Kayıt Tarihi: 1 Ekim 2014 Çarşamba 14:28
AK Parti Genel Merkezi Krize El Koydu. İBRAHİM CÖBEK GÖREVDEN ALINIYOR MU?
AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi UÇAR, Ereğli Belediyesinde yaşanan 7 AK partili Meclis üyesinin Eylül ayı meclis toplantısına katılmayarak oluşan krizine el koydu. UÇAR, Belediye Meclis Üyelerine Genel Merkezin kararını açıkladı ve 7 Belediye Meclis Üyesi de bugün yapılan meclis toplantısına katılmış oldu.

AK Partili Ereğli Belediyesinde oluşan 'İbrahim CÖBEK' krizi, ve devamında yaşanan 7 meclis üyesinin meclis toplantısına katılmayarak koydukları tepki neticesinde yaşanan olumsuz gelişmeler AK Parti Genel Merkezinin duruma el koymasıyla sonladı gibi görünüyor. Genel Merkezin 'İbrahim CÖBEK ve Belediye Basın Bürosu çalışanı 2 gazeteci için gereğinin yapılması" tarzındaki kararını Belediye Başkanı Hüseyin UYSAL'a tebliğ etmesinin ardından 7 AK Partili Belediye Meclis Üyesi bugün yapılan Meclis toplantısına katıldılar.

AK Parti İl Başkanı Hamdi UÇAR, dün akşam Ereğli'ye gelerek İlçe Başkanı Fatih Çakır'la birlikte Belediye Meclis Üyelerini toplayarak, Belediyede yaşanan krizle ilgili genel Merkez'in aldığı kararı Meclis Üyelerine açıkladı.

Konu ile ilgili Gazete Ereğli'ye konuşan AK Parti İl Başkanı Hamdi UÇAR, Genel Merkez'in Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim CÖBEK'in ve Basın Bürosunda görevli 2 gazeteci hakkında gereğinin yapılması konusunda karar çıktığını ifade etti.

UÇAR aynı zamanda bu kararı Belediye Başkanı Hüseyin UYSAL'a tebliğ ettiğini belirterek; "Ereğli Belediyesinde İbrahim CÖBEK'le alakalı 7 Belediye Meclis Üyemizin kamuoyunda çıkan haberler ve iddialar nedeniyle almış oldukları bir tavır söz konusu idi. Bu rahatsız edici konu ile ilgili arkadaşlar geçtiğimiz ayki Meclis Toplantısına katılmadılar. Bunun üzerine yaşanan sorun nedeniyle Genel Merkezimiz Konya Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Dr.Mustafa BALOĞLU'nu görevlendirerek Ereğli'de karşılıklı temaslarda bulundu. Görüşmelerin ardından hazırlanan rapor doğrultusunda Genel Merkezimiz Ereğli Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim CÖBEK ve Basın Bürosunda görevli 2 gazeteci hakkında gereğinin yapılması kounusnda kara verdi. Genel Merkezimizin almış olduğu bu kararı Sn.Belediye Başkanımız Hüseyin UYSAL'a tebliğ ettik. Kendileri de bizden biraz zaman istedi. Umarız yakın zamanda bu tasarrufunu kullanacaktır" dedi.

Alınan bu karar üzerine 7 AK Partili Belediye Meclis Üyesi bugün yapılan Belediye Meclis Toplantısına katıldılar. Edindiğimiz bilgilere göre, İL Başkanı Hamdi Uçar'ın da katıldığı dün akşamki grup toplantısına Belediye Başkanı Hüseyin UYSAL'ın mazeret bildirmeksizin katılmayışı nedeniyle gurup kararı alınamadı ve bugün yapılan Meclis toplantısında 7 AK Parti'li Meclis Üyesi Ereğli'nin menfaatleri doğrultusunda gündem maddelerinde oylarını kullandılar.

 
Gösterim : 1859
YORUMLAR
Mehmet Demirkır / bunlardanda
anlaşıldı bunlardanda bir cacık olmaz al Halil Fosbıyık ı vur bunlara hepsi entrkacııııı
0
0

mağdur / isyan isyan off
ibrahim cöbek gitsin bencede..iki tane gazetecimi zaten iki tane kaldı gazeteci orda..:) bana kalsa hüseyin uysalda gitsin pek yönetemiyo 6 ayda ispat olundu mağduriyetler giderilir diye destekleyenler hüsrana uğradı ben gibi su parası ucuzlamadı,otoparklar ucuzlamadı,çivi çakılmadı ama çay bahçesi açıldı bak
0
0
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21678184, Bugün: 4379 kez ziyaret edilmiştir.