Kayıt Tarihi: 10 Kasım 2012 Cumartesi 20:32
Karadeniz Ereğli’de Anlamlı 10 Kasım…
Karadeniz Ereğli’de 10 Kasım Atatürk’ün ölümünün 74. yıldönümü nedeniyle anma törenleri düzenlendi. Törene 1938 yılında Atatürk’ün naaşı başında nöbet tutan ve yıllar sonra şehit çocuğu olduğunu öğrenen Şaban KALMAZ’da katıldı. Şaban KALMAZ’IN sözleri, zaman zaman duygusal anlar yaşattı.

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ölümünün 74. Yılında Karadeniz Ereğli'de saygıyla anıldı. Sabah saatlerinde ilk tören Atatürk Anıtı'nda düzenlendi. Törene, Karadeniz Ereğli Kaymakamı İbrahim ÇAY, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın ENÇ, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Vekili Özkan ÖZYAĞCI, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa GÜMÜŞ, Daire Müdürleri, Birim Amirleri, Askeri Erkan, Öğretmenler, Öğrenciler ve Vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından saat 09.05 geçe Erdemir Fabrikasının ve gemilerin sirenleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı hep bir ağızda seslendirildi. İstiklal Marşının seslendirilmesinin ardından Atatürk Anıtındaki anma töreni sona erdi.

Erdemir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ikinci tören Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı program sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Adnan DÖNER yaptı. DÖNER, ‘Ulu Önder ATATÜRK’ün mirasına minnettarlığımızı ifade edebilmek için toplandık.’ dedi

Atatürk’ün Naaşı Başında Nöbet Tutan Şaban KALMAZ Ağladı, Ağlattı

Karadeniz Ereğli’ de 10 Kasım Atatürk’ü Anma gününde bir ilk yaşandı. 1938’de Yavuz Gemisinde görev yaptığı sırada ATATÜRK’ün naaşı başında nöbet tutan ve yıllar sonra şehit çocuğu olduğunu öğrenen Şaban KALMAZ, Erdemir Kültğür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma törenine katıldı. Yürüme güçlüğü çeken Şaban KALMAZ (99) yardımlarla sahneye çıkarıldı. Duygusal anların yaşandığı törende konuşma yapan Şaban KALMAZ, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün naaşı başında nöbet tuttuğu o günlere geri döndü. Konuşması sırasında ağlamak istediğini söyleyen KALMAZ, gözyaşlarını tutamadı. Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Adnan DÖNER tarafından verilen çiçeğin ardından sahneden indirilmek istenen Şaban KALMAZ inmek istemediğini ve ATATÜRK’ü anmaya gelen insanları biraz daha görmek istediğini söyledi.

Tören daha sonra, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı ‘Atatürk Kurtuluş Savaşında’ Oratoryosu sahne aldı. Orotoryo katılımcılar tarafından beğeni ile izlenirken, büyük alkış aldı.

Tören sonunda Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün naaşı başında nöbet tutan Şaban KALMAZ, öğrencilerin sevgi yumağı oldu. Şaban KALMAZ ( Dede(’nin) elini öpebilmek için sıraya giren öğrencilerin, öptükten sonraki mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

 
Gösterim : 2202
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21696638, Bugün: 1308 kez ziyaret edilmiştir.