Kayıt Tarihi: 17 Mart 2012 Cumartesi 18:19
Bu Balıklar Kendini Kedi Gibi Sevdiriyor
Kdz. Ereğli'de balıklara ilgisi olan aynı zamanda hobi el sanatları maket yapımı ile de ilgilenen Vahit UĞURLU evinde beslediği balıklarını elleri ile adeta kedi gibi seviyor.

Ana vatanları Amazon ırmakları olan DİSCUS türü bu balıkların evcil türleri akvaryumda yaşayabiliyor. Doğal ortamlarında sürü halinde yaşayan bu balıkların en büyük özelliği evcilleşebilme özellikleri. Diğer akvaryum balıklarına oranla insana yakınlığı ile bilinen DİSCUS balıkları benimsedikleri sahiplerine kedi gibi yakınlık gösteriyor ve kendilerini sevdiriyorlar.

Konu hakkında bilgi edindiğimiz UĞURLU; "DİSCUS balıkları normal ortamlarında vahşi olmalarına rağmen evcileşebilme özellikleri ile akvaryumda da beslenebiliyorlar. Ancak akvaryumda da doğal ortamlarında olduğu sürü halinde olmaları gerekiyor. Yani en az 5-6'lı gruplar halinde olmaları gerekiyor. Kendilerini sevdirme özelliklerinin yanında yavrularını tıpkı evcil hayvanlarda olduğu gibi koruma iç güdüsü yetiştririyorlar.

Balıkların beslenmeleri protein ağırlıklı. Yani diğer akvaryum balıkları gibi özel yemlerin dışında protein içeren hayvansal gıdaları da yiyebiliyorlar. Örneğin dana yada inek yüreğinden ve içerisine yine insanların yiyebildiği gıda maddelerinden yapabileceğiniz karışımları küçük parçalar halinde DİSCUS'lara rahatlıkla yedirebiliyorsunuz. Tıpkı evinizde kediniz yada köpeğiniz varmış gibi bu balıklara da böyle davranabiliyorsunuz.

Ayrıca bu balıkların suyunun sürekli temiz tutulması ve günde nerede ise suyun yarısının mutlaka değiştirilmesi yada temizlenmesi gerekiyor." dedi.

UĞURLUN'un oğlu Uğur ise bu balıkların evlerinde olmasından gayet mutlu olduğunu belirtiyor. Babasının olmadığı zamanlarda balıklara gözü gibi bakıyor, o da tıpkı babası gibi günde bir kaç kez balıkları severek onları sevgisiz bırakmıyor.

 
Gösterim : 3325
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21662742, Bugün: 3257 kez ziyaret edilmiştir.