Kayıt Tarihi: 8 Mart 2017 Çarşamba 12:26
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Türk Milleti’nin temelini oluşturan ailenin en önemli ferdinin kadınlar olduğunu belirten Çaturoğlu, kadınların hem aile içerisinde hem de çalışma hayatında başarılı işlere imza attığını kaydetti.

Çaturoğlu, kutlama mesajında şu ifadelere de yer verdi: “Kadınlar, halkın en fedakâr, çalışkan ve üreten bireyleridir. Toplumda, güçlü birey, güçlü aile ve dolayısıyla güçlü bir toplumun oluşabilmesi için kadınlarımıza verdiğimiz önemin artması gerekiyor. İnanıyor ve biliyoruz ki, kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları kadın zarafeti ile şekillenen bir sosyal hayata, daha aydınlık bir geleceğe ulaşmamızın yegâne koşuludur. Aile bireylerini korumak ve aile mutluluğunu sağlamak için kadınlarımızın çok daha fazla donanımlı olması gerekiyor. Toplumun en küçük ve en temel birimi olan ailenin korunması ve toplumu geliştiren lokomotif görevini üstlenmesi ancak önemli niteliklere sahip olan kadınlarımızla mümkün olacaktır.

AK Parti olarak, kadınların eğitimi konusuna önem verdik “Haydi Kızlar Okula”, “Şartlı Nakit Destekleri”, “Kız Öğrenci Yurtların Yaygınlaştırılması”, ayrıca kadınların iş gücüne katılımı, kadınların istihdamlarının teşviki ve kadın girişimciliği için birçok projeye destek sunduk.

Bu alanlarda kadınlara pozitif ayrımcılığın kadınların sosyal ve siyasi yaşama katılımını arttıran gelişmeler yaşandı. Kadınların parti teşkilatlarından yerel yönetimlere ve Milletvekilliğine kadar her kademede temsilleri arttı. Anayasal ve yasal değişikliklerle başörtüsü başta olmak üzere kadının temel hak ve özgürlüklerini garanti altına alan birçok gelişmeye imza attık ve atmaya da devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, saygılar sunuyorum.

 
Gösterim : 1399
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21681461, Bugün: 2161 kez ziyaret edilmiştir.