Kayıt Tarihi: 22 Mayıs 2021 Cumartesi 16:08
Topraktan Oyuna eTwinning Projesi İle Çocuklar Pandemide Doğa İle Buluştu...
Ereğli İlkokulu anasınıfı öğretmenlerinden Öznur ACAR VE Sevil ÇUBUKCUOĞLU Topraktan Oyuna adlı 4-6 yaş çocuklarını kapsayan eTwinning projesi ile pandemi sürecinde çocukları uzak kaldıkları doğaya bir nebze de olsa tekrar yakınlaştırmayı amaçladılar.

Pandemi süresi boyunca evlerde canı sıkılan çocuklar tablet, bilgisayar, televizyon gibi dijital ortamlara fazlasıyla maruz kaldıklarını ifade eden ACAR ev ÇUBUKÇUOĞLU öğrencileri doğa ile buluşturmak, stres atmalarını sağlamak, bedensel ve ruhsal gelişimlerini desteklemek amacıyla böyle bir projeye dahil olduklarını belirttiler.

Çocukların yaratıcılık becerilerinin gelişmesinden tutun da, İfade ve iletişim becerilerinin de ortaya çıktığı “eTwinning projesi” ni Ereğli’de hayata geçiren Ereğli İlkokulu anasınıfı öğretmenlerinden Öznur ACAR ve Sevil ÇUBUKCUOĞLU projenin amacını ve sonuçlarını şu şekilde sıraladılar.

İşte eTwinning projesinin uygulama aşamaları ve sonuçları:

“Topraktan Oyuna adlı eTwinning projemiz 4-6 yaş çocuklarını kapsamaktadır. Pandemi sürecinde çocuklarımız doğadan ve akranlarından uzun süre uzak kaldılar. Evlerde canı sıkılan çocuklar tablet, bilgisayar, televizyon gibi dijital ortamlara fazlasıyla maruz kaldı. Kovid-19 salgın döneminde küçük yaş grubundaki öğrencilerimiz doğa ile buluşturmak, stres atmalarını sağlamak, bedensel ve ruhsal gelişimlerini desteklemek amacıyla böyle bir projeye dahil olduk.

Projemizin Hedefleri

1. Çocukların yaratıcılık becerilerinin gelişmesi

2. Araştırma ve keşfetme becerilerinin gelişmesi

3. Hayal gücü ve el becerilerinin desteklenmesi

4. Çocuklarımızın akranları ile sosyalleşmesi

5. İfade ve iletişim becerilerinin desteklenmesi olarak sayabiliriz.

Planladığımız etkinlikler ile ilk olarak çocuklarımızı toprakla tanıştırdık. Dokun, Hisset, Farket sloganımız ile öğrencilerimiz toprakta çıplak ayakları ile gezdiler, elleri ile çamur yaptılar, mikroskop ve büyüteç ile toprağı incelediler, çamur ile el baskısı ve suluboya gibi sanatsal çalışmalar yaptılar. Öğrencilerimiz daha sonra hayal ettikleri oyuncakları toprağa şekil vererek oluşturdular. Bir sonraki aşamada ise tasarım oyuncaklarını suluboya, parmak boyası ve guaj boyalar ile renklendirdiler. Son aşamada ise web 2.0 araçlarını da kullanarak oyuncaklarını konuşturup hikaye anlattılar.

Okulöncesi eğitim programı ile entegre ettiğimiz bu projede tasarladığımız etkinlikler ile öğrencilerimizin bilişsel, psiko-motor, sosyal-duygusal ve dil gelişimlerini desteklemeyi başardık. Ayrıca yaratıcı ve farklı düşünme, hayal gücünü kullanma, problem çözme becerisi, girişimcilik becerisi, araştırma-sorgulama becerisi, Türkçe’yi doğru ve etkin kullanma becerileri desteklendi.

Web 2 araçları ile geliştirdiğimiz oyunlar ile öğrencilerimizin oyun temelli öğrenmeleri sağlandı.

Projeye Ankara, Kırşehir, Antalya, İstanbul ve ilçemizden toplam 10 öğretmen katılmıştır.”

 
Gösterim : 7920
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21553359, Bugün: 3302 kez ziyaret edilmiştir.