Kayıt Tarihi: 18 Mart 2014 Salı 19:52
FİTNE...

Fitne kelimesi Arapça bir kelime olup, bir çok manalara gelmektedir. Biz bu yazımızda, herkesi alakadar eden bir manası üzerinde duracağız.

FİTNE; insanın akıl ve kalbini doğrudan doğruya, hak ve hakikattan saptırmak insanları azdırmak, insanlar arasında kargaşa, karışıklık çıkarmak, dedi-kodu, iftira, su-i zan, gıybet, nemime, iki yüzlülük, kin, adavet, husumet, düşmanlık, haset, tecessüs, intikam gibi kötü huylarla devamlı kusur arayıp, teşhir ederek, bozgunculuk, fesat, tefrika çıkarmak ve büyük tahribatlara, yıkımlara, çöküşlere, yok oluşlara sebep olmaktır.

KUR'AN-I KERÎM BİR ÇOK AYETLERİNDE VE PEYGAMBERİMİZ (S.A.V.) PEK ÇOK SÖZLERİNDE, FİTNENİN VEHAMETİNE, İNSANLARIN DİKKATİNİ ÇEKMİŞTİR. ELBAKARA SURESİ 191.AYETTE .( FİTNE, KATİLDEN, ADAM ÖLDÜRMEKTEN DAHA FENA, DAHA KÖTÜ, DAHA BÜYÜK GÜNAHTIR.) BUYURULUYOR. AYNI SURENİN 217. AYETİNDE FİTNENİN NELER OLDUĞUNA İŞARETLER EDİLİYOR ; (ALLAH'IN YOLUNDAN ALIKOYMAK, ALLAH'I İNKAR ETMEK, KA'BEYİ ZİYARETİ ENGELLEMEK, MANİ OLMAK, MUKADDES MEKKE'DEN MEKKELİLERİ ÇIKARMAK) EVET HARAM AYLARDA SAVAŞMAK, ADAM ÖLDÜRMEK BÜYÜK GÜNAHTIR, AMMA FİTNE ONDAN, ADAM ÖLDÜRMEKTEN DAHA BÜYÜK GÜNAH VE DAHA BÜYÜKTÜR. HAKİKATAN, ÜÇÜNCÜ HALİFE HAZRETİ OSMAN-I ZİNNUREYN'İN ( R.A )

,ALLAH'IN KELAMI KUR'AN-I KERÎM'İ OKURKEN, FİTNECİLER TARAFINDAN ŞEHİD EDİLMESİ, İSLÂM TARİHİ BOYUNCA, PEK BÜYÜK ACILARA, CİĞERLERİMİZİ YAKAN ELEMLERE SEBEBİYET VERMİŞTİR. TARİHİN EN ACIMASIZ MUSİBETLERİNDEN KERBELÂ VAK'ASI, TA ZAMANIMIZA KADAR UZAYAN VE UZAMAYA DEVAM EDEN, EDECEK GÖRÜNEN AYRILIKLAR, TEFRİKALAR... !

YİNE KUR'AN-I KERÎM, ELENFAL SURESİ 25.AYETTE : ( UMUMA, HER KESİME SİRAYET EDECEK, DOKUNACAK FİTNEDEN KORKUN, KAÇININ .) BUYRULUYOR.

PEYGAMBERİMİZİN (S.A.V.),GELECEK FİTNELERİN DEHŞETİNDEN YAKINLARINI, İSLÂM ÜMMETİNİ VE İNSANLĞI İKAZ EDİYOR, UYARIYOR. (GERÇEKTEN KURTULUŞA EREN, FİTNELERDEN KAÇINANDIR, GERÇEKTEN KURTULUŞA EREN, FİTNELERDEN KAÇINANDIR, GERÇEKTEN KURTULUŞA EREN, FİTNELERDEN KAÇINANDIR...) BUYURUYOR. (TAÇ,CLT:5,SHF:303)

GERÇEK MANADA İMANLI KİMSELER, DAİMA FİTNELERDEN İSTİAZE ETMİŞLER ALLAH'A,ALLAH'IN KORUMASINA SIĞINMIŞLAR ; ( ALLAH'IM BİZİ DİNÎ, DÜNYEVÎ FİTNELERDEN KURTAR.) DİYE YALVARMIŞLAR,YALVARIYORLAR.

Fitne ve fitne ateşine düşmemek için, fitnelere alet olmamak için, diri-diri ateşe atılmaktan korktuğumuz gibi korkmalıyız, çekinmeliyiz. Kalbimizi imanla, latifelerimizi, duygularımızı, aklımızı, vicdanımızı, ruhumuzu KUR'AN'IN nurları ile nurlandırmalıyız, aydınlatmalıyız. Bütün azalarımıza sahip olmalıyız. Sözümüze, özümüze, dilimize, yazımıza, her şeyimize azamî dikkati göstermeliyiz.

Bazen bir söz, insanı göklere çıkardığı gibi, diğer bir söz de insanı esfeli safiline atar, cehennemin en derin dibine indirir. Bir yazı da öyle. İnsan, hele müslüman, her an nöbette olduğunu bilmeli, daima ALLAH'IN rızasını gözetmeli. Yalandan, iftiradan, gıybetten, dedi-kodulardan, kötü zandan, aslı faslı olmayan kusur aramalardan, adavet, husumet, düşmanlık, kin, haset, nemime-iki yüzlülük yapmaktan, fesat-bozgunculuk çıkarmaktan, yılandan, akrepten kaçar gibi kaçmalı.

PEYGAMBERİMİZ MUHAMMED ( S.A.V.), SAHABEYE ŞÖYLE BİR SORU SORUYOR ;

- BİLİYORMUSUNUZ MÜFLİS KİMDİR ?

ŞÖYLE CEVAP VERİYORLAR:

-BİZE GÖRE MÜFLİS, PARASI, MALI OLMAYAN, BUNLARI KAYBEDEN KİMSE.

PEYGAMBERİMİZ :

- BENİM ÜMMETİMİN MÜFLİSİ, O KİMSEDİR Kİ : ( KIYAMET GÜNÜ, MAHŞER MEYDANINA GELİR, NAMAZINI KILMIŞTIR, ORUCUNU TUTMUŞTUR, ZEKATINI VERMİŞTİR, AMMA AYNI ZAMANDA BİRİLERİNE SÖVMÜŞTÜR, ÇİRKİN SÖZ SÖYLEMİŞTİR, HAKARET ETMİŞTİR, BİRİLERİNE İFTİRA ETMİŞTİR ,BİRİLERİNİN MALINI HAKSIZCA, ZULMEN YEMİŞTİR, BİRİLERİN KANINA GİRMİŞTİR, BİRİLERİNE VURMUŞTUR, KAVGA ETMİŞTİR, BÖYLECE BİR ÇOK KİMSEYE KARŞI HAKSIZLIK ETMİŞTİR, BÜTÜN BU HAK SAHİPLERİNE, NAMAZININ, ORUCUNUN, ZEKATININ VE DİĞER İBADETLERİNİN SEVABI VERİLİR, EĞER SEVAPLARI TÜKENİR, HAK SAHİPLERİNİN ALACAĞI HAKLAR BİTMEMİŞSE, HAK SAHİPLERİNİN HATALARI, GÜNAHLARI DA ONA YÜKLENİR, SONRA CEHENNEM ATEŞİNE ATILIR.) BUYURMUŞTUR. (MEBARIK-I-LEZHAR Fİ ŞERHİ MEŞARIK-I-LENVAR,CÜZ:2,SHF:121)

ALLAH, Dünya'nın en güzel yerlerinden birini, bize, aziz milletimize yurt olarak, vatan olarak ikram etmiştir. Tarih boyunca, aziz milletimizi hep şan ve şerefle yüceltmiştir .İç ve dış kötü niyetliler, bu yüksek karakterli Türk milletini, daima kıskanmışlar, onun aleyhinde her türlü fitne dolaplarını çevirmekten asla vazgeçmemişlerdir. İşin en acı tarafı da, içimizdeki safdillerin onlara alet olması, çanak tutmasıdır. İnsan oğluna ilk fitne tohumu atan İBLİS-ŞEYTANDIR. İlk baba ve ananın, yer yüzüne sürgün edilmesine sebep olmuştur. Şeytan, insanları fitneye düşürmekten çok hoşlanır, insanlar arasına ayrılık, tefrika soktuğu zaman, bütün avaneleri ile bayram yapar.

İBLİS-ŞEYTANIN OYUNUNA, FİTNESİNE GELİP AYRILIĞA DÜŞMEYELİM. BİLHASSA DİNE HİZMET GÖRÜNTÜSÜNDE OLANLAR ÇOK AMA PEK ÇOK DİKKATLİ OLMAYA MECBURDURLAR. HEM DİNDAR GÖZÜKÜP, HEM FİTNE, AYRILIK,TEFRİKA RÜZGARI ESTİRENLER, BAŞTA KENDİLERİNE, TÜM DİNDARLARA, DİNE HİZMET EDENLERE, AZİZ MİLLETİMİZE, VATANIMIZA, YÜCE DİNİMİZE BÜYÜK ZARAR VERİRLER, ALTINDAN KALKAMAYACAKLARI ÇOK BÜYÜK BİR VEBALİN, DÜNYEVÎ VE UHREVÎ MESULİYETİN YÜKÜMLÜLÜĞÜ ALTINDA EZİLİLİRLER.

TEK ÇARE VAR, TEVBE EDİP, FİTNEDEN, TEFRİKADAN, YANLIŞTAN DÖNÜP, SULHA, BARIŞA, ANLAŞMAYA, BİRLİĞE, BERABERLİĞE, HAKKA, DOĞRUYA SIMSIKI YAPIŞMAKTIR. ALLAH'I, DİNİ, PEYGAMBERİ, VATANINI, MİLLETİNİ, BAYRAĞINI, DEVLETİNİ SEVENLERE YAKIŞAN BUDUR. HOŞCA KALIN, HAK YOLDAN AYRILMAYIN.

 
Gösterim : 2187
YORUMLAR
deniz celik / zubeyir gunduz abi
buyugumuzun soyle bir sozu var seyhulislam secmiyoruzki dindarligina bakalim kim daha cok ozguluk veriyorsa oyumuzu ona veririz sizce ben bu ifadelerden ne anlamaliyim cunku bir taraf sanki onlara oy verilmese dinden cikacakmis gibi bir baski yapiyor hele hele bu davanin buyukleide sanki onlara yandasmis gibi cikiyor hic bi yol gosterici tavir sergilemiyor hukumetin onca iftira onca agiza alinmiyacak hakaretleine normal gibi davranip hoca efendiyi karalama kampanyasina katkida bulunuyor neden
1
4
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21649833, Bugün: 5159 kez ziyaret edilmiştir.