Kayıt Tarihi: 1 Eylül 2012 Cumartesi 21:16
Saadet Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Gökhan GÖKTAŞ, Karadeniz Ereğli’ye Dair Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu; "BAKAN BİR SÜRE EREĞLİ'DE KALMALI"
Saadet Partisi (SP) Karadeniz Ereğli ilçe Başkanı Gökhan GÖKTAŞ, ilçede büyük bir ekonomik sıkıntı yaşandığını, bunu çözmek için de Ekonomi veya Sanayi Bakanı'nın bir süre Karadeniz Ereğli’de kalması gerektiğini söyledi.

SP Karadeniz Ereğli ilçe Başkanı Gökhan GÖKTAŞ, Karadeniz Ereğli gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Karadeniz Ereğli’de son beş yıldır bir Bakan'ın Karadeniz Ereğli'ye, ya Zonguldak'a geçerken ya da bir şehit olduğunda uğradığını belirten GÖKTAŞ, “Karadeniz Ereğli'de büyük bir kriz var. İlçede, dere ıslahı, yol, hastane yapımı gibi işler yapılması gereken işler. Bunlar hizmet değil. Bunlar yapılması geren şeyler. Zonguldak'ta ufak tefek işler yapılıyor. Ancak, Karadeniz Ereğli'de en büyük ekonomik sıkıntısı yaşanıyor. Krizin başlaması ile birlikte ya da geçen beş senedir Karadeniz Ereğli'ye gelen Bakanlar, ya Zonguldak'a geçerken ya da şehidimiz olduğunda uğradılar. Ekonomi Bakanı veya Sanayi Bakanı'nın Karadeniz Ereğli'de bir süre kalarak bu gidişatı görmesini istiyorum’ dedi.

Yıllardan beri Zonguldak yolunun bitirilemediğini belirten GÖKTAŞ,’ Adalet ve Kalkınma Partililerle konuşuyoruz. Biz yaşadıklarımızı anlatınca bize hemen şunu diyorlar. 'Siz hangi yollardan geçiyorsunuz? Akçakoca Tünellerini görmüyor musunuz?' Yıllardır bunu söylüyorlar. Başka bir şey duymadık. Yıllardır bir türlü bitmeyen Zonguldak yolu var. Bu yol hakkında ise, 'çalışmalarımız var' deniliyor. Biz Karadeniz Ereğli'de tersanelerde çalışan 6 bin kişi işsizi, Erdemir'in özelleştirilmesi sonucu ekonomik gerilemeyi, Organize Sanayideki Fabrikaların duraklamalarını söylediğimizde 'vatan haini' oluyoruz. Doğruyu söylediğimiz zaman tepki alıyoruz. İktidar Partisindekilerin de şu alınganlıkları var, hiç eleştirilmeyecekler. Karadeniz Ereğli'de esnaf kan ağlıyor. Sanayici kapatmış. 400'e yakın sac tüccarımız iflas etmiş. Halen 'iyi gidiliyor' denilebiliyorsa, ben şaşarım buna. Günlük, güneşlik bir ortamda değiliz. Bankalar yüksek faiz oranlarıyla çalışıyorlar. Herkes kafasını takmış kart aidatlarına’ diye konuştu.

Türkiye’nin Fındık birinciliğini kaybetmeye başladığını da söyleyen GÖKTAŞ,’İktidar Partisinin en büyük acemiliklerinden biri, fındık konusudur. Ak Parti ilk kurulduğunda dedi ki, 'fındık dünyada fazla'. İMF'nin tavsiyesiyle, sökme başına teşvik verdi. Aynı İMF, Hindistan ve İtalya'ya fındık dikmek için teşvik verdi. Türkiye, fındık piyasasında birinciliğin kaybetmeye başladı. Biraz fındığı bulunan vatandaşlarımız her yıl fındıklarını iyi bir fiyatla satmayı umut ediyorlar. Ne yazık ki, fındık birinciliğimizi kaybettiğimizden, vatandaşlarımız fındıktan umduklarını da bulamıyor, hayıflanıyorlar’dedi.

 
Gösterim : 2176
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21686250, Bugün: 1816 kez ziyaret edilmiştir.