Kayıt Tarihi: 4 Aralık 2019 Çarşamba 18:01
İlk Adımlar’dan Anlamlı Etkinlik…
İlkadımlar Özel Eğitim ve Rehabiltasyon Merkezi olarak 3 Aralık 2019 Salı Günü Özdemir Avm'de 3 Aralık “Dünya Engelliler Günü” etkinlikleri kapsamında ahşap kedi evi kuş evi boyama etkinliği düzenledik. Etkinliğimizi Alaplı Meslek Yüksekokuluyla işbirliğiyle gerçekleştirdik, yüksekokul hocaları ve öğrencileri sosyal proje ödevleri olarak rehabilitasyon merkezimi ziyaret ettiler ve kedi ve kuş evlerini imal ederek etkinliğimize büyük destek verdiler.

Özdemir Avm'de gerçekleşen etkinlikte Alaplı Meslek Yüksekokulu öğrencileri özel çocuklarımıza destek olarak ahşap kedi ve kuş ev boyamalarını tamamladılar ve keyifli vakit geçirdiler.

İlkadımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi müdürü Fikri Eroğlu açılış konuşmasında, tüm özel bireylerin gününü kutlayarak, Alaplı Meslek Yüksekokulu ve öğrencileri ve öğretim görevlilierini etkinliğimize desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Genelde biz okullara giderek etkinliklerimize destek isteriz ama Meslek Yüksekokulundaki hocalarımız tam tersine bize gelerek etkinliğimize destek olmak istediklerini belirttiler. Bugün etkinlikte öğrencilerimizin boyayacakları kedi ve kuş evlerini tasarladılar ve yaptılar. Onlara çok teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler bizim için çok önemli çünkü biz bu tür etkinliklerde daha çok sesimizi duyurabiliyoruz. Ben herkesten; özel öğrencilerimizin farklılıkların farkında olmalarını ama onlara farklı davranmamalarını istiyorum, dedi.

Daha sonra Fikri Eroğlu, Alaplı MYO Öğretim Görevlileri İsmail Şahin ve Figen Altıntaş'a desteklerinden dolayı plaket takdiminde bulundu. Şahin ve Altıntaş da böylesine anlamlı bir etkinliğe öğrencileri ile birlikte katkı vermenin mutluluğu yaşadıklarını kaydettiler.

Öğrenciler adına bir konuşma yapan Belgüzel Yılmaz; asıl engelin bedenlerde değil; kalplerde olduğunu söyledi ve "Ben engelli değilim, sadece sizlerden farklıyım. Yürüyemiyorum diye, dünyanın güzelliklerini göremiyorum diye, çocukların sesini, kuşların cıvıltısını, şehrin o tatlı telaşını duyamıyorum diye ve hislerimi kelimelere dökemiyorum diye engelli olmuyorum. Bana acınası gözlerle bakma, tut ellerimden beraber koşalım yarınlara, dokun kalbime beraber hissedelim güzellikleri, çocukların sesini, kuşların cıvıltısını... Çünkü dünya güzellikleri, iyilikleri paylaştıkça, birlik oldukça, bedenleri değil de ruhları sevdikçe güzelleşecek. ifadelerine yer verdiler.

 
Gösterim : 6221
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21549706, Bugün: 3811 kez ziyaret edilmiştir.