir’de eczacılık eğitimini tamamlayan, Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’nde uzun yıllar eczacılık yapan, eczacılık mesleğini, resim sanatıyla bütünleştiren Gülen KARAKUŞ Portre Ereğli'nin konuğu oldu...

ÖZGEÇMİŞ; 1960 yılında Karadeniz Ereğli’de dünyaya geldi. Sırasıyla Turgut Reis İlkokulu,Atatürk Orta Okulu ve Karadeniz Ereğli Lisesi’ni bitirdi. Üniversite eğitimini Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde (tamamladı. Karadeniz Ereğli Sosyal Sigortalar Kurumu(SSK) Hastanesinde 1984 yılında eczacı olarak göreve başladı. 2006 yılına kadar Karadeniz Ereğli SSK Hastanesi ve Sağlık Bakanlığı Devlet Hastanesinde çalıştı. Emekli olduktan sonra sanat çalışmalarına ağırlık verdi..21 yıldır resim sanatıyla uğraşmaktadır.

Resim Çalışmalarına Nasıl Başladı? Bugünlere Nasıl Geldi?

Resim çalışmalarıma Lise yıllarında, başladım. Çok sevmeme rağmen, üniversite yıllarımda resme hiç zaman ayıramadım. İzmir de açılan sergileri izleyerek özlem giderdim. Hobi olarak başladığım sanat yaşamıma 1992 yılında; şuan aramızda olmayan yıllar önce yitirdiğim arkadaşım Mualla DEMİRDÖĞEN sayesinde katıldığım Taneri Atölyesi’nde resim sevgisiyle devam ettim. Taneri Atölyesi sayesinde çok güzel dostlar, tecrübeler kazandım.. Arkadaşıma ve beni bugünlere taşıyan sevgili öğretmenim Feryal TANERİ’ye şükran borçluyum. Arkadaşımın mekânı cennet olsun, öğretmenimin ise yolu açık olsun.

50’ ye yakın Karma Sergi ve Festivallere katıldım. 2001 yılında kardeşimin ve dostlarımın manevi destekleriyle ilk kişisel sergimi Karadeniz Ereğli Atatürk Kültür Merkezi Osman Zeki Oral Sergi Salonunda açtım. Tablolarımda doğayı ;özellikle ağaçları işliyorum.Hepsi benim için bir birey….

İlk başladığım yıllarda, gökyüzü mavi ,toprak kahverengi ,yaprak yeşil olur derdim. Zamanla ilk yıllardaki katı kurallarım değişti . Artık doğada gördüklerimi değil, hissettiklerimi tuvallere aktarmaya başladım.

Yıllar sonra Nimet ÖCEK’le tanıştım..Nimet Öğretmenle birlikte farklı teknikler.geliştirdim.Tuvallerime kartonlar eklemeye başladım. Tuval ve karton bir bütün oldu benim için diyebilirim.

Sürekli Sanat Adına Arayışlar İçinde Olan Sanatçı Yağlı Boya Çalışmalarının Yanında Ebru Sanatıyla da İlgileniyor

Kasım 2012 yılında Ahmet UÇAR’ Ebru Atölyesinde Ebru kursu eğitimi almaya başladım.Ebru sanatı tablolarıma ayrı bir renk getirdi .

Şuan yağlı boyalarımla, ebru sanatını birleştiriyorum. Güzel şeyler olacağını düşünüyorum.Ayrıca şu günlerde konuk sanatçı olarak davet edildiğim 2.Uluslararası İzmir Sanat Bienali için hazırlıklarım devam ediyor. BİENAL için katalog hazırlamakla uğraşıyorum. İZMİR BİENALİ 1 Mayıs-5 Mayıs 2013 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

Karadeniz Ereğli Sanat Kurumu, Erdemir Musiki ve Folklor Gençlik Spor Kulübü Derneği, Hekim,Eczacılar Dayanışma Derneği ve GESAM üyesi olan sanatçı; Sanat Çalışmalarına evindeki Atölyesinde ve Grup Çatı Atölyesi’nde devam ediyor.

Resim Gönül Gözüyle Gördüklerimiz…

Bence resim; gönül gözüyle gördüklerimizin yansımasıdır….

Feryal TANERİ,Osman Zeki ORAL,Hikmet ONAT,Veli SAPAZ,,Ramiz AYDIN,Ahmet YEŞİL,

etkilendiğim sanatçılardan sadece bir kaçı…

Resim sanatına yeni başlayacak olan arkadaşlara çok çalışmalarını, araştırmalarını, hiçbir şekilde umutsuzluğa kapılmadan gönüllerindeki yansıtmalarını isterim.

Kişisel Sergiler

2001 / Karadeniz Ereğli Atatürk Kültür Merkezi(AKM)

Osman Zeki ORAL Sergi Salonu

2004 / Zonguldak Kültür Müdürlüğü

2009 / Karadeniz Ereğli AKM

Osman .Zeki ORAL Sergi Salonu Grup Çatı Sergisi

2011 / Karadeniz Ereğli AKM

Osman .Zeki ORAL Sergi Salonu

Karma Sergiler

Beşiktaş Deniz Müzesi / İstanbul

Düzce Sanat Galerisi / Düzce

Ankara Devlet S.G / Ankara

Antalya Resim1.ve2.ci Festivali / Antalya

Dünya 8 Mart Kadınlar Günü K.R.Sergileri / Ereğli, Alaplı, Zonguldak.

Dünya Madenciler Günü Etkinliği / Zonguldak

İskenderun Halk Eğitim Merkezi S.G.K.S / İskenderun

İs-Demir Sanat Galerisi K.S / İskenderun

Devrek Baston Festivali / Devrek

Akçakoca Fındık Festivalleri / Akçakoca

Alaplı Festivalleri / Alaplı

Ekim Geçidi Sergileri / Karadeniz Ereğli

Karadeniz Ereğli Çilek Festivalleri / Karadeniz Ereğli

GESAM Sergileri / Karadeniz Ereğli ve diğer şehirler

 
Gösterim : 53543
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21505364, Bugün: 1261 kez ziyaret edilmiştir.