Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 15:47
KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ, 300 BİN ATA TOHUMU FİDESİ DAĞITACAK
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 11 Mayıs Perşembe Erdemir Ofis yanında saat 10.00’da ücretsiz olarak halka 300 bin ata tohumu fidesi dağıtacaklarını açıkladı. Vatandaşlara yeterli derecede domates, biber, patlıcan ve salatalık fidesi verilecek.

Sağlıklı tarımı desteklemek için 2020 yılında ata tohumu üretimine başlayan Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 300 bin ata tohumu fidesini halka ücretsiz olarak dağıtacak.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, domates, biber, patlıcan ve salatalık fidelerinin dağıtımını 11 Mayıs Perşembe günü saat 10.00’da Erdemir Ofis binası yanında yapacaklarını belirterek, tüm vatandaşları davet etti.

-ATA TOHUMU PROJESİ BİZİM İÇİN MİLLİ BİR GÖREVDİR-

Başkan Posbıyık şunları söyledi:

“Temizlik İşleri Müdürlüğü Park ve Bahçeler Birimi tarafından belediyenin Delihakkı’da bulunan seralarında üretilen ata tohumlarının dağıtımı için bu yıl müracaat almayacağız, Perşembe günü saat 10’dan itibaren Erdemir Ofis yanındaki yerimizde halka ücretsiz olarak dağıtacağız.

Ata tohumları; bölgemiz için, ülkemizin için çok önemli. Genetiğiyle oynanmamış, kimyasal maddelere maruz kalmamış, kuşaktan kuşağa aktarılan, atalarımızın kullandığı doğal tohumlardır.

Ülkemiz verimli topraklara sahip fakat bu topraklarımızı tam anlamıyla kullanamıyoruz. Topraklarımızı verimli ve sağlıklı bir şekilde kullanmak için kimyasal maddelerden uzak, doğal olan ata tohumlarını ihtiyaç olduğunu biliyoruz.

Günümüz koşullarında tarlası veya bahçesi olmayan bir insan dahi evinin balkonunda, hobi bahçelerinde bu fideleri, tohumları çoğaltabilir.

Bu ülkede tarımın güçlenmesi için Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

2020 Yılı itibari ile Ata Tohumu projemize başlamıştık.

Bu süreçte 6 adet sera kuruldu. 7. Serayı kurmak için ön çalışmalara başladık. Tohum üretimi her yıl artarak devam ediyor. Bizim için bu milli bir görevdir.

Ata tohumlarımızı her yıl gün gün, aşama aşama gözlemledik, denemeleri yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz.

Projemiz kapsamında 14 farklı çeşit tohum ekimi yapılıyor. Bunlar; domates, biber, hıyar, kabak, fasulye, patlıcan, kavun, karpuz, bamya, lahana, pırasa, mısır, fesleğen ve reyhan.

Ata tohumlarından elde ettiğimiz toplam 300 bin adet domates, biber, patlıcan ve salatalık fidelerini sizlerle buluşturacağız.

Sizden ricamız bu dağıtımını yaptığımız fidelerden meydana gelen ata tohumlarını çoğaltın, komşularınıza, dostlarınıza verin, çevrenizle paylaşın. Bu bizim milli görevimiz.”

 
Gösterim : 521
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21638699, Bugün: 8207 kez ziyaret edilmiştir.