Kayıt Tarihi: 20 Haziran 2018 Çarşamba 19:19
AK Parti Kanatlardan Darbe Yiyebilir! İYİ PARTİ, ŞALVARLI SAFİYE ve SAADET PARTİSİ SÜRPRİZ YAPABİLİR…
24 Haziran Genel Seçimleri Karadeniz Ereğli adına belki de tarihinde gördüğü en önemli seçim. Niye mi? Geçtiğimiz seçimlerde Türkiye haritası üzerindeki seçim grafiklerinde Zonguldak bölgesinin iktidar partisi yani AK Partinin lehine Turuncu renge boyanmasını sağlayan bir ilçe olmasına rağmen Karadeniz Ereğli bu seçimlerde maalesef unutuldu.

Yıllardır AK Parti’nin ve diğer partilerin vekillikte 2. sıra adaylarının banko olduğu Karadeniz Ereğli ve Alaplı bu seçimlerde tercih edilmedi. Hatta 3. Sıra bile layık görülmedi bu yöreye.

Oysa bu yöre özellikle Karadeniz Ereğli ki İl nüfusundan bile daha fazla bir nüfusa sahip ve seçmen bakımından da hatırı sayılır bir oy oranına sahip bu bölge, üstelik AK Partili bir Belediyeye sahip bir bölge; Zonguldak Lobisinin etkisi altında kalarak bu seçimlere halkın bağrına basacağı kendi adayını çıkaramıyor!

GÖZLER DİĞER PARTİLERİN ADAYLARINDA!

Hal böyle olunca, AK Partinin vekil sıralamasında Ereğlili, hatta Alaplılı bir adayın bulunmaması bölgedeki şok etkisini seçimlere 3-4 gün kala dahi olsa sürdürüyor.

Bunu gören AK Partililer cümbür cemaat son 20 gündür Ereğli’de hatırı sayılır kişileri, 1., 2. ve 3. Sıra adaylarını sahaya sürseler de seçimlere kalan sürenin az olması, ikna kabiliyetlerinin yetersizliği ve özellikle diğer partilerin 2. ve hatta birinci sıra adaylarının Ereğlili olması en büyük handikap olarak karşılarına çıkıyor.

AK PARTİNİN KANATLARI ZAYIF, MUHALEFET KANATLARDAN ATAĞA GEÇİYOR… MÜFTÜOĞLU FENA BASTIRIYOR!

CHP’nin kemik oylarını ve sahada çalışan Halil POSBIYIK gibi ağır topların da etkisi bu seçimlerde zaten kendisini hissettirecek gözüküyor. Ancak belli bir kitleye hitap eden bu oylardan ziyade, İYİ parti 2. Sıra Milletvekili adayı Batu MÜFTÜOĞLU’nun aşırı presini üzerinde hisseden AK Partililer tedirgin.

Tedirgin olmakta da haklılar, zira bu seçimlerin en gözde ve en başarılı vekil adayı Batu MÜFTÜOĞLU olarak notlarımız arasında yerini aldı bile.

Özellikle medyayı çok iyi kullanan MÜFTÜOĞLU adeta bir toplum gönüllüsü gibi sorunları da halka göstererek presine devam ediyor ve en fazla oyu da AK Partililerden devşireceğe benziyor.

SAADET PARTİSİ EREĞLİ’DE AK PARTİNİN KEMİK DOKUSUNU BOZABİLİR!

Hiç beklenmedik bir şekilde tüm yurtta beklenilenin üstünde bir performans gösteren Saadet Partisi Ereğli’de bu performanslarını 2 katına çıkarmış gibi gözüküyor. Saadet Partisi Zonguldak Milletvekili adayı Gökhan GÖKTAŞ ve ekibi AK Parti’nin kemik dokusunu bozacağa benziyor.

VE CESUR YÜREK SAFİFİYE ORHAN, NAM-I DİĞER ”ŞALVARLI SAFİYE” SÜRPRİZ ÇIKIŞ YAPABİLİR…

Bölgenin siyasi tarihine geçecek bir aday, Safiye ORHAN.

Neden böyle diyoruz, çünkü siyaseten pişmiş, belli bir tecrübeye sahip bir çok aday bağımsız milletvekilliğini göze alamazken kadın başına (!) (Bu ona CESUR YÜREK lakabını da takıyor aynı zamanda) o bu işi göğüslemek adına maddi manevi elinde ne varsa bu uğurda seferber etmiş.

Bazıları için hayal, bazıları için boş bir ideal gibi de gözükse Safiye ORHAN’ın bu cesaretli çıkışı hele ki AK Parti’nin Ereğlili bir adayının da olmaması dolayısı ile seçimlerde bir karşılık bulacağa benziyor.

Özellikle AK Partili olup ancak kızgınlığı olanları özellikle Mecliste Safiye ORHAN’ı tercih edecek söylentileri kulislerde çokça yankılanıyor.

İşte AK Parti’yi özellikle hiç beklemedikleri sağ ve sol kanatlardan hezimete uğratabilecek seçim öngörüleri bunlar.

Bu öngörüleri AK Partililerde görmüş olmalılar ki adeta Ereğli ve Alaplı’yı mesken tutmuşlar…

 
Gösterim : 2337
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21678045, Bugün: 4240 kez ziyaret edilmiştir.