Kayıt Tarihi: 25 Ocak 2023 Çarşamba 21:29
Küstah Romalılar, kale ve saray yapmak için vatandaşın serasının etrafını bulmuşlar!
Ülkemizde öyle şeyler oluyor ki bazen “akıl tutulması” yaşıyoruz dercesine sosyal yaşam hafızamızda zoraki yerini alıyor. Bu tür absürt olaylar ülke gündeminde olduğu kadar yerel gündemde de sık sık karşımıza çıkabiliyor.

Tarihi çok eskilere dayanan Karadeniz Ereğli’nin bu kimliği ile öne çıksa da maalesef son zamanlarda tarihi değerlerine verilen önem kafalarda soru işaretleri bırakmaya yetiyor.

Dönemim geniş ve yüksek surları içerisinde yüzyıllardır hüküm süren antik kent artık gelişen ve modernleşen (!) kent kimliği sayılan beton bloklar altında nerede ise yok olma eşiğinde…

Geçtiğimiz haftalarda yakın tarihimiz ile ilgili lokomotif bakım atelye binasının da yıkılarak tarihe karışmasının ardından iyice sessizliğe bürünen kentimizde haber merkezimizi arayan duyarlı bir vatandaşımızın söylemi en azından bizim sessizliğimizi bozdu diyebiliriz.

KÜSTAH ROMALILAR, KALE VE SARAY YAPMAK İÇİN VATANDAŞIN SERASININ ETRAFINI BULMUŞLAR!

Haber merkezimizi arayan telefonun öbür ucundaki ses biraz da işin içine espri katmak adına “Küstah Romalılar, kale ve saray yapmak için vatandaşın serasının etrafını bulmuşlar!” diyerek tarihi belgelerde Herakleia Sarayı olarak adlandırılan ama daha çok M.Ö. kurulan antik kentte bir kamu binası olarak ta kabul gören geniş surlar ve iki adet kapısı bulunan tarihi kalıntıların içindeki sera tarzı yapılanmaya dikkat çekmek istedi.

Duyarlı okurumuzun bu esprili yaklaşımından yola çıkarak bizde haber başlığımızı “Küstah Romalılar, kale ve saray yapmak için vatandaşın serasının etrafını bulmuşlar!” olarak attık.

Ne diyelim vatandaş mağdur olmuştur, buradan yetkililere sesleniyoruz, bir an önce vatandaşın arazisindeki bu sur ve tarihi bina kalıntılarını yıkalım ki küstah Romalıların yaptıkları yanlarına kar kalmasın!

 
Gösterim : 838
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21549950, Bugün: 4055 kez ziyaret edilmiştir.