Kayıt Tarihi: 19 Mart 2024 Salı 23:16
KDZ. EREĞLİ HALKI, GAZİLER VE ŞEHİT AİLELERİYLE İFTAR YAPTI
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Geleneksel Halk İftarı sofrasını Ereğli halkı Gaziler ve Şehit Aileleriyle paylaştı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, aziz şehitleri rahmetle yad etti, gazileri andı. Posbıyık; “Yüce Allah’ım, birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde ülkemizi en ileri noktaya getirmeyi nasip etsin” dedi.

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin geleneksel Halk İftarı programı Kdz. Ereğli halkının yoğun katılımıyla devam ediyor.

Sahil bandı, Erdemir ofis yanındaki belediye tesislerinde düzenlenen iftar sofrasını bu akşam Kdz. Ereğli halkı Şehit Aileleri, Harp Malulü ve Gaziler, Eşleri ile birlikte paylaştı. Türkiye Harp Malulü, Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Öztürk, Şehit Aileleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin, gaziler ve ailelerinin katıldığı programda Belediye Başkanı Halil Posbıyık, aziz şehitleri rahmetle yad etti, gazileri andı.

-BİRLİK, BERABERLİK, KARDEŞLİK İÇERİSİNDE..-

Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde tüm şehitlerimizi yad ettik, gazilerimizi andık. Dün akşam Kaymakamımızın yemeği olduğu için Şehit Aileleri ve Har Malülü ve Gaziler, Eşleri oraya davetlilerdi. O bakımdan biz rötarlı olarak vatanı için canını veren, her şeyini feda eden çok değerli şehitlerimizin aileleriyle ve Harp Malülü ve Gazileri, Eşleri bu akşam geleneksel halk iftarımızda ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Şehit ve gazilerimiz, aileleri bizim her şeyimiz. Bu vatan için canlarını ortaya koyan insanlar. Onların sayesinde bu memlekette dimdik ayakta durabiliyoruz. Kıymetli misafirlerimize ve çok değerli Ereğli halkına iftarımıza hoş geldiniz diyorum. Tuttuğunuz oruçları, kıldığınız namazları, iftarlarınızı yüce Allah’ım kabul etsin. Allah hep yolumuzu açık etsin. Birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde ülkemizi en ileri noktaya getirmeyi nasip etsin, hayırlı iftarlar, hayırlı Ramazanlar diliyorum.”

İftar programında görevli hocalar tarafından Kur’an okundu, dualar edildi.

 
Gösterim : 140
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21682623, Bugün: 3323 kez ziyaret edilmiştir.