Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2019 Cuma 23:40
EFSANE BAŞKANDAN EFSANE İFTAR! "12 BİN KİŞİ SEVGİ, BARIŞ, DOSTLUK SOFRASINDA İFTAR AÇTI"
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin düzenlediği geleneksel Kadir Gecesi programında 12 bin kişi birlikte iftar açtı. Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık, halkın Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin geleneksel Kadir Gecesi iftar programı halkın yoğun katılımıyla sahil bandı ofis yolu üzerinde gerçekleştirildi.

Programa, Zonguldak Valisi Erdoğan Beştaş, Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve eşi, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Cemal Özden Yazıcıoğlu ve eşi, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, diğer ilçe protokolü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, Belediye Başkan yardımcıları, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, oda başkanları, daire müdürleri ve Ereğli halkı katıldı.

Elif Otel ile Erdemir idari binası arasında kalan sahil bandında gerçekleşen İftar yemeği için oluşturulan 10 bin kişilik masa düzeni dolarken 2 bin kişi de yerleri daha önce hazırlanan yer sofralarında birlikte oruç açtı.

İftar öncesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, masaları gezerek iftara katılan vatandaşların Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramı’nı kutladı. Belediye Mezarlıklar Müdürü Dr. Metin Avcı ve İzzettin Aşan’ın sunduğu Kur'an-ı Kerim Tilavet’inden sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım dini bilgiler içeren sohbet gerçekleştirdi.

İlçe Müftüsü Recai Albayrak, iftarın ardından dua etti.

POSBIYIK : “EN MUTLU AKŞAMLARIMDAN BİRİNİ SİZLERLE YAŞIYORUM”

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, iftar programında yaptığı konuşmada Kdz.Ereğli halkı ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

“Sevginin, barışın, dostluğun hakim olduğu Kdz.Ereğli’de bizleri bir araya getiren bu güzel gecede birlik beraberlik içinde hep beraberiz.

Bu mübarek Kadir Gecesinde protokolle Ereğli halkını bir araya getirmekten özellikle mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Hepinizi Sevgi, Barış, Dostluk duygularımla selamlıyor, hoş geldiniz diyorum. Kandiliniz mübarek olsun. Bayramınızı kutluyorum. Arife günü şehir mezarlığında mevlit okutulacak. Aynı zamanda vefat edenlerimiz için halkımıza fide dağıtılacaktır. Tüm halkımızı mevlit programına da davet ediyorum. En mutlu akşamlarımdan birini sizlerle yaşıyorum. Geleneksel hale getirdiğimiz bu iftar programında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Herkesin evinde mutlaka yemeği vardır, belki daha güzel yemekler vardır evinizde. Ama burada devlet büyüklerimizle ve halkımızla beraber hep beraber bu havayı teneffüs ederek iftarımızı yapmanın havası çok daha başka. Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Allah kabul etsin.”

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş da halkı selamlayarak; “Kadir Geceniz mübarek olsun. Sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu güzel ortamı sağlayan ekibe teşekkür ediyor, Ramazan Bayramınızı kutluyorum” dedi.

KADİR GECESİ ÖZEL MENÜSÜ

Kdz. Ereğli Belediyesi, Kadir Gecesi iftarında Mercimek Çorbası, Et Kavurma, Pilav, İftariyelik ve Tatlıdan oluşan menü ikramında bulunurken, iftar programı için alanın hazırlanması, yemeklerin pişirilmesi, paketlenmesi ve servis edilmesi için 150 personel görev yaptı.

Kadir Gecesi programı iftar yemeğinin ardından ilahi dinletisi, semazen gösterileri, Mevlid-İ Şerif programı ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşinin yer aldığı Amfi Tiyatrodaki etkinlikle devam etti.

 
Gösterim : 12192
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21549339, Bugün: 3444 kez ziyaret edilmiştir.