Kayıt Tarihi: 18 Ekim 2012 Perşembe 13:04
Teknolojiye Bağlan!

Teknoloji hayatımıza girdiğin bu yana bağlanmak kelimesini günlük hayatımızda sık sık kullanır olduk. İnternete bağlanmak, telefona bağlanmak, cihazı bağlamak vs.

Teknolojik cihazların sayısı artıkça teknolojilerin birbirleri arasında bağlantı kurabilmesi içinde yeni teknolojiler geliştirildi. Artık neredeyse tüm elektronik cihazlar birbirleri arasında iletişim kurmak için bu bağlantı teknolojilerini kullanıyor. Telefonları bilgisayara bağlayabildiğimiz gibi artık televizyonlarda internete bağlayabiliyoruz.

Günlük hayatımızda kullandığımız yâda henüz keşfedemediğimiz en çok kullanılan bağlantı yöntemlerinden bahsedeceğiz.

USB Bağlantısı:

USB kısaca tanımlamak gerekirse; LCD televizyonlardan bilgisayarlara, telefonlardan uydu alıcılarına, tabletlerden DVD oynatıcılara kadar birçok cihazda kullanılan standart bağlantı portudur. Bu portu destekleyen tüm cihazlara arasında veri transferi yapmak mümkündür.

Televizyonunuzun veya uydu alıcınızın USB özelliği varsa flash belleğe kopyaladığınız resim, video ve müzik dosyalarını televizyonunuza bağlayarak görüntüleyebilir ve oynatabilirsiniz.

Dijital fotoğraf makinenizin yâda video kameranızın USB özelliği varsa bilgisayara bağlayarak dosya transferi yapabileceğiniz gibi bazı kameraların yazıcı desteği sayesinde kameranızı yazıcıya bağlayarak fotoğraflarınızı basabilirsiniz.

Telefonlarda bulunan USB bağlantı özelliği ile telefonunuzu bilgisayara bağlayabilir, içinde yer alan verileri (SMS, Rehber, Müzik, Video, Resim vb.) kopyalayabilirsiniz.

HDMI Bağlantısı:

High Definition Multimedia İnterface (Yüksek Çözünürlüklü Çokluortam Arayüzü) 2003 yılında geliştirilmiştir. Amacı adından dijital görüntü ve ses verilerini bir ortamdan diğer ortama aktarmak için kullanılır. Örneğin bilgisayarınızın HDMI özelliği varsa bilgisayarın oluşturduğu görüntü ve sesi HDMI kablosu kullanarak LCD televizyonunuza aktarabilirisiniz. HDMI diğer görüntü aktarma ara yüzlerinden (DVI, VGA, AV) farklı olarak aynı anda hem görüntüyü hem sesi dijital olarak aktarabilmektedir. HDM özelliği artık dizüstü bilgisayarın yanı sıra tablet ve akıllı telefonlarda kullanılmaktadır.

İnternet Bağlantısı:

İnternet günümüzde bilgisayarda ve telefonlarda kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra güvenlik kameraları navigasyon cihazları gibi cihazlarda interneti kullanmaktadır. İnternete ihtiyaç duyan cihazlar bağlanmak için çeşitli kablolu yâda kablosuz yöntemler kullanabilmektedir.

Kablosuz olarak internete bağlanmak için GSM şebekeleri üzerinden GPRS, 2G, 3G (Avrupa ve Amerikada 4G) sistemleri kullanılmaktadır. 2G/3G modemi olmayan bilgisayar ve tabletler USB aracılığıyla harici modemler ile 2G/3G internet bağlantısı kurabilmektedir.

ADSL, VDSL gibi kablolu internete bağlanan aygıtların WiFi özellikli olanlarını kullanarak veya Acces Point adı verilen ve kablolu modemden alınan interneti kablosuz olarak dağıtabilen aygıtlar ile yakın alandaki bilgisayar veya telefonunuzun internete bağlanmasını sağlayabilirsiniz.

En çok kullanılan kablolu internet (ADSL)’nin yanı sıra dijital uydu alıcıları ile uydudan internet erişimi sağlanabilmektedir. Bazı bölgelerde yer alan kablo tv şebekesinden de internete bağlanabilmek mümkündür.

 
Gösterim : 2654
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21673266, Bugün: 2971 kez ziyaret edilmiştir.