Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2023 Çarşamba 22:06
Öncelik Erdemir'de Kadro Bekleyen Taşeron İşçilerimizindir!
İYİ Parti, Zonguldak 1. Sıra Milletvekili Op.Dr. Evrim Balbaloğlu, Erdemir'de kadro bekleyen taşeron işçilerin kadroya alınması çağrısında bulundu.

İYİ Parti, Zonguldak 1. Sıra Milletvekili adayı Op.Dr. Evrim Balbaloğlu'nun konuya ilişkin açıklaması şu şekilde;

'Karadeniz Ereğli’de kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş’ye (ERDEMİR), sözleşmeli işçi alınacağı açıklamaları, bölgemizdeki işsiz gençlerimize yeni bir umut olarak sunulmuştur.

Ülkemizde olduğu gibi Zonguldak bölgemizde de başlıca sorunun işsizlik ve istihdam olduğunu bilinen bir gerçektir.

Bu gerçeğin yanı sıra Karadeniz Ereğli’nin başlıca ekmek kapısı olarak görülen ERDEMİR’den atılan bu adım, bizlerce de memnuniyetle karşılanmıştır.

Ancak, Erdemir’de ve bölgemizde başlıca sorun işsizlik olmasıyla birlikte şirkette “kadroya geçeceğim” beklentisi ile yıllardır çalışan Taşeron İşçilerinin görmezden gelinmesini de doğru bulmuyoruz.

Her seçim dönemi (sözleşmeli) kadroya alınacakları duyurulan taşeron işçilerimizin durumu ortadayken, yeni işçi alımı açıklamalarını da bu anlamda manidar buluyoruz.

Her biri sözleşmeli personel kadar tecrübeye, ERDEMİR’in de aradığı ‘kalifiye eleman’ seviyesine ulaşmış oldukları bilinen Taşeron Emekçi kardeşlerimizin “ivedilikle” kadroya geçirilmeleri günümüzde daha da büyük anlam kazanacaktır.

Elbette, ardından işsiz sahibi gençlerimize iş imkanı tanımak, bölgemizde yeni umutları da beraberinde getirecektir.

Hatırlatmakta yarar görüyoruz ki; şirketin açıklamasında yer alan meslek lisesi tercihlerinde “İşgüvenliği”ne yönelik mesleki tercihin bulunmamasını da ERDEMİR gibi ağır sanayi kuruluşunda eksik olarak görüyoruz.

Ve yine, yaşamın her noktasında var olan ve olmaya devam edecek kadınlarımızın, ERDEMİR’de istihdamlarına yönelik bir ifadenin açıklamada yer bulmayışını da hatırlatmak isteriz.

Bu vesileyle; girişimlerinden dolayı ERDEMİR’in kararını tebrik ederken, önceliğin taşeron işçilerine verilmesi isteğimizi tekrarlıyoruz.'

 
Gösterim : 522
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21670981, Bugün: 686 kez ziyaret edilmiştir.