Kayıt Tarihi: 15 Haziran 2020 Pazartesi 21:18
ÇORUMLUOĞLU; Kurallara Uymayanları "Affetmeyeceğiz, Cezai İşlem Uygulayacağız!"
Kdz.Ereğli İlçe kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında, cenaze ve düğün ortamlarda sosyal mesafe kurallarına uyulmadığını somut olarak belirlersek, affetmeyeceğiz, cezai işlem uygulayacağız” uyarısında bulundu.

Çorumluoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, özellikle cenaze sonrası taziye ziyareti ve düğün – nişan gibi konularda çok sayıda ihbar aldıklarını söyledi.

Ülke genelinde vaka sayısının yeniden artış göstermesinin nedeninin, insanların olayları ciddiye almamasından kaynaklandığını belirten Çorumluoğlu, şöyle dedi: “Ereğli’de de geçenlerde bir günde 8 vaka görüldü, bu bir rekordur. Basından takip ediyorum; Alaplı’da bir market çalışanında Covid-19 pozitif çıkmış. Geçenlerde Ereğli’de de bir emlak firması sahibinde pozitif çıktı, halen hastanede yatıyor. Bu virüsün kimde çıkacağı belli olmuyor ve çok çabuk bulaşabiliyor Kimde çıkacağı da belli değil.

Ne yazık ki bir yandan milletin cesareti, diğer yandan ekonomiyi harekete geçirme girişimleri bu gibi sonuçları doğuruyor. Artık insanları ev ev kapatmaya başladık. En son Çayırlı’dan sonra Çaylıoğlu’nda da kısmi karantina uygulanmaya başlandı. Kozlu da aynı şekilde. Yani bir kişinin hatası yüzünden mahalle sıkıntıya giriyor.

Vatandaş da bir birini uyarması lazım eğer uyarmıyorsa burada bir hata var.

Jandarmayı diktiğimizde kimsenin sesi çıkmayacak. Koronavirüs tedbirleri kapsamında, cenaze ve düğün ortamlarda sosyal mesafe kurallarına uyulmadığını somut olarak belirlersek, affetmeyeceğiz, cezai işlem uygulayacağız.

Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımızın söylediği gibi; sosyal mesafe, maske kullanımı ve el hijyeni dönemi bitmiş değil. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmasını bekliyoruz.”

 
Gösterim : 1184
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21677891, Bugün: 4086 kez ziyaret edilmiştir.