Kayıt Tarihi: 14 Mart 2014 Cuma 17:31
Posbıyık'ın ve Belediyenin afişlerine çirkin saldırı!
30 Mart'a 16 gün kaldı. Ancak, Karadeniz Ereğli'de birileri bu ilçedeki huzurlu seçim ortamını bozuk gerginlikten nemalanmak için düğmeye bastı!..

30 Mart’a 16 gün kaldı. Ancak, Karadeniz Ereğli’de birileri bu ilçedeki huzurlu seçim ortamını bozuk gerginlikten nemalanmak için düğmeye bastı!.. Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin etkinlik afişlerine yapılan çirkin ve alçakça saldırılar Ereğli’de seçim huzurunu bozmaya yönelik hareketler olarak nitelendiriliyor.

POSBIYIK AÇIKLAMA YAPTI

Karadeniz Ereğli Belediye başkanı ve CHP Belediye başkan adayı Halil Posbıyık e-posta ile yayınladığı kısa mesajında şöyle dedi; “Yine aynı işler.. aynı senaryolar… Seçim döneminde reklam panolarından resimlerimiz yırtılıyor. dün akşam astırdık bugün koparılıyor... mahallelerde astığımız posterler gece yarası koparılıyor... anlamak mümkün değil..... Daha önce de bilboardlardaki resimlerimizi yırttılar...”

YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ!

Karadeniz Ereğli ilçesinde; en son 2004 ve 2009 tarihlerinde yapılan yerel seçim süreçlerinde yaşanılan bu tür çirkin ve hoşgörü koşullarını zorlayan kaba girişimlerin “ileri demokrasi” laflarının sıkça edildiği bugünlerde tekrar hortlaması seçim güvenliği konusunda yetkililerin daha titiz ve caydırıcı önlemler alması gerektiğine vurgu yapılıyor. Siyasal gözlemciler, “Karadeniz Ereğli’de normal koşullara karşı sabırsız ve saygısız kesimler 2004 yılından bu yana yerel seçimlerde Karadeniz Ereğli belediyesini demokratik yollarla ele geçirememenin hazımsızlığını üzerlerinden bir türlü atamadılar. Bu tür çirkin saldırılar da bunun bariz sonuçlarıdır” şeklinde konuştular.

HALİL POSBIYIK SEVGİSİNİ AFİŞ YIRTMAKLA YOK EDEMEZLER!

Afişlere yapılan saldırılarla ilgili görüşlerini açıklayan bazı vatandaşlar ise, “Karadeniz Ereğli’de halkın Halil Posbıyık sevgisini böyle afişleri yırtmakla yok edemezler. Böyle siyaset mi olur? Birileri çıkar, Halil Posbıyık’ın babasının kabrini sorar, güya Fatiha okuyacakmış.. Birileri çıkar afişleri yırtar..” şeklinde tepki gösterdiler.

EREĞLİ’YE BÖYLE Mİ BARIŞ GETİRECEKLER?

Afişlerin yırtılmasına tepki gösterenler, “Bunları kim yapıyor bilemiyoruz ama, Ereğli’ye barış ve huzur getirmek isteyenlerle bu bu tür çirkin saldırılar örtüşmüyor. Böyle çirkinliklerle Ereğli’ye barış değil Ereğli sokaklarına huzursuzluklar getirilir. CHP’li gençlerin uyanık olması lazım. Ereğli’de sergilenmem istenen bu tür çirkinlikler karşısında sağduyulu davranmaları lazım”dediler.

 
Gösterim : 1452
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21739488, Bugün: 2306 kez ziyaret edilmiştir.