Kayıt Tarihi: 27 Nisan 2023 Perşembe 20:18
YAKUP YILMAZ; İSTİFA ETMEDİM!
Geçtiğimiz günlerde Türk Metal Sendikası’nın resmi basın portalından gazetecilere servis edilen basın açıklaması ile “TÜRK METAL SENDİKASI BAŞKANI YILMAZ VE YÖNETİMİ İSTİFA ETTİ” başlıklı basın bildirisi ile kısaca “Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şubesi'nde görev değişikliğine gidildiği açıklandı.” Şeklindeki habere sendika başkanı Yakup YILMAZ’dan yalanlama geldi.

Yakup YILMAZ’ın sosyal medya aracılığı ile yaptığı açıklama şu şekilde;

SEVGİLİ DOSTLARIM, İŞÇİKARDEŞLERIM-DAVA ARKADAŞLARIM, DEĞERLİ KARADENIZ EREĞLI HALKI VE SAYGIDEĞER BASIN MENSUPLARI;

Kamuoyunda yanlış olarak lanse edilenin aksine; “Ben Türk Metal Sendikası Şube Başkanlığı ve Sendika üyeliğinden istifa etmedim.”

24 yıllık çalışma hayatımın 13 yılında özveri ve sadakatle hizmet ettiğim sendikamdan istifa etmeyi asla düşünmedim ve bundan sonra da düşünmem mümkün değildir.

Yıllardır, işçinin haklarını sonuna kadar ve her koşulda savunan Türk Metal Sendikasının bir üyesi olmaktan gurur duydum ve halen de duymaktayım. Kaldı ki; bugüne kadar sendika çalışmalarında yaptıklarım Türk Metal Sendikasına üye olan, olmayan bütün işçi kardeşlerimce de bilinmektedir. Çalışmalarım; Türk Metal Sendikasının Sayın Başkanı Pevrul KAVLAK tarafından da takdirle karşılanmış olacak ki; beni şube başkanlığı görevine layık görmüştür.

Görev yaptığım süre içerisinde; hem büyük idealist, vatan sevdalısı ve işçi dostu titrinin yerleşmiş olduğu temel ilkelere hem de bu ilkelerden taviz vermeden yola devam eden ve sendikamızı her alanda en iyiye taşıma gayreti içerisinde olan genel başkanımız sayın Pevrul Kavlak’ın izlediği yola sonuna kadar sadık kaldım, kalmaya da devam edeceğim.

Özverili çalışmalarımı ferasetli bakış açısı ile Sayın Genel Başkanımızın da görmüş olduğunun bilincindeyim. Görev yaptığım süre içerisinde “Sendikama, davama ve Genel Başkanıma sadakat içerisinde” bütün olumsuzluklara karşı koydum.

Bazı medya haberlerinde ve özellikle 26.04.2023 tarihinde saat 20.00 de Kdz. Ereğli Can Radyoda yayınlanan ‘Mustafa Keleş ile Canlı Gündem’ programında görevden ayrılmam ile ilgili, “Yusuf Ziya Odabaş’ın hangi tür bir dürtü ile tarafıma husumet beslediğini ve bu dürtüyle angaje ettiği medya mensuplarıyla oluşturmaya çalıştığı son derece haksız algıyı” kamuoyunun, vefakâr işçilerimizin ve yüce Basınımızın takdirlerine sunuyorum.

Basın, demokrasinin en büyük güvencesi olmakla birlikte; üzülerek belirtmek gerekir ki, “Bazı basın mensupları, karşılıklı çıkar ilişkilerinin esiri olabilmekte ve kamuoyunda yanlış izlenimlerin yayılmasında taşıyıcı rol üstlenebilmektedir. Son zamanlarda kimlerin bu rolü üstlendiğini de dürüst insanların terazisi şaşmayan vicdanlarının takdirine bırakıyorum.

Aziz Türk Milleti’ne, davama, sendikama ve basireti ve cesaretine güvendiğim Sayın Genel Başkanıma yürekten bağlıyım,

“VEFAYI, ADALETİ, SADAKATİ VE MAHŞERDEKİ ŞAŞMAZ TERAZİYİ ÇOK İYİ BİLDİĞİNE İNANDIĞIM SAYIN GENEL BAŞKANIMA VE SENDİKAM TÜRK METAL’E; SAYGIM, SEVGİM VE BAĞLILIĞIM HEP DEVAM EDECEKTİR.

Yaşanan bu tatsız süreçte; “Destekleri için Ereğli Halkına, Can Dostlarıma, Vefakâr İşçi Kardeşlerime ve Tarafsız Tüm Basın Mensuplarına teşekkürlerimi borç bilirim.

Sağlıkla ve Umutla Kalınız...

Yakup YILMAZ”

 
Gösterim : 623
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21644164, Bugün: 4149 kez ziyaret edilmiştir.