Kayıt Tarihi: 22 Kasım 2013 Cuma 17:28
Posbıyık; Dershaneleri kaldırmak gibi bir gafletin içine girmek çok yanlış olur
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, dershanelerin kapatılması konusuna başta belediye başkanı olmak üzere bir vatandaş ve yurttaş olarak karşı olduğunu söyledi. Posbıyık, "Birden bire dershaneleri kaldırmak gibi bir gafletin içine girmek çok yanlış olur." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı tarafından hazırlanan yasa taslağında yer alan dershanelerin kapatılması maddesine tepkiler devam ediyor. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da dershanelerin kapatılmasına belediye başkanı, vatandaş ve yurttaş olarak kesinlikle karşı olduğunu kaydetti.

Dershanelerin kapatılmasının ardından merdiven altı dershaneciliğin başlayacağını söyleyen Posbıyık, " Zengin ve varlıklı bir aile dershaneye göndermeyebilir. Evine özel hocaları getirtebilir. Orta sınıf ve fakir çocuklar ne yapacak." diye konuştu.

Posbıyık, "Bu çok nazik bir konu. Aslında çok net bir cevabı olan konu. Dershaneleri kapatmayı düşünmek bana göre eğitime çok büyük zararlar vermek demektir. Dershaneler kendi kendine doğmadı. Bir ihtiyaçtan doğdu. Eğitim tam istenilen şekilde devlet okullarında verilmediği için evlatlarımızın yan eğitimle desteklenmesi ve okullara başarılı şekilde girmeleri için kuruldu. Bugün bir vaka Türkiye' de kesinlikle bellidir ki okullarda eğitim tam olarak verilemediği için dershanelerden çocuklarımız destek almakta. Her kesimden çocuklar destek almakta. Zengin ve varlıklı bir aile dershaneye göndermeye bilir. Evine özel hocaları getirtebilir. Orta sınıf ve fakir çocuklar ne yapacak. asla ve kata bu olaya karşıyım. Dershanelerin kapanmaması lazım. Bu çocuklarımızın geleceği açısından ülkemizde ki eğitim sistemi açısından son derece sakıncalı bir olay. Eğer siz dershaneleri kaldırırsanız bu merdiven altına gidecektir. Çok daha vahim sonuçlar doğuracak demektir. Kesinlikle dershanelerin kapanmasına karşıyım. İlk defa devlet okullarında çocuklarımızın başka bir şeye ihtiyacı olamayacak şekilde öğretmenler vasıtası ile tam eğitimlerinin yaptırılması önemli. Onun için öğretmenlerinizin karnını doyuracaksınız. Sosyalitesini yükselteceksiniz. Öğretmenler tam randımanlı çalışabilecek düzeye gelecek, o zaman dershanelere ihtiyaç yok diyebilirsiniz. Ama birden bire dershaneleri kaldırmak gibi bir gafletin içine girmek çok yanlış olur. Asla ve kata bu olaya bir vatandaş yurttaş olarak karşı olduğumu net bir şekilde ifade etmek isterim."

 
Gösterim : 1190
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21705721, Bugün: 1539 kez ziyaret edilmiştir.