Kayıt Tarihi: 7 Eylül 2016 Çarşamba 17:01
ZABITA HAFTASI KUTLANIYOR...
Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Zabıta teşkilatının kuruluşunun 190. Yıldönümü ve Zabıta Haftası dolayısıyla Atatürk Anıtında düzenlenen törende yaptığı konuşmada; “Batı Karadeniz Bölgesinin en güçlü belediyesiyiz. Zabıtamızda öyle olacak dedik ve bütün teçhizat bakımından donattık. Zabıta Belediyenin aklı ve vicdanı” dedi.

Zabıta teşkilatının kuruluşunun 190. Yıldönümü ve Zabıta haftası kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtında Kdz.Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından tören düzenlendi.

Kdz.Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürü Alptekin Dursun tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, istiklal marşı okunarak ve saygı duruşunda bulunuldu.

DURSUN: “YASA VE YÖNETMELİKLERLE HAREKET EDİYORUZ”

Törende konuşan Zabıta Müdürü Alptekin Dursun, halka en yakın hizmet biriminin zabıta olduğunu belirterek; “Zabıtamız, belediyemizin halka en yakın hizmet birimidir. Günün her saati, şehrin en ücra köşesinden en kalabalık yerine kadar her yerde bulunmakta, bu yönüyle belediyemizin eli ayağı ve gözü olmaktadır. Zabıtanın görevi ceza kesmek, ceberrut bir yaklaşımda bulunmak yerine tam tersi caydırıcı olmak, önceden olabilecekleri düşünmek ve onun oluşmasını önlemek ve bunu hissettirmeden yapmaktır. Pazaryerinde yaptığı gıda denetimlerden tutun da, fırınlardaki denetimlerden, insanımızın yediğinden içtiğinden, yoldaki rahatlığından tutun, şehrin tüm dokusunda zabıtamızın elini, caydırıcı gücünü hissetmemiz gerekiyor. Yaşadığımız yer Ereğli, nefes aldığımız yer Ereğli, geleceğimizi aradığımız yer Ereğli. Karadeniz Ereğli’de vatandaşların sağlıklı, rahat bir yaşam sürmesi için yasa ve yönetmeliklerin bize verdiği yetkiler çerçevesinde görevlerimizi yapmak temennisindeyiz” dedi.

BAŞKAN UYSAL: ZABITA BELEDİYENİN AKLI VE VİCDANI

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’da, Zabıta birimine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Zabıta’nın Kdz.Ereğli Belediyesinin en önemli birimlerinden biri olduğunu belirtti.

Başkan Uysal; “Zabıta birimimiz Ereğli belediyesinin en önemli birimlerinden birisi. Aslında zabıtamız halkla en sık temasta bulunan, belediyemizi temsil gücü olan görevlilerimiz. Zabıtamızı vücudumuza benzetirseniz aklı ve vicdanı. Yasalar ve yönetmeliklerle hizmet ediyorsunuz. Bunun farkındayız. Ereğli halkı adına sizlere bu çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Sizler akıl ve vicdanla hareket eden Ereğli Belediyesi’nin en önemli birimisiniz. Göreve geldikten sonra ihtiyaçlarınız ne olursa olsun karşılama gayretinde olduk. Ereğli Batı Karadeniz’in en kuvvetli belediyesi diyoruz. Zabıtamız da Batı Karadeniz’in en iyi zabıtası olmak zorunda dedik Bu yüzden önce telsiz gibi, kamera gibi teknolojik yatırımlarımızı yaptık. Bunlar hiçbir zaman bitmeyecek çünkü nüfusumuz gelişmekte. Buna paralel olarak hep yenilikler peşinde olacağız. Sizlerle gurur duyuyorum. Gayretlerinizin farkındayım, bunları en yakinen bilen birisiyim. Şahsım, Ereğli Belediyesi ve halkım adına gününüzü kutluyorum” dedi.

OKUL ÇANTASI HEDİYE ETTİ

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, törenin ardından Zabıta babaları ile törene zabıta kıyafeti giyerek katılan çocuklara okul çantası hediye etti.

Törende, Zabıta ekipleri tarafından katılımcılara karanfil dağıtılırken, törene katılan Zabıta müdürlüğü personeli, belediye Başkanı Uysal, Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve Belediye Meclis Üyeleri toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

 
Gösterim : 1314
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21675562, Bugün: 1757 kez ziyaret edilmiştir.