Kayıt Tarihi: 27 Kasım 2013 Çarşamba 21:48
ASKER...

Asker,arapca bir kelime olup, çoğulu asakirdir,askerler manasında,ASAKİR-İ İSLÂMİYE, İSLÂM ASKERLERİ,ASAKİR-İ TÜRK, TÜRK ASKERLERİ GİBİ. Asker,dış düşmanlara karşı vatanı ve mukaddesatı, kanıyla,canıyla koruyan yiğitlerdir. Er’den Maraşal'a kadar, Silahlı kuvvetlerimizin her mensubu askerdir. Millet olarak en çok sevdiğimiz ve kullandığımız kelimelerden biri muhakkak asker, askerlik kelimesidir. Asker ve askerlik üzerine, çok sözler söylenmiş, çok yazılar yazılmış, çok şiirler kaleme alınmış, çok türküler yakılmış, çok şarkılar bestelenmiş... Pek çok hasret mektupları, askere giden evlatlar, eşler, nişanlılar, sevgililer için yazılmış, yine hasret dolu mektuplarla cevaplar verirmiş.

Bunlardan biri:

(Gözü yaşlı,bağrı anacığım) diye aşlayan mektuplar...

Yine asker oğulun:

Ey güzel mektup. Bir idik iki olduk,

Üç olduk mu öğrende gel.

deyişine baba cevap veriyor:

Bir dalda iki kiraz

Biri al biri beyaz

Böyle güzel mektubu

Her zaman yaz.

Bir diğeri yâri için:

Kara tren gelmez mola,düdüğünü çalmaz mola

Gurbet ele yâr yolladım,mektubunu yazmaz mola!

başka bir asker:

Uyudum rüyamda yârin kucağı

Uyandım baktım ki asker ocağı.

Asker ocağı, günler, haftalar, aylar, bir yanda ümit, bir yanda özlem birbirni kovalar:

“Üzülme birtanem gün olur kavuşuruz...”

Dudaklardan dökülüverir, çoğu zamanda bakarsınız göz yaşları arkadaşlık eder, ümit dolu bu söze.

Ana göz yaşlarıyla ağıtlar yakarken; Mehmet :

“-Kısmet kalktıda anam bu yerlerde durulmaz...”

türküsünü tutturarak, anasına, babasına, bütün sevdiklerine veda eder.

Bir araya gelen askerlerden biri :

Asker oldum piyade, yâr yandım aman

Evlilerin sevdası bekarlardan ziyade.

türküsüne başlayıverir.

Türk Milleti, askerliğe bir ibadet nazarıyla bakar. Çocukluğumdan çok iyi hatırlıyorum, bir genç askere gideceği zaman,bütün yakınları, komşuları, hatta bütün ahali yemeklerini alırlar, askere gidecek gencin ailesİne gelirler, yemeklerini beraber yerlerdi. Bu güzel adet günlerce devam ederdi. Gencin askere gideceği gün, ahali toplanır, Hoca efendiler,Kur'an okurlar,nasihatlar ederler, helâllaşmalar, harçlıklar, eller öpüldükten sonra,hayırlı düâlarla genç askere uğurlanırdı. Bu güzel adetler, askerden dönen gençler için de aynen tekrar edilirdi. Milletce kaynaşmanın en güzel örnekleri.

Asker, ordu manasına gelen CÜND kelimesi, KUR'AN-I KERÎM'de yirmi sekiz defa geçmektedir.

Allah,şöyle buyuruyor :(yemin olsun ki,peygamber kullarımıza söz vermişiz; Onlar mutlaka zafere ulaşacaklardır.bizim ordumuz, askerimiz şüphesiz İnkarcılara üstün gelecektir.) 37/71-73

Peygamberimiz Muhammed Mustafa (S.A.V.),bizzat kendisi askerliği o kadar seviyor, öyle önem veriyor ki ; bütün hayatını asker olarak geçirmek istiyor, hiç bir askeri birliğin arkasında kalmayarak, hep onlarla beraber olmak arzu ediyor.efendimizin tüm hayatının da böyle olduğunu yakinen biliyoruz. Bedir'de O, Uhud'da O, Hendek'te O, Hayber'de O, Mekke'nin fethinde O, Huneyn'de O, Tebük seferinde O,daha pek çok benzer gazalarda O. insan olan insanın aklına gelir;on sene gibi kısa bir zamana, bunlar nasıl sığıştı, nasıl başarıldı ? Asîl müslüman komutanlarımız da,hep kahraman askererinin başında, daima en önde gitmişler, rehberleri olan Peygamberleri gibi, zaferden zafere koşmuşlardır..

Efendimiz (A.S.V ) buyuruyor ki;

(Allah yolunda bir gün nöbet tutmak,dünya'dan ve dünya'da olanların bütününden daha hayırlıdır.) Askerin, askerliğin nasıl yüce bir mertebe olduğu, ne güzel ifade olunmuş;

Sevgili Oğlum,

Aslında ben çok çabuk ağlayan bir kimseyim. Fıtratım, böyle yaratılmışım. Amma seni askere yollarken, kendimi çok zorladım, ağlamamak için elimden gelen her gayreti gösterdim. Biz millet olarak, yani TÜRK MİLLETİ olarak, ASKER OCAĞINI, PEYGAMBER OCAĞI, PEYGAMBER KUCAĞI olarak kabul etmişiz. Hazreti Muhammed'in (S.A.V.) manevi iklimine gönderdiğim oğlum için ben nasıl ağlarım ? Eğer ağlarsam, Allah'ım (C.C.) Peygamberim (S.A.V.), ve Peygamberler (A.S.) Melekler, Evliyalar, hak yolda yürüyenler bana ne der ? Eğer ağlarsam, onların huzuruna nasıl çıkarım ?

Oğlum, seni, her şeyin hakim -i Zülcelâl'i olan Rabb -ül Alemîn'e teslim ve emanet ediyorum. Her şey, O'nun emriyledir, O'nun izniyledir.

Fî Emânillah. / Baban

Terminallerde, (en büyük asker, bizim asker ) sadaları ile, ay yıldızlı bayraklarmızla, büyük coşku, heyecan içinde askerlik çağına gelmiş evlatlarımızı askere, vatanımızın hizmetine yolluyoruz, yolları, bahtları açık olsun. Allah, tüm askerlermizi, milletimizi, vatanımızı, bütün inanları korusun.

Amîn...

 
Gösterim : 2248
YORUMLAR
biri / asker
Allah tüm askerlerimizin sağ salim gidip gelmesini nasip etsin. Tüm askerlerimizi, dünya incisi vatanımızı korusun. Bayrağımızı indirmek, ezanımızı susturmak isteyenlere fırsat vermesin.
0
3
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21679068, Bugün: 5263 kez ziyaret edilmiştir.