Kayıt Tarihi: 8 Ekim 2014 Çarşamba 19:20
HANGİSİ DOĞRUYU SÖYLÜYOR!
Biri mesleğimi daha iyi yapabilmek için Ereğli Belediyesi Basın danışmanlığı görevinden ayrıldım diyor. Vekil ise ÇILADIR’ın Askerlik Problemi yüzünden ayrıldığını söylüyor!

Geçtiğimiz haftalarda Kdz. Ereğli Belediyesi Basın danışmanı olarak seçimlerden sonra göreve başlayan Sina ÇILADIR'ın bu görevinden istifa etmesi ardından kamuoyu da istifanın arkasında yatan gerçekleri sorgulamaya başlamıştı.

Kimilerine göre bu istifanın sebebi AK parti içindeki 7 muhalif meclis üyesinin dayatması olarak görülürken, kimilerine göre ise 30 yaşındaki Sina ÇILADIR'ın askerlik vazifesinin(!) kendisine engel çıkardığı idi.

Ancak kamuoyundaki bu tür konuşmaların önünü kesmek adına açıklama yapan Sina ÇILADIR bu tip dedikoduların önünü kesmek istemiş ve istifasının ardında sadece meslek aşkının yattığını ifade etmişti. ÇILADIR açıklaması da şu şekilde idi. ;" Kamuoyundaki dedikoduların son bulması adına bu açıklamayı yapmam zorunlu hale gelmiştir.

Gazetecilik mesleği ilkeleri gereği daha özgür ve bağımsız olabilmek adına Kdz. Ereğli Belediyesinde yaklaşık 6 aydır yürüttüğüm Basın Danışmanlığı görevimi 19.09.2014 tarihi itibariyle bırakmış bulunuyorum.

İstifamın bundan başka herhangi bir gerekçesi ve izahı yoktur.

Saygılarımla.. SİNA ÇILADIR / Yeni Ufuk Gazetesi / Genel Yayın Yönetmeni"

BUGÜNKÜ RADYO PROGRAMI HER ŞEYİ DEĞİŞTRDİ

Ercan CANDAN'ın bugün saat 10.00'da Değişim Radyo'da canlı yayın programında sarfettiği sözler adeta gündeme bomba gibi düştü. Program moderatörlerinin Sina ÇILADIR ile ilgili sorduğu soruya CANDAN, ÇILADIR'ın istifasının arkasında yatan gerçeğin ÇILADIR'ın askeri yükümlüğünün olduğu şeklinde açıklaması ile gün ışığına çıkmış oldu.

İşte o programdan konu ile ilgili bölüm; "Moderatörler CANDAN'a soruyor; Karadeniz Ereğli Belediyesi Basın Danışmanı Sina Çıladır'ın işten ayrılmasına yönelik bazı söylemler var. İlerleyen günlerde birkaç kişinin daha işden çıkarılacağı konuşuluyor? Bu konuda Neler Söyleteceksiniz?

Ben Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı değilim, Belediyenin elemanı değilim, Belediye Başkanının tasarrufuna kalmış bir konudan bahsediyoruz.Karadeniz Ereğli Belediyesi Basın Danışmanı olarak göreve başlayan Sina Çıladır'ın kellesinin alındığı falan yoktur. Simna Beyin özel durumu nedeniyle bu görevinden istifa ettiğini biliyorum. Sina Beyin istifa nedeni askerlik mecburiyetinin olmasıdır. Bir başkası çıkıp da Belediyeden o da gidecek bu da gidecek şeklinde açıklamalar yapmasın. Genel Merkezin bu yönde açıklaması yoktur, olmayacaktır. Genel Merkez çerçeveyi çizmiştir, Karadeniz Ereğli halkı bunu böyle bilsin."

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ…

Yazdığı köşe yazıları ile ona buna ahkam keserek farklı bir portre çizmeye çalışan ÇILADIR'ın gerçek yüzü ortaya çıktı. Yaptığı basın açıklamasında Belediye basın danışmanlığından ayrılma sebebinin altında yatan gerçekleri meslektaşlarını dahi yanıltarak açıklamasını yayınlatan ÇILADIR'ın mumu yatsıya kadar bile yanmadı! AK parti Zonguldak Milletvekili Ercan CANDAN bu olaya ister istemez son noktayı koymuş oldu.

EREĞLİ BELEDİYESİ BİLE BİLE NEDEN LADES DEDİ! YOKSA BÜYÜK BİR DİYET Mİ ÖDENİYOR?

Sina ÇILADIR neden Belediye'den ayrılış gerekçesi olarak gerçek dışı bir söylem kullanma gereği duydu? Kamuoyundan bunu neden gizledi?

Kdz. Ereğli Belediyesi Sina ÇILADIR gibi askerlik problemi olan birini bile bile lades diyerek neden işe aldı?

Yoksa yerel seçimler öncesi çok sıkı fıkı ilişkiler kurduğu bu gazeteciye diyet borcu mu vardı?

Bu diyet borcu o kadar büyük ki, ÇILADIR'ın askerlik dolayısı ile ayrıldığı Belediye'ye onca AK Partili işsiz sırada beklerken hemen ertesi gün ÇILADIR'ın ağabeyi işbaşı yaptı mı?

Sayın CANDAN ve UYSAL, kamuoyu ve AK Partiye gönül veren binlerce kişi bu soruların cevabını bekliyor…

 
Gösterim : 1804
YORUMLAR
mağdur / ???
ak partiye gönül vermiş binlerce kişiden bahsetmiş kurtuluş ayyıldız ama posbıyığın attığı 2008 de ak partili murat sesli zamanı alınan posbıyık zamanı atılan işçilerden bahsetmemiş kim attı bu işçileri posbıyık atmadımı niye haber yapmıyosun akil gazeteci..hüseyin uysal bu işçilerin hakkını ver engelli işçiler atılmıştı bunları geri al diye bi haber yapta alnından öpelim seni..profilinde yeni türkiye diye ak partiye saldır burdada ak partiye gönül vermiş diyerek millete gaz ver iyi akıl :)
0
1

Selim / yeter artık
memleket yangın yerine dönmüş hainler kızılayın kan toplama araçlarına dahi saldıracak kadar şerefsizleşmiş sizin uğraştığınız meselelere bak o onu demiş bu bunu demiş bırakın artık bu işleri ya bıkmadınızmı senelerdir ereğlideki tüm basın kuruluşlarını kınıyorum böyle basit şeylerle uğraştıkları için neden ayrıldıysa ayrılmış çokta umurumuzdaydı beğenmemiştir ayrılmıştır vekil onu demiştir bunu demiştir o onu desin aman ne büyük memleket meselesi ya ereğli içinde sıkışıp kalmışınız kafanızı dışarı çıkarmamışınız bu zamana kadar birbirinizi yiyip duruyosunuz toplanın şöyle çıkın Atatürk anıtının önüne gazeteciler olarak birlik olun beraberlik olun kınayın bu eylemleri ben üç tane gazetecinin bir araya geldiğini görmedim ne zamandır bu ereğlide o ona bok atar bu buna bok atar nereye kadar
0
1
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21677383, Bugün: 3578 kez ziyaret edilmiştir.