Kayıt Tarihi: 10 Mart 2017 Cuma 13:21
DEMEKKİ NEYMİŞ SAYIN UYSAL; İSTEYİNCE OLUYORMUŞ!
"Bakan Talimatı Bile Yetmedi" başlıklı haberimiz ses getirdi ve Fiziksel Engelli Yasin ÇİÇEK'in asansör hayali gerçek oldu.

Bilindiği üzere sahil bandı ile yalı caddesini birbirine bağlayan köprünün asansörü belirsiz sebeplerden ötürü bir türlü hizmete açılmıyordu.

Gazetemizde de defalarca yetkilileri konuya duyarlı olmaya çağıran haberler yapmamıza rağmen bir türlü açılmayan asansör Fiziksel engelli Yasin ÇİÇEK'in facebook ortamında başlattığı ve 600 güne yaklaşan ASANSÖR EYLEMİ ile farklı bir boyut kazanmıştı.

Yaklaşık 3 ay kadar önce Ereğli'ye bir ziyaret için gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet ÖZHASEKİ ile de görüşen ÇİÇEK, asansörün açılmasını istedi. Bunun üzerine Belediye Başkanı Hüseyin UYSAL'a "Asansörü aç gerekirse parasını benden al' diyerek talimat veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet ÖZHASEKİ 'nin bu talimatını dikkate almayan UYSAL yine konuyu çeşitli bahanelerle geçiştiriyordu.

Bir hafta önce Gazete Ereğli'de "Bakan Talimatı Bile Yetmedi" başlıklı haberimiz tam da Referandum öncesi halkın ayağına gidip oy isteyen UYSAL'ı adeta köşeye sıkıştırdı. Ve bugün itibari ile yaklaşık 600 gündür açılmayan asansör Fiziksel Engellilere özel olarak kullanımına açıldı.

Asansörü ilk kullanan ise engelli vatandaşlardan Yasin Çiçek oldu. Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin AĞLAR’dan asansör kullanımı için hazırlanan dijital anahtarı teslim alan ÇİÇEK'in mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Kdz. Ereğli Belediyesi asansörün devreye girişi ile birlikte asansörün amacı dışında kullanımını önlemek amacıyla da dijital sistem uygulamasını devreye soktu. Asansör kullanımı belediyeye başvuracak engellilere verilecek dijital anahtarla yapılabilecek. İniş ve çıkışlarda anahtar sisteme okutulacak. Ayrıca sahil şeridinde görevli belediye personelleri de dijital anahtarı olmayan ya da yanında bulunmayan engellilerin talebi halinde söz konusu uygulamayı kullandıracak.

Dijital anahtarların temini için ise başvuruların Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne yapılacağı ifade edildi.

 
Gösterim : 1359
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21678512, Bugün: 4707 kez ziyaret edilmiştir.