Kayıt Tarihi: 7 Mart 2017 Salı 10:07
Bakan Talimatı’da Yetmedi! Köprüdeki Engelli AsansörüHalen Çalışmıyor!
Kdz. Ereğli'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin Fiziksel engelli Yazar Yasin Çiçek'in talebi üzerine "Asansörü aç gerekirse parasını benden al' diyerek Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'a verdiği talimatın üzerinden 3 ay geçmesine rağmen engelli asansörü halen açılmadı.

Kdz. Ereğli'de 2013 yılında yapımı gerçekleştirilen önceki dönem belediye başkanı Ruhi Cöbekoğlu' nun adını taşıyan Üst geçidinde engelliler için yapılan asansörün çalışmamasından dolayı ilçede yaşayan 24 yaşındaki engelli Yasin Çiçek, asansörün çalıştırılması için bir çok girişimde bulundu. Bu konuda Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) defalarca dilekçe yazdı. Yaşadığı mağduriyeti dile getiren Çiçek, konu hakkında bilgi istedi. Son olarak Kdz. Ereğli'yi ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile görüşen Çiçek, asansörün açılmasını istedi. Bunun üzerine Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'a "Asansörü aç gerekirse parasını benden al' diyerek talimat veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin verdiği talimatın üzerinden 3 ay geçmesine rağmen asansörün hizmete açılmaması kafaları karıştırdı. Bakanın talimatına rağmen hizmete açılamayan asansörün akıbetinin ne olacağı merak konusu olurken, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın Bakan Özhaseki'nin sözünü yerine getirip getirmeyeceği ve asansörü ne zaman faaliyete geçireceği tartışma konusu oldu.

Öte yandan Belediye Başkanı Hüseyin UYSAL’ın basına verdiği demeçlerde “ömrüm yettiği, Allah sağlık verdiği müddetçe engelli vatandaşların engelsiz bir hayata kavuşması için her türlü desteği her zaman için en nitelikli şekilde sağlayacağım” sözü ise akıllarda soru işareti bırakıyor!

 
Gösterim : 1601
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21681554, Bugün: 2254 kez ziyaret edilmiştir.