Kayıt Tarihi: 7 Mayıs 2014 Çarşamba 14:19
UYSAL'dan Sanata ve Sanatçıya Destek; Başkan Sergiden 2 Resim Satın Aldı…
Kdz. Ereğli'nin AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin UYSAL bugün yapılan olağan meclis toplantısı ardından AKM'de açılan 2 resim sergisine uğrayayıp her sergiden birer resim satın alarak sanatçıların gönlünü almayı ihmal etmedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı UYSAL AKM Nikah salonunda düzenlenen meclis toplantısın ardından yine AKM sergi salonunda eserlerini sergileyen sanatçıların yanına uğrayarak onlarında gönlünü almayı ihmal etmedi.

Önce Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin açtığı resim sergisini gezen UYSAL, burada geleceğin yetenekli genç ressamlarından eserleri hakkında bilgi alırken yine genç sanatçıları onure etmek adına sergi salonunda bulunan ve ilgisini çeken "Madenci" konulu bir portre çalışmasını da satın aldı.

Öte yandan yerel sanatçıların açtığı diğer resim sergisine de uğrayıp sanatçılarla bir süre sohbet edip sergiyi gezen UYSAL, yine burada beğendiği yağlı boya tekniği ile yapılmış "Bozhane Hamamı" temalı tabloyu da Meclis üyesi Sabri DİNÇ'e "Bu tabloyu da sen al Sabri" diyerek her iki sergiden de birer tablo alınması ile AK Parti bayrağı altındaki belediyenin sanata ve sanatçıya bakış açısının olumlu yönde olacağının ilk sinyallerini de vermiş oldu.

Aynı zamanda boğa burcu olduğu da bilinen UYSAL'ın sanatsal yönünün ağır basması ileri ki günlerde kentin sanat ayağının daha ileri seviyelere taşınabileceğinin bir göstergesi olabileceği tahmin ediliyor.

 
Gösterim : 16092
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21716398, Bugün: 104 kez ziyaret edilmiştir.