Kayıt Tarihi: 13 Mart 2017 Pazartesi 16:13
AK Partili Kdz. EREĞLİ Belediye Başkanı Hüseyin UYSAL suç mu işliyor?
Kdz. Ereğli Belediye başkanı Hüseyin UYSAL'ın bastırtığı ve dağıtımı Belediye Personeline yaptırdığı iddia edilen referandum süreci ile alakalı broşürler ve gazete reklamları başına dert olacağa benziyor.

"T.C. Yüksek Seçim Kurulu, Karar No: 109’un J) Halkoylaması süresince yapılamayacak işler; maddesinin d) bendinde açıkça belirtilmiş olan “Devlet, katma bütçeli idareler, il özel idareleri, belediyelerle bunlara bağlı daire ve müesseseler, iktisadi devlet teşekkülleri ve bunların kurdukları müesseseler ve ortaklıkları ile diğer kamu tüzel kişilikleri, umumi menfaatlere hâdim cemiyetler ve Bankacılık Kanununa tâbi teşekküllerin, siyasi bir partinin lehinde veya aleyhinde veya vatandaşın oyuna tesir etmek maksadıyla her türlü yayınlarda bulunmalarının yasak olduğuna,” dair kanun maddesi ne dayanarak bu çalışmaları dikkate alan Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, Belediye başkanı UYSAL'ın suç işlediğini işaret ederek şu açıklamayı yaptı;

"KAMUOYUNUN DİKKATİNE

13 mart 2017 pazartesi günü Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından ve Belediye personeli ve hizmetlileri vasıtasıyla şehir içine dağıtan Belediye dergisi içerisine Anayasa Referandumda vatandaşın oyuna tesir etmek maksadıyla broşür eklenmiş olup Belediye kanalıyla dağıtılmaktadır. Kdz. Ereğli Belediyesinin yayınlamış olduğu dergi içersinde vatandaşlarımıza ulaştırılmaktadır.

T.C. Yüksek Seçim Kurulu, Karar No: 109’un İ) Matbua dağıtımı; maddesinin b) bendinde açıkça belirtilmiş olan “Devlet, katma bütçeli idareler, il özel idareleri, belediyelerle bunlara bağlı daire ve müesseseler, iktisadi devlet teşekkülleri ve bunların kurdukları müesseseler ve ortaklıkları ile diğer kamu tüzel kişiliklerinde memur ve hizmetli olarak çalışanların ilân dağıtamayacaklarına (298/62-2).” Kanun maddesi kapsamında suç teşkil etmektedir.

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından yazılı ve görsel basına verilen Anayasa Değişikliği Paketi Maddeleri başlığı altında tam sayfa verilen ilamların ve yayımların T.C. Yüksek Seçim Kurulu, Karar No: 109’un J) Halkoylaması süresince yapılamayacak işler; maddesinin d) bendinde açıkça belirtilmiş olan “Devlet, katma bütçeli idareler, il özel idareleri, belediyelerle bunlara bağlı daire ve müesseseler, iktisadi devlet teşekkülleri ve bunların kurdukları müesseseler ve ortaklıkları ile diğer kamu tüzel kişilikleri, umumi menfaatlere hâdim cemiyetler ve Bankacılık Kanununa tâbi teşekküllerin, siyasi bir partinin lehinde veya aleyhinde veya vatandaşın oyuna tesir etmek maksadıyla her türlü yayınlarda bulunmalarının yasak olduğuna,” kanun maddesi kapsamında suç teşkil etmektedir.

Kdz. Ereğli Belediyesinin siyasi bir parti lehine ve vatandaşlarımızın oylarına tesir etmek amacı ile bu Yapılan bu uygulamalar suç teşkil etmektedir. Belediyelerin tarafsız olması gerekliliği kanun maddesinde beyan edilmiş olmasına rağmen bu durum kanuna muhalefet ve aynı zaman da suçtur.

Kdz. Ereğli Belediyesinin suç işlediği konusunu ve kanuna muhalefet durumunun önemi söz konusu olduğundan resmi başvurumuzu Kdz. Ereğli Kaymakamlığımıza sunmuş bulunmaktayız.

Gerekli başvurularımızın ve tepkimizin devam edeceğini kamuoyu ile paylaşırız. ve Sonlandırılması ve gereğinin yapılmasını tarafınıza arz ederiz. "

 
Gösterim : 1463
YORUMLAR
Seyhan / Aaaaa pes yani
Niye şaşırdınız ki hüseyin uysal isminde bir mi yaşıyor Ereğli'de şikayet edilse bile o isimde kimse yok burada diye es geçerler
0
1
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21677159, Bugün: 3354 kez ziyaret edilmiştir.