Kayıt Tarihi: 30 Ekim 2019 Çarşamba 01:45
29 Ekim’de Kdz. Ereğli’de Efsane Final; Onbinlerce Kişi Sokaktaydı!
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Kdz. Ereğli’de düzenlenen Cumhuriyet yürüyüşüne on binlerce vatandaş katıldı. Ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle marşlar eşliğinde her yaştan insan korteje katılırken Belediye Başkanı Halil Posbıyık “Cumhuriyetimizin değerlerine hep birlikte sahip çıkacağız, Atatürk'ün çağdaş uygarlık hedefi hepimizin en temel sorumluluğu olacak” dedi.

Kdz.Ereğli'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlenen “Cumhuriyet Yürüyüşü”nde sokaklar insan seline döndü, on binler “Yaşasın Cumhuriyet” diye Bağlık Polis Merkezi önünde toplanan Kdz. Ereğlililer Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü. Kent protokolü ile birlikte on binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrağı ve Atatürk posterleriyle marşlar eşliğinde hep bir ağızdan “Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Atatürk” dedi.

Evlerinin balkonlarından izleyen vatandaşlar da korteji alkış yağmuruna tuttu.

“CUMHURİYET VE BAĞIMSIZLIĞIN ÖNEMİ…”

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet yürüyüşüne katılan halka anıt önünde kurulan sahneden seslenerek “Cumhuriyet değerlerine birlikte sahip çıkacağız” dedi.

Başkan Posbıyık, konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Aşkım Ereğli. Sevgili Ereğlililer, Ne güzelsiniz! Cumhuriyet Bayramımızı büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96'ncı yıldönümündeyiz. Bu anlamlı günde sizlerle yeniden buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hepinizi, sevgi, barış ve dostluk duygularımla selamlıyorum. Çocuklar, gençler, kadınlar, çalışanlar, bütün Ereğlililer... Hepimiz cumhuriyetin ve bağımsızlığın ne demek olduğunu her geçen gün çok daha iyi anlıyoruz. Hemen yanı başımızda yaşanan savaş ortamı ve Türkiye'ye oynanmak istenen oyunlar, Atatürk'ün bize öğrettiği ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ yaklaşımının önemini bir kez daha hatırlattı. Bu tarihi günde, bağımsızlık, özgürlük ve demokrasi için bir kez daha haykırıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder, ebedi Başkomutan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda her beraber yürümeye devam edeceğiz. 29 Ekim 1923, tarihimizin en parlak sayfalarından biridir. Atatürk diyor ki, ‘Türk ulusuna en yaraşır yönetim biçimi kuşku yok ki cumhuriyettir.’

-CUMHURİYET DEĞERLERİNE HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKACAĞIZ-

Atatürk Cumhuriyeti kul olmaktan çıkmak, yurttaş olmak demektir. Atatürk Cumhuriyeti eşitlik demektir, adalet demektir. Atatürk Cumhuriyeti kadın erkek eşitliği, seçme seçilme hakkı demektir. Din ve vicdan özgürlüğü demektir. Ekonomik ve siyasi olarak tam bağımsızlık demektir. Çağdaşlık demektir, Müziğe, kültür ve sanata sahip çıkmak demektir; akıl ve bilim demektir. Çocuk sevgisi ve gençliğe güven demektir. Cumhuriyetimizin değerlerine hep birlikte sahip çıkacağız. Atatürk'ün çağdaş uygarlık hedefi hepimizin en temel sorumluluğu olacak.

Yıllarca süren savaşlardan yıkık, yoksul, hasta, yorgun bir ulus olarak çıkmıştık. Yol yoktu, hastane yoktu, okul yoktu, fabrika yoktu, para yoktu. Ama ulusun azmi ve önderi vardı.

Tarih ancak bir kaç yüzyılda bir, dahi çıkarabiliyor. Yüzyılımızda bu dahiyi Türk Ulusu çıkardı. Bu dahi, emperyalizme karşı bağımsızlık, kurtuluş ve özgürlük savaşını kazanarak bizlere bu Cumhuriyeti armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'tür.

Bugün bu topraklarda özgürce yaşayan herkesin Mustafa Kemal Atatürk'e ve onun silah arkadaşlarına, Cumhuriyeti kuranlara sonsuz saygı ve vefa borcu vardır.

Bu can bu bedende olduğu sürece Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan ayrılmayacağıma, bu ülkenin çağdaşlaşması, Ereğlimiz'in kalkınması, çocuklarımıza daha mutlu bir Ereğli bırakabilmek için sonuna kadar mücadele edeceğime hepinizin önünde söz veriyorum.

Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Demokrasi, Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk.”

OĞUZHAN KOÇ, EREĞLİLERİ COŞTURDU

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Oğuzhan Koç Kdz. Ereğli’de sahne aldı. Cumhuriyet coşkusuna şarkılarıyla eşlik eden sanatçı, gördüğü ilgi karşısında oldukça duygulandı.

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Oğuzhan Koç konseri düzenlendi.

Ereğli’deki Cumhuriyet yürüyüşünün ardından sahne alan sanatçı, söylediği birbirinden güzel şarkılarıyla Cumhuriyet coşkusuna ortak oldu. On binlerce vatandaşın şarkılarına eşlik ettiği sanatçı gördüğü ilgi karşısında oldukça duygulandı.

2 saate yakın sahnede kalan sanatçıya Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, ilçeye özgü çeşitli hediyeler takdim etti.

Başkan Posbıyık, sahnede yörenin yerel şarkısı ‘Abenim söm söm yarim’i sanatçıyla birlikte söyledi.

Konser havai fişek gösterisiyle sona erdi.

 
Gösterim : 13278
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21547903, Bugün: 2008 kez ziyaret edilmiştir.