Kayıt Tarihi: 8 Ekim 2015 Perşembe 20:53
SEL "FELAKET" Mİ, "İHMAL" Mİ?
Ülkemizde ağır basan kadercilik anlayışı hemen hemen her olumsuz olayda karşımıza çıkmakta. Ancak son zamanlarda sık sık oluşan bu olumsuz olaylar neticesinde yavaş yavaş sorgulayan bir topluma doğru giden halk " Kader mi, İhmal mi?" sorusunu rahatlıkla sorabiliyor artık...

Geçtiğimiz günlerde aniden yağan şiddetli yağmur sonrasında Kabasakal Deresinin taşması sonucu büyük hasara uğrayan Kepez bölgesi başta olmak üzere, yağan yağışlardan etkilenen Kışla Sanayi Bölgesi, Çarşı Merkezi'nde oluşan hasarlar can kaybı olmaması dolayısı ile sevindirici yanından başka oluşan milyonlarca liralık hasar neticesi ile tüm çıplaklığı ile karşımıza çıkarken kafalarda bir çok soru işaretini de beraberinde getiriyor.

ASIL SUÇLU KİM; YAĞAN YAĞMUR MU, YOKSA ÖNLEM ALMAYAN BELEDİYE Mİ?

Yaşanan sel felaketinde asıl suçlu kim? Vatandaş bir yandan yaralarını sarmaya çalışırken bir yanda da bu sorulara yanıt arıyor. Sel felaketi bundan böyle Karadeniz Ereğli'nin "kader" hanesinde mi olacak? Yoksa birileri çıkıp "bu hata bizim, tüm sorumluluğu biz aldık" diyerek bir daha olmaması için gerekenleri mi yapacak?

YENİ BELEDİYE BAŞKANININ KABASAKAL DERESİ'NİN ISLAHI NEDEN ÖNCELİKLİ KONUSU OLMADI!

Kepez tarihinde ilk defa bu kadar büyük bir sel baskınına uğradı... Eylül 2010'da DSİ tarafından ihalesi yapılan Kabasakal Deresinin Islahı adeta yılan hikayesine döndü. İhale yapıldığından bugüne bir kaç taşeron firma değiştirilen derenin yapımı ile ilgili Belediye neden işi sıkı tutmadı?

Bundan önceki CHP'li belediyenin bu konu hakkında yılda bir kaç kez Kabasakal Deresi'nin Islah durumu ile ilgili DSİ'ye yazılan resmi yazılar edindiğimiz bilgiler arasında yer alıyor. Peki 18 aydır kenti yöneten AK Partili belediye bu konu hakkında kaç kez DSİ'ye yazı yazdı? Neden seçim kitapçıklarında yazdıkları gibi "İktidar Belediye el ele" vererek bu sorunun üzerine gitmediler? Kamuoyu bu soruların yanıtını acilen Belediye Başkanı Hüseyin UYSAL'dan bekliyor.

LOGARLAR NEDEN TEMİZLENMEDİ...

Genelde yılda bir ya da iki kez temizlenen logarlar neden yaz sonunda temizlenmedi. Bunda deneyimsiz, sürekli yerleri değişen Belediye Başkan yardımcılarının ihmali var mı?

METEOROLOJİNİN TAHMİN VERİLERİ NEDEN DİKKATE ALINMADI?

Bilindiği üzere meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün haftalık, günlük ve hatta saatlik tahminlerinin olduğu biliniyor. Daha önceki yağışlar sonrası kurulan kriz masasında bu tip önleyici tedbirler neden düşünülmedi?

PENÇES DERSİNDEKİ "TENSİP BENDİ" EN SON NE ZAMAN TEMİZLENDİ?Şehir merkezinden akan Pençes deresinin üst noktalarında bulunan TENSİP BENDİ en son ne zaman temizlenip bakımı yapıldı? Eğer yakın zamanda buraya bir işlem yapılmadı ise çarşı mekezini basan selde bu ihmalin önem derecesi nedir?

YENİ YAPILAN UN PAZARI YOLUNU DARALTMA İŞLEMİNDE BAZI MAZGALLAR KAPATILDI MI?

Özellikle bu yağan yağmur sonrasında çarşı merkezindeki bir çok dükkanı su basmış, çarşı merkezi adeta küçük bir gölet halini almıştı. Geçtiğimiz aylarda belediyece Unpazarı mevkiinde yol düzenlenmesi yapılarak mevcut yol daraltılmıştı. Daha önce geniş olan yoldaki suların deşarj olacağı bir çok mazgalın da bu düzenleme sonrası genişleyen kaldırımların altında kaldığı iddia ediliyor. Bu durumun da çarşı merkezinin selden etkilenmesine zemin hazırladığı ifade ediliyor.

Kamuoyu adın tüm bu soruların muhatabı Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin UYSAL'a soruyor ve yine kamuoyu adına yanıt bekliyoruz?

 
Gösterim : 1479
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21660904, Bugün: 1419 kez ziyaret edilmiştir.