Kayıt Tarihi: 7 Şubat 2014 Cuma 16:30
ÇEPAŞ-GONVARRİ Birleşmesinin İlk Meyveleri Alındı; Ortaklığın Türkiye'de İlk Projesi Yenilenebilir Enerji alanında Güneş Enerji Sistemleri olacak... ÇEPAŞ-GONVARİ Hem Sistem, Hem de Enerji Üretecek
11 Kasım 2013 tarihinde İspanyanın önemli kuruluşlarından biri olan demir çelik sektöründe hizmet veren GONVARRİ firması ile ortaklık kuran Ankara merkezli demir çelik üreticisi ÇEPAŞ ve dolayısı ile ülkemiz bu birleşmenin ilk meyvelerini almaya başladı.

ÇEPAŞ-GONVARRİ ortaklığı proje kapsamında Türkiye'de ilk olarak Enerji sektöründe Güneş Paneli Sistemi ile kendisini gösterecek. Aynı zamanda da enerjide üretecek olan ÇEPAŞ-GONVARRİ ortaklığı Ankara'da düzenledikleri bir basın toplantısı ile kurulan ortaklık hakkında bilgiler verirken iki ortak kuruluşun Yönetim Kurulu Başkanları da ilk kez basın önüne çıkmış oldular.

ÇEPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Zonguldak 22. ve 23. dönem Milletvekili Fazlı ERDOĞAN ile İspanyol demir çelik firması GONVARRİ Yönetim Kurulu Başkanı Jon RİBERAS gerçekleştirdikleri ortaklık hakkında kamuoyunu basın yolu ile bilgilendirdi.

ERDOĞAN; "ÜLKEM ADINA BU BİRLEŞMEDEN MUTLULUK DUYUYORUM"

Basın toplantısında ilk konuşmayı yapan ÇEPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fazlı ERDOĞAN bu birleşmeden duyduğu mutluluğu dile getirerek "Ülkem adına bu birleşmeden büyük mutluluk duyuyorum. Biz büyük GONVARRİ ailesinin 11 Kasım 2013'te bir üyesi olduk. Ben GÜMÜŞHANE doğumluyum. Ancak yıllardır Karadeniz Ereğli'sinde ticaret ile uğraşmaktayım. Küçük bir firma olarak başladık. İşimizi gölden denize, denizden okyanusa taşıdık. GONVARRİ firması ile bir buçuk yıldır süren görüşmeler sonrasında imza attık. Türkiye yatırımda arzu edilen bir liman. Bölgesinde bir istikrar numunesi. Benim elim değil, başım taşın altında. Karşı taraf da o seviyede sorumluluk taşıyor. Başarmak zorundayız. Türkiye ve dünyanın geleceğini planlayarak yürüyoruz” diye konuştu.

JON RİBERAS; ÜLKENİZDE YATIRIM YAPMAK İÇİN HER HANGİ BİR PROBLEM YOK. KENDİMİZİ EVİMİZDE GİBİ HİSSEDİYORUZ.

GONVARRİ Yönetim Kurulu Başkanı Jon RİBERAS ise çelik ve çelik ürünleri, otomotiv sektörü ve yan sanayi, yenilenebilir enerji olmak üzere 3 ana faaliyet alanı bulunan şirketlerinin, 25′ten fazla ülkede, 140′dan fazla fabrika ve 35 binden fazla personelle hizmet verdiğini ifade etti.

Geçen yıl itibarıyla yıllık cirolarının 12 milyar dolar olduğunu kaydeden RİBERAS, şöyle konuştu: “8 yıl önce girdiğimiz Türkiye pazarında uzun araştırmalarımız sonucunda ÇEPAŞ'ı seçerek yeni bir adım daha attık. Türkiye’de çok büyük otoyol altyapı projeleri var ve hükümetiniz, daha kaliteli altyapı hizmetleri almak istiyor. Bu nedenle ÇEPAŞ ile bu sektörde ilerlemeye karar verdik. Türkiye’de güneş enerjisi sektörünün de önü açık. Sahip olduğumuz tecrübeyi ÇEPAŞ’la birleştirerek bu yolda beraber yürümek istiyoruz. Bu ittifaktan doğacak sinerjiden her iki tarafın da istifade edeceğine inanıyoruz. Hem altyapı hem de güneş enerjisi konusunda dünyada referans olacağız.” dedi.

Güneş Enerji Sistemleri konusunda Gazete Ereğli İmtiyaz Sahibi Kurtuluş AYYILDIZ'ın "Sayın RİBERAS, sadece Güneş Enerji sistemleri mi üreteceksiniz yoksa enerji de üretmeyi planlıyor musunuz" sorusuna RİBERAS; "Hem güneş panelleri üreteceğiz hem de enerji üretimi planlıyoruz. Daha ileride ise Türkiyeyi bu konuda merkez üretim üssü yapma planlarımız var" dedi.

Yine sorulan bir soru üzerine Türkiye’de yaşanan siyasi gelişmelerin yatırımlarını etkilemediğini ifade eden RİBERAS, “Türkiye’nin önü çok açık, biz buna odaklanıyoruz. Ülkenizde yatırım yapmak için bir problem görmüyoruz. Burada kendimizi evimizde hissediyoruz” dedi.

Basın toplantısının ardından verilen resepsiyona TBMM önceki dönem Meclis Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal TOPTAN, Eski İç İşleri Bakanı Abdülkadir AKSU, Meclis Başkan Vekili Sadık YAKUT, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati ÇETİNKAYA, Eski Ardahan Milletvekili Saffet KAYA, Eski Zonguldak Valisi Yavuz ERKMEN ve AK Parti Çankaya İlçe Belediye Başkan Adayı Barış AYDIN ve geniş davetli topluluğu katıldı.

 
Gösterim : 27063
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21705953, Bugün: 1771 kez ziyaret edilmiştir.