Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2018 Perşembe 16:42
GAZETE EREĞLİ DİYORKİ? “EREĞLİ’Yİ BÖLMEYE Mİ ÇALIŞIYORLAR!”
Ereğli TSO devir Teslim öncesi “bu da ne ?” dedirten türden haberler çıkması kamuoyunda tepki ile karşılık buluyor. Her anlamda birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacı olan Ereğli’de bir yayın organı tarafından manalı ve maksatlı yapıldığı düşünülen haberde TSO’yu bölmeye çalışmaları tepki ile karşılandı.

GAZETE EREĞLİ DİYOR Kİ!

Bu maksatlı yapıldığı düşünülen haber Ereğli’yi “Parçala-Böl-Yönet” mantığı ile yapılmış bir haberdir.

Bugün TSO’daki devir teslim törenin öncesinde maksatlı yapıldığı düşünülen bu haber Ereğli adına doğru ve mantıklı bir haber olmamakla beraber, bölünmenin bu kente hiçbir fayda sağlamayacağını da bu kentte yaşayan herkes bilmektedir.

Ereğli’deki yeni yönetimin kamuoyundaki olumlu algısı, geçmiş dönem TSO yönetimi ve meclisi ile beraber uyum içinde olduğu gözlenilen bu tablo birilerini rahatsız etmiş olmalı ki, böyle önemli bir günde bu tip maksatlı haberlerin çıkması kamuoyunda da tepki ile karşılanmıştır.

Ereğli’nin hiç olmadığı kadar birlik ve beraberlik içerisinde mevcut sorunlar ile mücadele etmesi gerekirken bu tip bölünme esaslı haberlerle kamuoyunda infial yaratmanın ne bu haberleri yapan meslaktaşımıza ne de bu tip fikirlerle kamuoyunu meşgul etmeye çalışan bir takım kişi ve kişilere hiçbir faydası olamayacaktır.

Daha dün mühür ve yetki ellerinde iken böyle bir ayrışmayı gündeme getirmeyen kişilerin bu çabaları kamuoyunda boşa çıkacağı şimdiden anlaşılmıştır.

Yanlı, taraflı haberlerle kenti bölmeye, bu güne dek biri biri içinde uyumla çalışan kurumları ayrıştırmaya yönelik fikir tohumları bu kentte asla yeşermeyecektir.

DUYUMLARA GÖRE YAPILAN HABER?

Bu tip önemli mevzular “duyumlara göre” diyerek sızdırma tarzı yapılacak kadar basite indirgenecek konular değildir. Söz konusu olay TSO’dan bir grubun ayrılarak ayrı bir oda oluşturmasıdır ki, böyle bir olay varsa kamuoyuna açıkça dile getirilmesi gerekmez mi?

ŞİMDİ SORUYORUZ, AÇIKÇA YÜREKLİLİKLE CEVAP VERİN?

15 Nisan Seçimlerinde Mevcut Yönetim yeterli çoğunluğu elde etseydi, bu konu gündeme getirilecek miydi?

Bu tip fikirler kente fayda yerine zarar verir. Zaman bir olma zamanı, kent için el birliği ile çalışma zamanıdır. Bu konuda gazetecilik mesleğini icra eden bizlere de önemli görevler düşmektedir!

 
Gösterim : 2164
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21677176, Bugün: 3371 kez ziyaret edilmiştir.