Kayıt Tarihi: 10 Nisan 2017 Pazartesi 16:44
POLİS TEŞKİLATI 172. YILINI TÖRENLE KUTLADI
Türk Polis Teşkilatı'nın 172. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kdz.Ereğli'de tören yapıldı.

Devrim Bulvarı'ndaki törende, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Küçük, 10 Nisan Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümünü kutlayarak tören alanına gelenlerle tokalaştı. Törene, Ereğli Belediye Meclis Üyeleri, Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, Zabıta Müdürü Alptekin Dursun, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, emniyet teşkilatı üyeleri katıldı. Atatürk Anıtı’ndaki tören sırasında polis olmayı çok istediği için annesi ile birlikte tören alanına gelen polis kostümü giymiş 4 yaşındaki Ali Burak Demir, polislerin de ilgi odağı oldu. Müdür Fahri Küçük, polis olmayı isteğini öğrendiği küçük çoğun, polis motosikleti ile gezdirilmesi talimatı verdi. Bunun üzerine Demir, Yunus polis ekipleri tarafından motosiklet ile gezdirildi. Demir, polis olmayı istediğini söyledi. Küçük daha sonra Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu'nu ziyaret etti.

Türk Polis Teşkilatı'nın 172. kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, yapılan kutlama mesajları ise şu şekilde:

ZONGULDAK VALİSİ ALİ KABAN: Devletimizin idari yapısında önemli bir yeri olan Emniyet Teşkilatımız, ülkemizde emniyet ve asayişin sağlanması, vatanımızın milleti ile bölünmez bütünlüğünün ve temel hak ve özgürlüklerin korunması, yasaların titizlikle uygulanması gibi görevlerini hukukun temel prensiplerine bağlı ve insan haklarına saygılı bir şekilde halkımızın güven ve desteğini de arkasına alarak başarıyla, özveriyle yürütmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle; toplumda barış, huzur ve güven ortamının tesis edilerek, sürdürülmesinde başarı ile görev yapan Emniyet Teşkilatımızın 172. Kuruluş yılını kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyor, görevlerini yaparken hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına, görev malulü mensuplarımıza aileleriyle birlikte sağlık ve esenlikler diliyor, saygılar sunuyorum.

AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ FARUK ÇATUROĞLU: AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, 10 Nisan Polis Haftası nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; “10 Nisan 1845 yılında kurulan ve 172 yıllık bilgi birikimini modern çağın imkânlarıyla birleştirerek kendini sürekli geliştiren polis teşkilatımız dünya çapında önde gelen teşkilatlardan biridir. Polis teşkilatımızın bilhassa son yıllarda terörle mücadelede ortaya koyduğu üstün gayret ve performansı takdire şayandır. Kamu düzenine ve devlet bütünlüğüne yönelik her türlü tehdide karşı büyük fedakârlık, sabır ve cesaretle görev yapan polisimizin azim ve başarısı her türlü övgünün üzerindedir. Devletçe ve milletçe terörle mücadeledeki kararlılığımızdan asla taviz vermeden, toplumun huzuru ve güveninin teminatı kahraman polislerimiz, görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmeye kararlılıkla devam edecektir. Ülkemizin huzur ve güvenliğini sağlamayı, vatandaşın can ve mal güvenliğini korumayı, devlet bütünlüğünü hedef alan tehditlere karşı mücadeleyi vazife edinmiş olan Türk Polis Teşkilatımızın 172. kuruluş yıldönümünü ve 10 Nisan Polis Haftasını kutluyorum. Bu vesileyle; aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilerimize sağlık ve sıhhat, görevi başında olan polislerimize de çalışmalarında başarılar diliyorum.

” AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÖZCAN ULUPINAR: Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar 10 Nisan Polis Günü ve Haftasını kutladı. Ulupınar mesajinda; "10 Nisan 1845 tarihinde kurulan Polis Teşkilatımızın 172. yılı kutlu olsun. Polisimiz ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak için yedi gün 24 saat güç şartlar altında fedakarca ve onurluca hizmet vermektedir. Türk Polisi kuruluşundan bugüne memlekette huzur ve güven ortamının tesisi için milletini ve vatanımızı canından aziz bilerek her türlü iç ve dış tehdide boyun eğmeden bir çok kez şehadete erişmiş, gazi olmuş ama yine de hiç bir düşmana taviz vermemiş zalimin karşısında mazlumun yanında yer almıştır. Bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden teşkilat mensuplarını rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyor, bir kez daha ülkemizin geleceği, barışı ve birlikteliği için gece gündüz çalışan tüm Polis Teşkilatının 10 Nisan Polis Günü ve Haftasını kutluyor, saygılar sunuyorum. " ifadelerine yer verdi.

CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ŞERAFETTİN TURPCU: CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 172. Yılı ve Polis Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Turpcu, mesajında şu satırlara yer verdi: “Emniyet Teşkilatımızın 172. kuruluş yıl dönümünü ve büyük bir özveriyle görev yapan tüm Emniyet Teşkilatı mensuplarımızın Polis Haftasını kutluyor, başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Türk Polis Teşkilatı, kurulduğu günden bu güne halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ve toplumsal huzur ve barış ortamının korunması amacıyla fedakarlıkla bu görevini yerine getirmektedir. Emniyet Teşkilatımızın, halkımızdan aldığı güçle, temel hak ve özgürlüklere saygılı, hukukun üstünlüğünü benimsemiş, demokrasi kültürünü ön planda tutan, çağdaş bir yönetim anlayışı ile topluma güven veren hizmetlerini en iyi şekilde devam ettireceğine inanıyorum. Bu düşüncelerle, genel güvenlik ve asayişin temini, devletimizin bütünlüğü için fedakarca hizmet veren tüm emniyet mensuplarımızın Polis Haftası’nı ve Türk Polis Teşkilatı`nın Kuruluşunun 172. yılını kutluyor, görevi başında şehit düşen polislerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”

ALAPLI BELEDİYE BAŞKANI NURİ TEKİN: Halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak için yeri geldiğinde 24 saat görev yapan emniyet mensuplarımız, vatandaşımızın can ve mal güvenliğinin, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün ve kamu düzeninin de en büyük teminatıdır. Polislerimiz, yetkilerini anayasa ve yasalardan aldığı güçle, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü koruma ve kollama, halkımızın can ve mal emniyetini koruma, ülkede huzur ve güven ortamını sağlama, suç işlenmesini önleme ve işleyenleri adalete teslim etme hususunda 172 yıldır çok büyük özveri ile gece gündüz demeden başarılı bir şekilde görev yapmaktadır. Polislik mesleği zordur; meşakat ister, fedakarlık ister, cesaret ister, adalet ister, soğukkanlılık ister, sabır ister, azim ister, kararlılık ister. Birçok meslekte ayrı ayrı var olması gereken bu unsurlar, polislik mesleğinde bir arada olmayı gerektirir. Kutsal bir meslek olan polislik, sağlıklı ve huzurlu bir toplumun da temel unsurudur. Bu nedenledir ki, polise görevini yaparken yardımcı olmak, herşeyden önce kendi can ve mal güvenliğimize, barış ve huzurumuza katkı sağlamaktır. Polis, ancak duyarlı vatandaşıyla bütünleştiğinde görevini en iyi şekilde yerine getirme fırsatını bulur. Dolayısıyla, polise görevini yaparken yardımcı olmak, aynı zamanda vatandaşlık görevimizdir. Ülkemizin kurucusu Ulu Önder Atatürk, "Polis; asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, anne kadar şefkatli olmalıdır." sözleriyle, polisimizde olması gereken nitelikleri anlatmış, "Polis, kanun adamıdır, ona her zaman saygı göstermeli ve itaat edilmelidir. " sözleriyle de, polisimizin saygınlığını ifade etmiştir.Emniyet Teşkilatımız ve polislerimizin, Atatürk ilkeleri ışığında özgürlükçü demokratik düzenin en önemli teminatlarından biri olmayı bundan sonra da sürdüreceklerine inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 172. Yıldönümünü ve Polis Teşkilatımızın tüm mensuplarının Polis Haftası'nı kutluyor, görevlerinde başarılar, aileleriyle birlikte huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum. Şehit polislerimizi ve ebediyete intikal etmiş polislerimizi de rahmetle anıyor, emekli polislerimize de sağlık ve mutluluklar diliyorum.

TSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI YAŞAR TETİKER: Ülkemizin dört bir tarafında büyük bir özveri ile çalışan ve bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, Milletimizin huzur ve güvenliğini sağlayan Türk Polis Teşkilatı’nın 172. kuruluş yıldönümünü kutluyor, bu vesileyle, görevini yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI: Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, yönetim kurulu adına bir mesaj yayınlayarak Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 172. Yılını kutladı. Mesaj şöyle; “Toplumsal huzur ve güvenin düzenli bir şekilde sürdürülmesi, can ve mal güvenliğinin yasalar çerçevesinde korunması gibi yüksek bir sorumluluğu üstlenen Polis Teşkilatı, bu görevini 172 yıldır yerine getirmektedir. Ülkemizin dört bir yanında büyük bir özveriyle gece-gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeden çalışan ve bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, Milletimizin huzur ve güvenliğini sağlayan Türk Polis Teşkilatı’nın 172. kuruluş yıldönümü kutluyoruz. Ülkemizde huzur ve güven ortamını tesis adına, terörle mücadele uğruna görevi başında şehit düşen emniyet mensuplarına Allah’tan rahmet, gazi olanlara ve görevleri başında olan personele de başarılı ve huzurlu bir ömür diliyoruz.”

 
Gösterim : 7869
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21625268, Bugün: 3226 kez ziyaret edilmiştir.