Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2023 Perşembe 12:21
Karadeniz Ereğli’nin Doğal Güzellik Avcıları; “ERDOSK”
Doğal güzellikleri ile Karadeniz’in en özel yerinde denizi ve doğası ile adeta bir inci gibi parlayan Karadeniz Ereğli son zamanlarda ortaya çıkan doğa tutkunları sayesinde saklı kalmış birçok güzelliği tek tek ortaya çıkarılıyor.

Kayıtlı resmi tarihi M.Ö. 2500 yıllarına kadar uzanan ancak Çaylıoğlu bölgesindeki İnönü mağarasında son yapılan arkeolojik kazılar neticesinde bu kronolojinin 4500 yıl öncesine kadar dayandığı belirlendi. Belki de yapılacak başka kazılar ve edinilecek bilgiler eşliğinde ilk yerleşimcilerinin neden burayı seçtiklerinin de nişanesi olan bu doğal güzellikleri ile insana özel yaşam alanları sunan bölgemizin gerçek tarihi de tıpkı bir Göbeklitepe gibi ortaya çıkabilir, neden olmasın?

Belki de bunları gün ışığına çıkartacak olanlar hafta sonları stres atmak ve doğal güzellikleri keşfetmek amacı ile bölgenin her yerini karış karış gezen doğa tutkunları olabilir.

ERDOSK (Ereğli Doğa Sporları Kulübü) DOĞA GRUBU

İşte bu doğa tutkunlarından bir grup, kendilerine ERDOSK diyorlar. Adem KESKİN’in ve birkaç sporcunun kurduğu İçlerinde çeşitli meslek gruplarından macera ve doğa sever kişilerin bulunduğu bu grup hava durumun da elverdiği sürece her hafta sonu buluşup Karadeniz Ereğli’nin gizli kalmış doğal güzelliklerini keşfediyorlar.

ÜÇKÖY ŞELALELERİ

Bir doğa sever ve gezgin olarak bu haftaki yürüyüş güzergahlarına Gazete Ereğli olarak bizler de eşlik ettik.

Yaklaşık 25 kişilik grup özel araçları ile sabahın ilk ışıklarında buluşma noktamız olan Kahverengi Kafe önüne geldikten sonra konvoy halinde Ereğli-Zonguldak yolunda ilerlemeye başladık.

Terzi Köyü yol ayrımına gelindiğinde hemen otoyolun sağıdaki ilk çıkışa araçlarımızı park ederek toprak yoldan yürüyüşümüze başladık.

ÜÇKÖY sınırları içerinde yer alan yüksek tepelerin dik bir şekilde eğim oluşturduğu derin vadiye doğru yola çıktık. Orman içinden ilerlerken yavaş yavaş vadiye yaklaştığımızda şelalerin bizleri selamlamak için fısıldadıklarını duymak içimizdeki doğa aşkını daha da arttırıyordu.

Grup olarak daha önce geldikleri ve ÜÇKÖY şelaleleri adını verdikleri yaklaşık 10 kmlik bir yürüyüş güzergahı sonrası derin bir vadinin içinde büyük bir gölet ve yüksek kayalardan şırıl şırıl akan suları ve doğanın bizlere sunduğu bol oksijen ile bize merhaba diyen gizli kalmış doğa güzelliği gerçekten bu zorlu yürüyüşe değerdi.

Öyle ki kara yolu ile Zonguldak’a giderken bu tepelerin yanından yüzlerce kez geçmemize rağmen hemen ardında böyle gizli kalmış bir doğa güzelliğinin olduğunu kim bilebilir ki?

İşte bu doğa tutkunları şimdilerde her hafta yaptıkları bu tür yürüyüş etkinlikleri ile bölgenin tüm gizli kalmış doğal güzelliklerini ortaya çıkarmaya çalışıyorlar.

Gerçekten bu saklı kalmış güzellikler görülmeye değer nitelikte. ERDOSK kendi oluşturdukları instagram (kdz.erdosk) hesaplarında sık sık gezdikleri yerler hakkında fotoğraf ve bilgi paylaşımı yapıyorlar. Doğa severler adına takip etmekte fayda var.

Bizlerde ERDOSK ve doğa tutkunları sayesinde sık sık sizlere bu yerlerin yürüyüş rotalarını sunup bu güzelliklerden haberdar olmanızı sağlamaya devam edeceğiz.

 
Gösterim : 8484
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21548326, Bugün: 2431 kez ziyaret edilmiştir.