Kayıt Tarihi: 22 Mart 2019 Cuma 10:51
İŞTE POSBIYIK SEVGİSİ! BİNLERCE KİŞİ AYAKTA, SALON TIKLIM TIKLIM...
CHP Kdz.Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil POSBIYIK’ın Büyük Anadolu Otel’de binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği toplantıda projelerini de açıkladı. Binlerce kişinin Anadolu oteli hınca hınç doldurduğu etkinlik sonrası kamuoyunda" Anadolu Otel, Anadolu Otel olalı böyle kalabalık görmedi" diye yankı buldu.

İŞTE POSBIYIK’IN MÜTHİŞ KALABALIĞA HİTABEN YAPTIĞI VE 5 YILDA HAYATA GEÇİRECEĞİ PROJELER;

KENT MEYDANI PROJESİ

Kent meydanları, şehirlerin görünen yüzü ve vizyonudur. Belediye Hizmet Binası, Merkez Camii, dinlenme, gezinti alanları ve peyzaj düzenlemeleri ile kentimize vizyon katacak bu projeyi öncelikli olarak hayata geçireceğiz.

Yaklaşık 12.000 metrekarelik eski terminal alanında gerçekleştireceğimiz kent meydanı projesi ile aynı zamanda şehrimizin en önemli ihtiyacı olan otopark sorununu da çözeceğiz.

Kent meydanına bitişik alanda yapılması planlanan Hükümet konağı, cami alanı ile belediye hizmet binasının bulunduğu adalar entegre edilerek toplam alan 30.000 metrekareye çıkarılıp kent meydanının altına 3000 araç kapasiteli yeraltı katlı otoparkı yapılacaktır.

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ VE FAKÜLTE

-Üniversitelerin temel işlevleri bilimsel bilgi üretme, nitelikli insan gücü yetiştirme ve toplumsal katkı sağlamaktır. Üniversitelerin kuruldukları kente ekonomik ve kültürel açıdan da katkıda bulunduğu bir gerçektir.

Üniversiteler, yerel ekonomiler açısından geniş yelpazede çok sayıda kişiyi istihdam ettikleri, yerel mal ve hizmetleri satın aldıkları, kentin kültürel hayatının ve yapılı çevresinin iştirakçisi oldukları için kentlerin önemli kurumlarıdır.

Bu gerçeklerden hareketle, kentimize büyük değerler katacağını bildiğimiz daha önce eski hastane bölgesine yapılması planlanan ve hayata geçirilemeyen üniversite projesini halkımız ve sivil toplum kuruluşları birlikteliğinde oluşturacağımız bir platformda gündeme alarak hayata geçireceğiz.

YURT PROJESİ

Öğrencilerin üniversite seçimlerinde üniversitenin bulunduğu kentin yapısı, kampüs alanı ve akademik birimleri yanında yurt ve barınma olanakları da tercin nedeni olmaktadır. Üniversite öğrencilerimizin yurt sorunlarına çare oluşturmak için Erdemir tarafından boşaltılan ve belediyemizin kullanımına tahsis edilen, bugüne kadar üzerine hiçbir çalışma yapılmayan 88 evler lojmanlarını öğrencilerimizin kullanımına hazır yurt haline getireceğiz.

ULAŞIM-TRAFİK ÇÖZÜM PROJELERİMİZ

İlçemizde ulaşım sorununun öncelikle ele alınması ve çözüm üretilmesi gereken bir konu olduğunu biliyoruz.

Trafik yoğunluğunu azaltmak açısından yeni bulvar ve ana arterler açacağız.

Mevcut yollarda rehabilite çalışmaları çalışmaları yaparak trafik akışını hızlandıracağız.

Viyadük çalışmaları

Köprü çalışmaları

Mahalle otopark çalışmaları

Şehirlerarası Otobüsler için yolcu indirme ve bindirme alanları

Yürüyen merdivenler

Sahil yolu Balı Mahallesi bisiklet yolu çalışması

Sahil yolu ve mahalle araları asfalt ve yol çalışması

TARIMSAL KALKINMA VE İSTİHDAM PROJESİ

Delihakkı mevkiinde belediyeye ait asfalt tesisleri üzerinde 110.000 metrekarelik alanda kalkınma ve istihdama yönelik;

-Ata tohumu üretimi

-Eko Köy

-Seracılık

-Arıcılık

-Çilek üreticiliği

-Elpek Bezi üretimi

-Hayvancılık gibi tarımsal kalkınmaya yönelik projeler gerçekleştirilerek üretici kooperatifleri de desteklenerek zaman içerisinde 1500 kişilik istihdam olanağı sağlanacaktır.

TARIM MESLEK LİSESİ

“Kent ve kent çevresi tarımını, köy enstitülerine benzer bir model ile yeniden hayata geçireceğimiz lisemizde, tarımı yaşatacak nesiller yetiştireceğiz. Tohum geliştirme ve ürün çeşitlendirme, üretim teknolojileri arasında ziraat odasının desteğini alarak uygulamalı tarım meslek lisesi projesi BAKKA ve dünya bankasından alınacak krediler ile gerçekleştirilecektir.

DOĞA OKULU

Yetiştinler için tarım lisesi bünyesinde açılacak kurs ve atölyelerde tarımsal eğitim ve üretime yönelik çalışmalar yapılacaktır.

HALK SÜT PROJESİ

Kentimize bağlı köylerde hayvancılık ve süt üretimini desteklemek, halkımızın sağlıklı ve ucuz süt ihtiyacını karşılamak amacı ile entegre süt tesisleri kurulacaktır.

PİKNİK ve MESİRE ALANLARI

Kent yaşamında dikkate alınması gereken temel unsurlardan biri de halkın yaşamsal gereksinimlerinin karşılanmasıdır.

Piknik ve mesire alanları kent yaşamında halkın yoğun ve stresli ortamdan uzaklaşmalarını sağlayan ailecek eğlenebilecekleri, doğa ile iç içe olabilecekleri yaşamsal alanlardır.

Bu ihtiyacın gerekliliği olarak daha önce yaptığımız bizden sonraki dönemde atıl bırakılan Kestaneci, Sarıkorkmaz, Kepez ve Ömerli piknik alanlarının bakımlarını yaparak yeniden düzenleyeceğiz. Artan nüfus ve ihtiyaçlar doğrultusunda Doruk, Balı, Göktepe, Bağlık Doğakent ve Dağlar Köyü mevkilerine yeni piknik alanları yapacağız.

TERSANELER ve LOJİSTİK MERKEZİ

LOJİSTİK VE SERBEST BÖLGE kara ve deniz yolu taşımacılığının daha ekonomik yapılabilmesi ve bölgeye 1000 kişilik yeni istihdam alanı yaratılması için, Batı Karadeniz lojistik merkezi hayata geçirilecektir. Tersane limanı, Çengelburnu Bölge ile devlet karayolu arkasına lojistik ve serbest bölge alanı yapılacaktır.

TERSANELER

Halkımıza büyük oranda istihdam olanağı sağlayan tersanelerimizi yeniden eski işlevlerine döndürebilmek için Deniz Ticaret Odası, Ticaret ve Sanayi Odası ve Sivil Toplum Kuruluşları birlikteliğinde girişim grubu oluşturarak faaliyete geçmeleri sağlanacaktır.

OÖOSB

Orta ölçekli organize sanayi bölgeleri oluşturulup yeni istihdam sahaları açılacaktır.

FUARLAR

Bölgemizde bulunan sanayi kuruluşları, otomotiv sektörü, demir çelik sektörü, madencilik başta olmak üzere uluslararası ve ulusal firmalara açık fuarlar düzenlenecektir.

FESTİVALLER VE FUARLAR GERİ GELİYOR

-Sevgi Barış Dostluk Festivali

-Hamsi Festivali

-Caz Festivali

-Yağlı Direk Festivali

-Osmanlı Çileği Etkinlikleri

-Fuar Organizasyonları

NİKAH SALONU

Erdemir Ofis binası yanına yeni nikah ve toplantı salonu yapılacaktır.

TELEFERİK VE SEYİR TERASLARI

Anfi Tiyatro ve Kale Tepe arasına kurulacak teleferik hattı ile kale mevkiine yapacağımız seyir terasları kent turizmine canlılık katacaktır.

Göztepe’ye seyir terasları kurularak turistik gezilere açılacaktır.

Kalapete askeriye alanı gerekli makamlardan izin alınarak turistik gezilere açılacaktır.

KÜLTÜR VE TURİZM

KENT VE SANAT MÜZESİ

Yıkılan eski Belediye Binası yerine yöremize ait tarihi eserlerin bulunacağı bir müze ile yerel ve ulusal sanatçıların eserlerinin sergilenebileceği sergi salonları, mini sanat tarihi kütüphanesi birimlerini içeren Kent ve Sanat Müzesi yapılacaktır.

Eski belediye binasının yıkılması sonucunda ortaya çıkan antik Roma Hamamı kalıntılarının özel cam fanus içinde ziyaretçiler tarafından izlenebilmesi için yeni yapılacak binada mimari gerekli düzenlemeler yapılacaktır.

SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMASI

Kentimizin eski yapılarını (Yalı caddesi, Ali Onsekiz sokak, Takmalar sokak, Ahmet Sart sokak vb gibi) kültür ve tabiat varlıklarını koruma yüksek kurulu ilke kararları, koruma bölge kurulu kararları ve koruma amaçlı imar planları doğrultusunda binaların cepheleri sokak dokusu ve kentsel mobilya ile sağlıklaştırılarak yaşatılacaktır.

İNANÇ TURİZMİ

Kentimizde bulunan Hristiyanlığın erken dönemlerine ait kilise olarak kullanılan mağaralar, ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılmak suretiyle inanç turizmine açılacaktır.

SAĞLIKLI YAŞAM VE SPOR

*ÇOCUK VE GENÇLİİK SPOR KOMPLEKSİ

Potbaşı mevkiinde belediyemize ait 21.000 metrekarelik alan düzenlenerek;

*ÇOCUKLAR İÇİN

Çocuk Spor Kompleksi

Oyuncak Müzesi

TEMA Park

Oyun Merkezi

Çocuk Yüzme Havuzu

*GENÇLER İÇİN

Olimpik Yüzme Havuzu

Tenis Kortları

Basketbol Sahası

Fitness Salonu

Teknoloji ve Bilim Merkezi

Dijital Kütüphane inşa edilecektir.

KREŞLER

İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına mevcut Cumhuriyet Evleri içinde ve mahallelerde kurulacak kreş binalarında ücretsiz bakım ve kreş hizmeti verilecekir.

PARKLAR

Mevcut mahallelerde bulunan oyun parklarının tamir bakımları yapılacak. Ayrıca ihtiyaç olan bölgelere yeni oyun parkları inşa edilecektir.

STADYUM VE SPOR KOMPLEKSLERİ

Ömerli yeni hastane yanındaki 22.650 metrekarelik alana yeni şehir stadyum ve spor kompleksi ile antrenman sahaları inşa edilecektir.

SOSYAL VE ÇEVRECİ BELEDİYECİLİK BİZİM İŞİMİZ

ACEZE YARDIMI

İlçemizde yardıma muhtaç vatandaşlarımıza gıda, giyim, yakacak, eğitim, sağlık, iş imkanının yanı sıra geçimlerini sağlayabilmeleri, elektrik ve su gibi giderlerini karşılayabilmeleri için maddi yardım yapılacaktır.

AŞEVİ

Sadece ramazan aylarında değil, 12 ay hizmet edecek aşevi kurularak ihtiyaç sahiplerine tencere sefer tasları ile evlerinin kapısına sıcak yemek dağıtımı yapılacaktır.

SAĞLIK HİZMETLERİ

Geçtiğimiz dönemlerde yaptığımız gibi ihtiyaç ve talep halinde vatandaşlarımızın evlerine gidilerek sağlık kontrolleri ve hizmetleri yapılacaktır.

Sağlık ocağı bulunmayan mahallelerimize muhtarlarımız ile yapacağımız yer tespitinden sonra sağlık ocağı binaları İnşa edilecektir.

CENAZE HİZMETLERİ

Cenazesi olan vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacı (morga nakliye, mezara nakliye, mezar kazılması, tahta, kefen bezi vb gibi) akşam taziye yemeği evlere kadar getirilecek, hocalarımız tarafından kur’an okunacaktır. Cenazesi şehir dışında olan vatandaşlarımızın cenazeleri ücretsiz olarak dilediği yere nakledilecektir.

YAŞLILAR VE GENÇLER EVİ

İnönü parkı içinde bulunan tesisimiz büyütülerek fonksiyonları artırılacaktır.

ÜNİVERSİTE HAZIRLIK KURSLARI

Üniversiteye hazırlanan, maddi durumu yetersiz olan gençlerimize ücretsiz olarak sınav hazırlık kursları verilecektir.

PLAJLAR BÖLGESİ VE MARİNA

PLAJLAR BÖLGESİ VE MARİNA Merve altında bulunan plajımız rehabilite edilerek halkımızın daha sağlıklı ve modern plajlardan yararlanmaları sağlanacaktır.

Göktepe mahallesindeki eski kantar bölgesinde yapmayı planladığımız halk plajı projeleri içinde açılır kapanır yüzme havuzu, aqua park, güneşlenme terasları, oturma alanı ile halkımızın hizmetine sunulacaktır.

Yine aynı bölgede turizm amaçlı marina yat limanı yapılacaktır.

Balı mahallesi Köseağzı mevkiinde plaj düzenlemesi yapılarak halkımızın bu bölgede de denizden sağlıklı koşullarda faydalanması sağlanacaktır.

ENGELSİZ YAŞAM KÖYÜ

“SENİN ÇOCUĞUN BENİM ÇOCUĞUM…”

Ereğli’mizde yaşayan zihinsel ve bedensel engelli vatandaşlarımızın yaşamsal ve sosyal faaliyetlerinin devamlılığını sağlamak, eğitimlerine destek olmak, ihtiyaç durumunda engelli bireylerin ömür boyu bakımını ve barınma imkanını sağlamak amacıyla tasarladığımız “ENGELSİZ KÖY PROJESİ” ile ailelerin “benden sonra evladıma/yakınıma ne olacak? Endişesini ortadan kaldırıyoruz.

-Aynı zamanda bu merkezimizde spor alanları, üretim alanları, meslek edindirme kursları ve atölyeler, ailelerin belli dönemlerde evlatlarını/yakınlarını emanet edebilecekleri bir birim olmasını hedefliyoruz. FARKLIYIZ AMA HAYATIN İÇİNDE BİZDE VARIZ…!

ÇARŞI ÜZERİ KAPAMA PROJESİ DEVAM EDECEK

ÇARŞI ÜSTÜ KAPATILMASI

2013 yılında başlattığımız çarşı üzeri kapatılması mevcut belediye tarafından ihalesi iptal edilerek durdurulmuştu. Yarım bırakılan bu projeye devam edilerek, kalan diğer yerlerinde kapatılıp iyi bir aydınlatma yapılarak, halkımızın hem gündüz hem de akşam geç saatlere kadar yağmur ve güneşten etkilenmeden alışverişlerini yapmaları sağlanacaktır.

İNTERAKTİF BELEDİYECİLİK

Kentte İnönü Parkı ve sahil boyunca tüm halkımızın internet kullanımı için ücretsiz yararlanacağı kablosuz wifi hizmeti verilecektir.

Vatandaşlarımız tüm android ve İOS telefonlarda çalışabilecek ve online tek tuşla kent içinde her bilgiye ulaşabilecek ve belediye ile ilgili her türlü şikayet ve isteği bildirebileceklerdir.

Kentin belirli noktalarına şehir ile bilgiler içeren klokslar konulacaktır.

İMAR DÜZENLEMESİ

Kentimizde Ören, Topçalı, Bölücek, Kıyıcak, Hamzafakıhlı, Korubaşı, Kocaali mahallelerinde plansız yerlerine ilave imar planları yapılarak kentsel altyapı (yol, su, elektrik, doğalgaz) hizmetleri getirilecek.

18. madde uygulamaları şehrin tümünde tamamlanacaktır.

SAHİL BANDI DÜZENLEME PROJESİ

Yıllardır kullandığımız sahil bandına yeni peyzaj çalışması yapılarak görselliği de ve işlevselliği artırılacaktır.

Sahil bandı düzenlemesinde polis evi ile Çınaraltı arasına yeni balıkçı lokantaları yapılacaktır.

Kışın dalgalardan tahrip olan çekek yerlerinin korunması amacı ile dalga kıran yapılacaktır.

Kürek ve su altı sporları için Astsubay Orduevi yanına yeni tesisler yapılacak.

BUTİK HASTANE

Yerel yönetimlerin hizmetlerinden biri de halk sağlığını korumaya yönelik koruyucu hekimliktir.

Yeni Devlet Hastanesi’nin kent merkezine olan uzaklığından dolayı halkımızın sağlık hizmetlerinden daha kolay yararlanmasını sağlamak amacıyla kent meydanı projemizde yer alan yeni belediye hizmet binasının yapımından sonra boşaltılacak olan mevcut belediye binası butik hastane olarak hizmete açılacaktır.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ

Mevcut Atatürk Kültür Merkezi yıkılarak yerine daha işlevsel modern bir bina yapılacaktır. İçerisinde tiyatro salonu, konferans salonu, sergi salonu, kütüphane gibi birimlerin olacağı modern bir AKM inşa edilecektir.

SOSYAL-SANATSAL-KÜLTÜREL SPORTİF UYGULAMALAR

*TOHUM TAKAS ŞENLİĞİ

Ata tohumlarının çeşitliliğinin artırılması, korunması ve paylaşım amaçlı şenlik yapılacaktır.

*ÇOCUK ETKİNLİKLERİ

-Kodlama, yazılım ve oyun kursları

-Satranç kursları

-Oyuncak atölyesi

-23 Nisan Çocuk Şenliği-Oyun Buluşması

*SPOR ETKİNLİKLERİ

-Sualtı sporları eğitimi

-Kürek sporu eğitimi

-Plaj voleybol turnuvaları

-Dağ bisikleti

-Doğa sporları ve trekking

-Tenis kursu

*SANAT ETKİNLİKLERİ

-Resim kursları

-Heykel kursları

-Maket kursları

-Ulusal şiir buluşması

*GENÇ ETKİNLİKLERİ

-Yazılım ve kodlama kursu

-Model uçak ve drone kullanım kursu

Halk oyunları kursu

-Briç kursu

-Meslek edindirme kursları

*ÖĞRENİM BURSU

Üniversiteyi kazanan maddi durumu yetersiz öğrencilere öğrenim destek bursu verilecektir.

 
Gösterim : 6412
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21547343, Bugün: 1448 kez ziyaret edilmiştir.