Kayıt Tarihi: 8 Ağustos 2012 Çarşamba 21:38
Sahil Bandındaki Hayvanlar İçin Konulan Su Yalakları Demek ki İşe Yarıyormuş
Karadeniz Ereğli’de, aşırı sıcaklar nedeniyle çeşitli tedbirler alınırken, sokak hayvanları da unutulmamış ve sahilin belli yerlerine sokak hayvanları için su yalakları konularak üzerlerine de birer tabela dikilmişti.

Artan sıcaklara karşı vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulunulurken, özellikle sokak hayvanları da Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından unutulmadı. Karadeniz Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nce, sahil bandına küçük su yalakları yerleştirilerek, hayvanların serinlemeleri amaçlanmıştı.

Bazı çevreler tarafından çok gereksiz ve saçma bulunan ve hatta hiçbir işe yaramayacağı ifade edilen su yalaklarının nasıl da işe yaradığının göstergesi olarak objektiflerimize bu görüntüler takıldı.

Sokak hayvanları ve özellikle kediler sanki tabelayı okuyorlar.

Su yalaklarının üzerinde 'Onlar için bir kap su' sloganı yazılı döviz bulunuyordu. Objektiflerimize yansıyan bu fotoğraf ile sahil Bandında yer alan su yalaklarının sokak hayvanlarına ne kadar da yardımcı olduğu gözlemleniyor. Sıcaktan bunalan kedi önce su yalağının başına geliyor. Sonra tabelaya bakıyor ve sanki kendisi için hazırlanan bu minik su göletinin üzerindeki yazıyı okuyor ve sonrasında da kana kana suyunu içmeye başlıyor. Üstelik sahilin kalabalık insan toplulukları arasında...

 
Gösterim : 4628
YORUMLAR
Okuyucu / Yalak kelimesinin sözlük anlamı
Gerçekten güzel bir konuya deyinmişsiniz haber için tebrik ediyorum ancak ben nacizane Yalak kelimesine takıldık. Zira günümüzde farklı anlamlarda kullanılan bu kelimenin asıl sözlük anlamı "Hayvanlara su verilen oyuk ağaç ya da taş." Bu haberde kullanılan araçlara Su Yalakları yerine Su Kabları demek daha doğru olur diye düşünüyorum. Konuyu siz de bir araştırırsanız doğrusunu bulmuş oluruz. Teşekkürler.
1
0

Editör / "OKUYUCU"ya yanıt
"OKUYUCU" rumuzu ile yazan sevgili takipçimiz; takıldığınız "YALAK" kelimesi dikkat ederseniz tam da sizin açıklama yaptığınız ve bir çok sözlükte "ördeklerin, tavuklarin, civcivlerin, tavsanlarin, hindilerin atlarin e$$eklerin sipalarin öküzlerin su ictigi hazne.. genelde yesil renktedir.." diye tanımı yapıldığı şekilde kullanılmıştır. Bundan neden rahatsızlık duydunuz bir anlam veremedik. Yine de ilginiz için teşekkürler..
1
0
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21646189, Bugün: 1515 kez ziyaret edilmiştir.