Kayıt Tarihi: 27 Ağustos 2012 Pazartesi 21:01
EGD Başkanı GÜNAY’dan ERDEMİR’e Reklam Tepkisi!
Karadeniz Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Necati GÜNAY’dan ‘Yerel Medyaya Destek Olun!...’ Çağrısı

Karadeniz Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı İ. Necati GÜNAY son günlerde yerel medya üzerindeki çirkin oyunların yeni boyutlar kazandığını iddia ederek, "Bir kısım kurum ve kuruluşların suni gündemler oluşturarak yeni bir takım dayatmalarda bulunmaları sabrımızı taşırmaya başlamıştır."dedi.

Karadeniz Ereğli Gazeteciler Derneğinde bir açıklama yapan Dernek başkanı GÜNAY; ‘Karadeniz Ereğli’de Yerel Medya üzerindeki çirkin oyunlar son haftalarda yeni boyutlar kazanmaya başladı. Basın emekçileri ve aileleri ile birlikte Karadeniz Ereğli ilçesinde 500-600 kişilik önemli bir katma değer yaratan yerel medyanın sosyal ve ekonomik sıkıntılarına bir kısım kurum ve kuruluşların suni gündemler oluşturarak yeni bir takım dayatmalarda bulunmaları sabrımızı taşırmaya başlamıştır.

Her kim olursa olsun, hangi kurum veya meslek örgütü olursa olsun Karadeniz Ereğli’nin gerçeklerini kabullenmek ve Karadeniz Ereğli’de yaşayan ekonomisine katkı sağlamak zorundadır. Karadeniz Ereğli ekonomisini küçültüp ilçenin kaynaklarını daraltıp, Karadeniz Ereğli’yi sömürgeci bir zihniyet gibi kullanıp bu ilçenin varlıklarını büyük metropollere kaydırmaya çalışanları Karadeniz Ereğli’deki yerel medyanın yakından izlemekte olduğunu herkes iyi bilmelidir. Bu nedenle de Yerel Medyanın sesini kısmak, yerel medyayı etkisizleştirmek, yerel medyayı ekonomik çöküşün içerisine çekmek istemektedirler. Oysa, yok etmek istedikleri yerel medya ‘Karadeniz Ereğli Ekonomisine Katkı Sağlıyor’ düşüncesiyle bölgemizdeki büyük kurum ve kuruluşlar için yıllardır oto sansür uygulamaktadır. Ama, artık sabrın da bir sınırı vardır. Her Dini ve Milli Bayramlar öncesinde bölgemizdeki bazı kurum ve kuruluşların kurumsal iletişim birimleri yerel medyayı adeta bir şamar oğlanı gibi görmekte ve ne acıdır ki; bunu giderek kronikleştirmektedirler. Kurumsal iletişimin asli işlevi yerine medyasız bir çalışma düzeni senaryolarını kimlerin yazdığını elbette biliyoruz. Özetlemek gerekirse; bölgemizdeki tüm kurumları, meslek örgütlerini, Sendikaları, Meslek Odalarını, Büyük Sanayi Kuruluşlarını ve Karadeniz Ereğli’nin Ekonomisinden Nemalanan Şirketleri, İşadamlarını, Orta ve Büyük İşletmeleri Yerel Medyaya daha çok destek vermeye davet ediyoruz. Yerel MEDYAYı sindirmek, yok etmek isteyen kuruluşları da uyarıyoruz.

Bu kuruluşları Karadeniz Ereğli’mizin yakın tarihi ile yüzleştirmek istiyoruz. Geriye dönüp baktığımızda Yerel Medyaya tepeden bakış sergileyenlerin hazin sonları birer ibret belgesi olarak tozlu arşivlerimizdedir. Bu bir onur mücadelesi ise; sel gider kum kalır. Karadeniz Ereğlisi’den kimler geldi kimler geçti. Karadeniz Ereğli’nin yakın tarihi birbirinden farklı yaşam öykülerine tanıktır. Karadeniz Ereğli halkının sevgisini kazanmış başarı öyküleri Yerel Medyanın manşetleri ile tarihe hep ışık tutacaktır. Ama, Karadeniz Ereğlililerin nefretini kazananlar ise maalesef yerel medyanın utanç sayfalarında birer ibret belgesi olarak kalacaktır’ dedi

 
Gösterim : 1906
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21687890, Bugün: 44 kez ziyaret edilmiştir.