Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2012 Perşembe 19:22
30 Ağustos Zafer Bayramını Kutladık...
Atatürk Anıtına çelenklerin konulması Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı`nın Okunması ile başlayan ilk tören, Kaymakam İbrahim ÇAY’ın makamında Zafer Bayramı Kutlamalarını kabul etti. Kaymakamlıkta gerçekleştirilen törene, Adalet ve Kalkınma Partisi(Ak) Zonguldak Milletvekili Ercan CANDAN, Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Deniz Albay Yalçın ENÇ ve Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil POSBIYIK kutlamaları kabul ettiler.

Devrim Bulvarı’nda saat 09.50’de gerçekleştirilen geçit töreni öncesinde Karadeniz Ereğli Kaymakamı İbrahim ÇAY, Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Deniz Albay Yalçın ENÇ ve Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil POSBIYIK ile askeri araç üzerinde halkın ve askeri erkanın bayramını kutladı. İstiklal Marşı`nın okunması ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı konuşan Deniz Kıdemli Binbaşı Sami TULGAN yaptı.

30 Ağustos zaferinin zafere inanan, kendisine güvenen, askerine destek olan, özgürlüğe gönül vermiş ve bütün imkânsızlıklara rağmen güçlü düşmanlarını yenen bir milletin destanı olduğunu belirten TULGAN,’ Bugün yalnız Türk milletinin değil aynı zamanda bütün dünya için çok büyük öneme sahip tarihi bir olayın ve çok şerefli bir zaferin 90. yıl dönümünü kutluyoruz. Bugün tarihin hiçbir devresinde hürriyetinden zerre kadar ödün vermemiş büyük Türk milletinin istilacı düşmanlara karşı kanını ve canını vererek ortaya koyarak verdiği yaşam mücadelesinin amaca ulaştığı çok anlamlı bir gündür. Bugünün değerini anlamak ancak bunu öğrenmek ve daima hatırlamakla mümkündür. Yurdun birçok yeri istilacı düşmanlar tarafından işgal edilmiş ve o dönemde Türk milleti içinde yanan özgürlük ateşiyle kurtuluş hareketine başlamış, 20. yüzyılın en büyük asker ve eşsiz lideri Atatürk`ün önderliğinde toplanmış ve yurdumuzu düşmandan kurtarmak için hızla harekete geçilmiştir. İşgal sonrası düşmanın hedefi Ankara’ya kadar olan toprakların ele geçirilmesi idi. Ancak düşmanın ilerleyişi İnönü ve Sakarya muharebeleri ile durdurulmuş ve düşman Eskişehir ve Afyonkarahisar hattına geri çekilmek zorunda kalmıştı. Çok zor koşullar altında planlanan ve hazırlanan büyük taarruzun amacı, sürpriz bir karşı harekatla, güçlü düşman mevzilerini yarmak ve sayıca üstün düşmanı kesin darbe ile mağlup etmekti. Bu Taarruzda Türk’ün ana yurdunu işgal eden düşman yok edilmeden ara verilmeyecekti. Büyük Taarruz’ada çok büyük fedakarlıklarla yapılan lojistik hazırlıkların sonunda 90 yıl önce 26 Ağustos’ta başlanmıştır. Başkomutanlık Meydan Muharebesi, askeri stratejinin ve taktik kurulların mükemmel ve en isabetli ve en doğru olarak uygulanması ile gerçekleştirilmiş olan, Mustafa Kemal`in o erişilmez dehasıyla öngörülmüş ve büyük cesaretle hazırlanmış planın eseridir. Bu askeri hareketin her evresi özenle düşünülmüş, hazırlanmış, yönetilmiş ve nihayetinde zaferle sonuçlanmıştır. Böylelikle Türk ordusunun Türk subayının ve komutanının yüksek güç ve değerleri ile yiğitliklerini tarihte bir kez daha tespit eden yüce bir eser olmuştur. Bu eser aynı zamanda ordusu ile bütünleşmiş Türk milletinin bağımsızlık aşkının ölümsüz bir abidesidir. 30 Ağustos zaferi zafere inanan, kendisine güvenen, askerine destek olan, özgürlüğe gönül vermiş ve bütün imkansızlıklara rağmen güçlü düşmanlarını yenen bir milletin destanıdır’ dedi.

Dikmen İlk Öğretim Okulu öğrencisi Merve MERAL, günün anlam ve önemini belirten şiirini okudu. Karadeniz Ereğli Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Burdur Yöresi Halk Oyunlarının ardından geçit töreni yapıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle gerçekleştirilen törenlere, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan CANDAN, Karadeniz Ereğli Kaymakamı İbrahim ÇAY, Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Deniz Albay Yalçın ENÇ Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil POSBIYIK, çok sayıda Sivil Toplum Örgütleri, Siyasi Partiler ve Askeri Erkan katıldı. Törenlerde Karadeniz Ereğli halkının katılımının az olduğu dikkatlerden kaçmadı.

 
Gösterim : 1334
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21691285, Bugün: 3439 kez ziyaret edilmiştir.