Kayıt Tarihi: 30 Ekim 2023 Pazartesi 17:58
KDZ. EREĞLİ, ATATÜRK VE CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılında Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayına on binlerce vatandaş katıldı. Atatürk ve Cumhuriyet sevgisini hep bir ağızdan haykıran, omuz omuza Türk Bayrağını dalgalandıran halk, cumhuriyete sahip çıktı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, cumhuriyet için kenetlenen Kdz. Ereğli halkına teşekkür etti.

Kdz. Ereğli Belediyesi, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılında fener alayı düzenledi.

Bağlık Karakolu önünden başlayarak Anıt önünde sona eren Cumhuriyet yürüyüşüne Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık, CHP Zonguldak milletvekili Eylem Ertuğrul, siyasi parti ilçe başkanları, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve on binlerce vatandaş katıldı.

Atatürk ve Cumhuriyet sevgisini hep bir ağızdan haykıran, omuz omuza Türk Bayrağını dalgalandıran halk, sokakları insan seline döndürdü.

POSBIYIK: SİZLERLE GURUR DUYUYORUM

Marşlar eşliğinde hep bir ağızdan “Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Atatürk” diyerek anıt önünde toplanan vatandaşlara teşekkür eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kdz. Ereğli halkı ile bir kez daha gurur duyduğunu söyledi.

Başkan Posbıyık; “Cumhuriyet çocuklarının hepsi bu akşam burada toplandılar. Bu sene her senesinden daha fazla bir kalabalık vardı. Bugüne kadarki fener alaylarının rekorunu kırdık. Kdz. Ereğli halkını tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum. Siz her şeyin en güzeline layıksınız. Kdz. Ereğli’nin çağdaş, cumhuriyetçi halkının belediye başkanı olmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum.

Bu vatanın evlatları, bu vatanın kaderini yeniden yazdı. Karanlığın üzerine fikirleriyle yürüdüler, vatanı devrimleriyle aydınlattılar. Bir an bile şüphe etmediler Atatürk'ün yolundan ayrılmadılar.

Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarına minnettarız. Onlar bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi vererek Türkiye'yi modern bir ulus haline getirdiler şimdi ise Cumhuriyetimiz 100 yılında...

Daha gidecek çok yolumuz, yapacak çok işimiz var. Hep birlikte ülkemiz için Ereğli için çalışmaya devam edeceğiz. Asla durmayacağız asla yılmayacağız asla yorulmayacağız,

Atatürk'ün yolundan ayrılmayacağız. Dün, bugün, yarın ve daima… Yaşasın Cumhuriyet!” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul da yaptığı konuşmada Cumhuriyetin 100. Yılını kutladı.

 
Gösterim : 260
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21690554, Bugün: 2708 kez ziyaret edilmiştir.