Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2023 Çarşamba 22:39
TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ
Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş hakkında Haluk Çep adlı kişinin aracına mermi koyduğu ve mektupla tehdit ettiği gerekçesiyle yapılan suç duyurusundan takipsizlik kararı çıktı.

Kdz.Ereğli Cumhuriyet Bassavcılığı'nın 2023/5590 soruşturma numarası ile hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilen Odabaş, avukatı Hasan Tuzcu vasıtasıyla bir tekzip metni yayınlayarak; haberlerin gerçeği yansıtmadığını, olayların başlangıcında müvekkilinin masumiyet karinesi ihlal edici haberlerin yapıldığını ancak gelinen noktada suçlamaların gerçek dışı olduğunun kanıtlandığının altını çizdi.

Tuzcu, ayrıca Haluk Çep ve Yakup Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Yusuf Ziya Odabaş’ın Avukatı Hasan Tuzcu aracılığı ile yapılan tekzip ve düzeltme metni şu şekilde:

Yusuf Ziya Odabaş’ın Avukatı Hasan Tuzcu aracılığı ile yapılan tekzip ve düzeltme metni şu şekilde:

1. TEKZİP VE DÜZELTME METNİ:

Basında ve gazetelerde yer alan Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya ODABAŞ’ın, Haluk ÇEP isimli şahsın arabasına mermi ve imzalı bir mektup bırakmak suretiyle tehdit ettiği, mektupta “Şikayetinden vazgeç ya canından ya malından olacaksın. Yazık Ziyan Olacak. " yazdığı haberleri gerçek dışıdır.

Müvekkilim Yusuf Ziya ODABAŞ bu olay nedeniyle soruşturma geçirmiş ve Kdz.Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2023/5590 soruşturma numarası ile hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmiştir.

Müvekkilime karşı maksatlı şekilde yapılan bu ithamlar nedeniyle Haluk ÇEP ve Yakup YILMAZ isimli kişiler hakkında iftira nedeniyle suç duyurusunda bulunduğumuzu ve soruşturmanın devam ettiğini kamuoyuyla paylaşma gereği hasıl olmuştur.

Müvekkilimin şeref ve haysiyetini zedeleyici ayrıca kişilik haklarına saldırı niteliği taşıyan yerel ve ulusal basında yer alan bu haberlerin asılsız olduğu kamuoyuna saygı ile duyurulur.

2. TEKZİP VE DÜZELTME METNİ:

Müvekkilim Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya ODABAŞ'ın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Devlet BAHÇELİ'ye hakaret ettiği iddiaları nedeniyle gazetelerde yer alan haberler doğruluğu teyit edilmeden ve maksatlı yayınlanmıştır.

Bu olay ile ilgili soruşturma ve dava süreçleri devam etmektedir. Hakaretlerin işlenmediğine dair somut, kesin, inandırıcı deliller mevcuttur. Müvekkilimizi şikayet eden Haluk ÇEP isimli şahsın iftira suçu nedeniyle soruşturması devam etmektedir. Bu nedenle Cumhurbaşkanımıza ve sayın Devlet BAHÇELİ'ye hakaret edildiği yönünde, müvekkilimi kamuoyunda suçlu olarak gösteren gazete yazıları hakkında erişimin engellenmesi kararı alınmıştır. Müvekkilimin şeref ve haysiyetini zedeleyici ayrıca kişilik haklarına saldırı niteliği taşıyan bu haberlerin gerçek dışı olduğu kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yusuf Ziya ODABAŞ VEKİLİ

Av. Hasan TUZCU

 
Gösterim : 418
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21683191, Bugün: 3891 kez ziyaret edilmiştir.