Kayıt Tarihi: 14 Kasım 2013 Perşembe 19:54
Mahalle halkı heyelan alanına duvar istiyor
Ereğli'ye bağlı Gülüç beldesinde son yağan yağmurda heyelan meydana geldi. Heyelan olan bölgede oturan vatandaşlar korku içinde olduklarını ve yetkililerin bir an önce heyelan bölgesinde tedbir almalarını istedi.

Ereğli' ye bağlı Gülüç beldesi Çengel Mahallesi Şehit Halis Çınar Sokak üzerinde bulunan 3 katlı binanın hemen arkasında bulunan bölgede meydana gelen heyelan apartman sakinlerini tedirgin ediyor. 3 katlı binanın arka kısmında bulunan 7 katlı binanın da tehlike arz ettiğini belirten bina sakinleri, heyelan bölgesine bir an önce müdahale edilip duvar örülmesini istedi.

Bina sakinlerinden Mustafa Karakaya, heyelanın tan olarak ne zaman olduğunu bilmediklerini ancak bu konuda yetkililerin bir an önce önlem almalarını istediklerini söyledi. Karakaya, "Geçen şiddetli yağmur yağdı. Yağmur 4 gün yağdı. Son gün göçmüş. Bizimde sabah geldiğimiz de haberimiz oldu. İlerde yeniden bir yağmur yağarsa da göçme olabilir. Buraya duvar örülürse güzel olur." dedi.

Apartman sakinlerinden Ayşe Çınar ise "Bizi kurtarsınlar. Yarı bir gün bir burası kaldı. Burası da göçecek. Ne yağacağız biz. Nereye gideceğiz. Bu daha yeni oldu. Yağmur yağdı. Irmak boşaldı. O günü gitti. Kimsede gelmedi. Belediye Başkanına da haber verdik. O da gelmedi. Bundan sonra şiddetli bir yağmur yağsa burası da gider diye korkuyoruz." şeklinde konuştu.

Ayşe Çınar röportajın sonrasında heyelan alanına baktı ve "Bundan sonra ne yapacağız. Bu merdivenlerden korkuyoruz biz. Çoluk çocuk buradan geçiyor." diyerek gözyaşı döktü.

 
Gösterim : 1384
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21717067, Bugün: 773 kez ziyaret edilmiştir.