Kayıt Tarihi: 22 Ekim 2022 Cumartesi 14:47
Yakup YILMAZ Güven Tazeliyor
İlçeye bağlı Gülüç Beldesindeki Büyük Anadolu Ereğli Otelin Erdemir Salonunda gerçekleştirilen Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesinin genel kurulu kalabalık delege katılımı ile başladı. Tek listenin oylandığı genel kurtulda Yakup YILMAZ ve ekibi güven tazeleyecek.

Delegelerin oy birliği ile Genel Kurul Divan Başkanlığına seçilen Türk Metal Genel Başkan Yardımcısı Halil Faki Erdal, konuşmasında, AYNI ZAMANDA Sendika’nın Ereğli Şubesinden sorumlu olarak görevlendirilmesiyle, Ereğli demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) ve yetkili oldukları iş yerlerindeki çalışanları daha da yakından tanıma imkanına sahip olduğunu söyledi.

İşçi sınıfının “Amiral Gemisi” olarak nitelendirilen Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın,, Ereğli şubesinin kendisine emanet ettiğini hatırlatan Erdal, “ben de uzun yıllardır çalışma hayatının içerisindeyim. 35 yıl oldu. 20 yılı aşkın süredir de profesyonel sendikacılık yapıyorum. Erdemir’de olmaktan, Erdemir işçileri ile beraber yol yürümekten çok keyif alıyorum. Bölgemizden de sorumlu genel başkan yardımcısı olmaktan çok mutluyum. Sizi zaten tanıyordum ama bu vesileyle çok daha iye tanıma imkanım oldu” dedi.

DEMİRTAŞ; TÜRK METAL İŞ GÜVENLİĞİNE ÖZEN GÖSTERİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da, genel kurulun başta çalışanlar olmak üzere Erdemir ve Tatmetal, Gersan ve Ersem paydaşları ile Ereğli’ye hayırlı olması dileğinde bulundu.

Konuşmasında, 41 madencinin yaşamını yitirdiği Bartın’ın Amasra İlçesindeki Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) müessesesinde yaşanan faciayı hatırlatan Demirtaş, şunları söyledi:

“Bir kez daha böyle facialar yaşanmamasını diliyorum. Aslında bu tür facialar, 1970’li yıllarda yapılan çalışmalarla dünyada önlendi.Aslında iş kazaları, önlenebilir kazalardır. Maalesef ülkemizde ise özellikle son 13 yılda 8 bin maden faciası yaşadık. Aslında bu tür iş kazaları önlenebilir kazalardır. Maalesef bu anlamda her gün 6 işçimizi kaybediyoruz. Tabi bu anlamda sendikalar son derece önemli. Türk Metal Sendikası bu konuda gerçekten iş yerlerinde azami özen gösterilmesi noktasında büyük bir çaba sarf ediyor ve Türk Metal Sendikasına bağlı iş yerlerinde kaza, yaralama ve ölüm oranları düşük. Temennimiz bunun daha da minimize edilmesidir.

Erdemir, Tatsan, Gersan ve Ersem çok önemli kuruluşlardır. Özellikle Erdemir, kurulduğundan bugüne kadar Türk ağır sanayisini sırtında taşımış ve Türkiye’nin ekonomisine, büyümesine çok önemli katkılar sağlamıştır. Ordu Yardımlaşma Kurumu da (OYAK) Türkiye’nin en büyük emekli kuruluşudur ve Türkiye’nin gözbebeği olan bir kuruluştur.”

CHP Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul, İYİ Parti İlçe Başkanı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu ve MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk de yaptıkları konuşmalarla genel kurulun hayırlı, uğurlu olmasını dilediler.

Bazı işçilerin de yönetimin çalışmalarını başarılı bulduklarına yönelik konuşmalar yapıtğı genel kurulda, Türk Metal Şube Başkanı Yakup yılmaz, konuşmacı ve katılımcılar ile delegelere teşekkür etti.

Türk Metal’in çevre il ve ilçelerdeki şube başkanları, bazı Oda ve dernek başkanları ile siyasi parti başkanlarının katıldığı genel kurula, Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ise kutlama mesajı gönderdi.

Haber yayına hazırlandığı saatlerde, Büyük Anadolu Ereğli Otel’de 420 delegenin katılımı ile gerçekleştirilen genel kurulda oy kullanma işlemi devam ediyordu.

 
Gösterim : 2722
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21680076, Bugün: 776 kez ziyaret edilmiştir.