Kayıt Tarihi: 20 Temmuz 2016 Çarşamba 16:04
BAŞKAN UYSAL; “ALANLARDAN AYRILMIYORUZ”
Kdz.Ereğli’de 15 Temmuz darbe girişimine karşı vatandaşların başlattığı demokrasi nöbeti sürüyor. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal; “Cumhurbaşkanımız ‘Bu iş bitti, evlerinize dönebilirsiniz’ açıklaması yapıncaya kadar alanlardan almıyoruz” dedi.

Kdz.Ereğli halkı, 15 Temmuzda FETÖ’cü Terör Örgütüne mensup kişilerce gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimine karşı başladığı demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın eşi Sevim Uysal ile birlikte sabaha kadar bizzat katıldığı demokrasi nöbetinin dün akşamki bölümüne, vatandaşlarla birlikte ilçedeki köy ve mahalle muhtarları da destek verdi.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, saat 21.30’da alana 50’den fazla köy ve mahalle muhtarıyla birlikte girdi. Nöbete destek olan çeşitli siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşlar anıt önünde Türk Bayrakları eşliğinde marşlar söyleyerek, darbeyi kınadılar.

UYSAL: ALANLARDAN AYRILMIYORUZ

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kdz.Ereğli halkının demokrasisi ve milli iradeye sahip çıktığını belirterek; “Bu akşamki nöbetimize köy ve mahalle muhtarlarımız da destek verdi. Cumhurbaşkanımız, ‘Bu iş bitti, evlerinize dönebilirsiniz’ açıklaması yapmadan alanlardan ayrılmıyoruz. Demokrasimize sahip çıkan aziz milletimize ve siz güzel şehrimin güzel insanlarına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İlçedeki din görevlilerince demokrasi şehitleri için Kur’an-ı Kerim okundu, ilahiler söylendi. İndirilen hatimlerin duası ise Müftü vekili İzzettin Aşan tarafından yapıldı.

Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından alandaki binlerce vatandaşa, sabahın ilk ışıklarına kadar süren nöbet boyunca sıcak çorba, lokma, poğaça ve çay ikramında bulunuldu.

 
Gösterim : 9614
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21551786, Bugün: 1729 kez ziyaret edilmiştir.