Kayıt Tarihi: 22 Şubat 2014 Cumartesi 22:47
Adaletin Bu Mu Dünya! Meryem TÜRKÖZ "Ben eşimi istiyorum"
Ereğli'de yaşayan 30 yaşında ki Hasan Türköz, avukata verdiği borç taahhüdünü yerine getirmediği için ameliyat olduğundan bir gün sonra tutuklandı. Eşinin ameliyatlı olmasına rağmen tutuklanmasına tepki gösteren Meryem Türköz " Televizyonlarda görüyoruz. balya balya paraları kaçırıyorlar, ayakkabı kutularında benim kocam taahhütten içeride yatıyor" diyerek yetkilerden yardım istedi.

Ereğli' de yaşayan Hasan Türköz (30) yıllar önce eşine hediye aldığı makinenin borcunu ödemediği için taahhüt vermiş, verdiği taahhüdü eşinin cilt kanserine yakalanması, kızının kalbinde ki rahatsızlığı ve kendisinin belindeki rahatsızlığı nedeniyle ödeyememiş.

Eşinin tutuklanmasını anlatan Meryem Türköz (34) eşinin hakkında çıkan tutuklama kararında habersiz belinde ki platinin kırılması sebebiyle özel hastanede 18 Şubat tarihinde ameliyat olduğunu, 19 Şubat'ta da polis tarafından tutuklandığını söyledi. Eşinin özel hastaneden alınarak Devlet Hastanesine getirildiğini kaydeden Türköz, Devlet Hastanesinde ki doktorun eşinin yatması gerektiğini söylemesi üzerine, eşinin cezaevine değil, mahkum odasına yatırıldığını kaydetti.

Eşinin küçükken belinde yaşadığı rahatsızlık sonucu platin takıldığını ve çalıştığı iş yerlerinden hastalığı nedeniyle çıkmak zorunda kaldığını kaydeden Meryem Türköz, eşinin bu durumdan kurtulması için yetkilerden yardım istedi.

BEN ÇOCUKLARIMA NASIL BAKAYIM

Eşinin başına gelenleri anlatan Türköz "Bundan seneler önce eşim bana hediye olarak bir makine almıştı. Bu makineyi aldığından çocuğumun hastalığı benim hastalığım eşimin hastalığı, 5 defa eşim ameliyat geçirdi. O arada onu unutmuş. Taahhüt imzalamış.Ve şu anda hastanede hasta haliyle ameliyatlı olarak duruyor. Ne yapacağım, ne edeceğim bilmiyorum. İki çocukla ortada kaldım. Avukat 2 bin 400 lirayı hemen istiyor. Ben bunu nereden bulayım. Ben çocuklarıma mı bakayım, onlara mı vereceğim. Benim zaten gelirim yok ki"

AYAKKABI KUTULARINDA PARALARI KAÇIRANLAR SERBEST, EŞİM TUTUKLU

Eşinin 2 bin 400 lira için tutuklandığını, ayakkabı kutularında paraları kaçıranların serbest kaldığını anlatan Türköz "18 Şubat Salı günü ameliyat oldu. 19 Şubat' ta da tutuklandı. Ameliyattan hemen b,r gün sonra. Sabahı tutuklandı. İki tane sivil polis geldi. Alıp götürdüler. Şimdi Devlet hastanesinde mahkum odasında yatıyor. Kapısında bir tane gardiyan bir tane jandarma bir tane de astsubay nöbet tutuyor. Bunu bu şekilde tutuyorlar. Benim kocam kimseye tecavüz etmedi. cinayet işlemedi bir şey yapmadı. Taahhütten benim kocam şu anda tutuklu. Neden? Neden yani neden? Ben bu nedenleri araştırmaya çalışıyorum. Adam öldürenler geziyor, hırsızlık yağanlar geziyor, Benim kocam taahhütten içeride yatıyor. Televizyonlarda görüyoruz. balya balya paraları kaçırıyorlar, ayakkabı kutularında benim kocam taahhütten içeride yatıyor. Onlar serbestçe geziyor. Böyle bir adalet var mı? Söyleyin bana var mı? Ben iki çocuğuma ne yedirip ne içireceğimi düşünüyorum. O adam 5 defa ameliyat oldu. Herkese bakıyorum normal geziyor. Benim kocam hala daha özürlü maaşına bağlanamıyor. Kocam 3 ay cezaevinde yatacak. Ben bu adamı buraya getirsem de nasıl bakacağım? Benim elektriğim var. Kiram var. Suyum var. Ben zaman zaman şu evin kirasını veremiyorum. Ben ne yapacağımı bilmiyorum. Kaldım iki çocukla ortada. Avukata yalvardım. Temizlik yapıp bu parayı ödeyeceğim dedim ama dinlemedi" dedi.

BEN KOCAMI İSTİYORUM

"Ben kocamı istiyorum. Ben çocuklarıma yalan söylemekten bıktım. Ben yatağını hazırlamıştım onun. Kocama ben bakacağım diyordum. Bana kimse yardım etmiyor. Ben ne yapayım. Birilerine mi gideyim. Dileneyim mi? Cami önlerine mendil mi sereyim. Ne yapayım ben o adamı kurtarabilmek için? Çocuklarım bana her dakika babasını soruyor. Ben cevap veremez haldeyim" dedi.

Kocasının belininin sürekli olarak kanadığını ve kanlı atletini gazetecilere gösteren acılı eş Meryem Türköz "Kocama bir şey olursa ben ne yağacağım söyler misiniz bana" dedi.

Kendisinin de cilt kanseri olduğunu ve yaklaşık 3 sene boyunca İstanbul Haseki hastanesinde tedavi gördüğünü söyleyen Türköz, o dönemlerde elden aldığı borçları olduğunu ve bu borçları da ödeyemediğini söyledi. Hastanede yatan eşinin yanına gitmek için komşularından 10 lira borç aldığını kaydeden Türköz "Benim bu ay sonunda hastaneye gidip beyinden iğne olmam gerekiyor. Ama bu şartlar da gitmem mümkün değil. Ben yetkililerden yardım istiyorum" dedi.

Hasan-Meryem Türköz çiftinin çocukları Elifnur (7) ve İbrahim Altay (3) da babalarının eve dönmesini istedi.

 
Gösterim : 1658
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21743145, Bugün: 924 kez ziyaret edilmiştir.