Kayıt Tarihi: 5 Kasım 2013 Salı 20:00
10 yıldır barakada yaşayan kadına prefabrik ev yapılacak
Ereğli'de tek odalı barakada yaşam mücadelesi veren Meryem Erdoğan (45), Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ın girişimleri ile kısa sürede prefabrik evine kavuşacak. 10 senedir baraka evde yaşayan Erdoğan, kendisinin yaşayabileceği bir ev yapılması halinde çok memnun olacağını söyledi.

Ereğli'ye bağlı Kavaklık Mahallesi'nde tuvaleti, banyosu olmayan, elektriksiz ve susuz olarak tek odalı barakada yaşam mücadelesi veren Meryem Erdoğan'a devlet yardım elini uzattı. Babasını kaybeden ve annesinden ayrı yaşayan kadın için Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ın prefabrik ev yapımı için çalışmalara başladığı öğrenildi.

Kavaklık Mahallesi Muhtarı Nazif Kaplan, Meryem Erdoğan'ın yaşadığı yerin insan yaşamı için uygun olmadığını ve Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ın da girişimi ile kısa sürede yeni evine kavuşturmak istediklerini söyledi. Kaplan, "Babasından 290 lira maaş almakta. Babası vefat etmiş. Annesi Gümeli'de yaşıyor. Köye de gitmek istemiyor. Burada bu şekilde kendi hayatını idame ettirmek istiyor. Yalnız burası insan için yaşanacak bir yer değil. Çünkü sağlıklı değil. Bunun için girişimlerde bulunduk. Ereğli kaymakamımız da bu konu da girişimlerde bulundu. İnşallah iyi bir ortam sağlanır. Büyük bir ihtimalle kaymakamımız prefabrik düşünüyor. 40 ya da 50 metre civarında. Tabi onda da ihtiyaçlarını giderebilecek." dedi.

10 yıldır barakada yaşayan Meryem Erdoğan, barakada çok büyük sıkıntılar çektiğini, en büyük sıkıntısının elektrik su ve yakacak olduğunu söyledi. Erdoğan, "Burada her sıkıntıyı da yaşıyorum. Yakacak, su elektrik sorunu var. Burada yaşayalı aşağı yukarı 9-10 sene oluyor. Geçimimi babadan kalan 290 lira maaş var, onunla sağlıyorum. Başka bir yerden de bir gelir yok. Komşular da ara sıra kendilerine göre yardım yapıyorlar. Zaten kömürümü alsam ekmeğimi alamıyorum. Ekmeğimi alsam diğer ihtiyaçlarımı alamıyorum. Yetmiyor." ifadelerini kullandı.

Evinin sobadan çıkan kıvılcım ile yanan çatısını kendi imkanları ile yapan ve tek gözlü barakada yaşayan Meryem Erdoğan, kendisine kaymakamlık tarafından ev yapılacağının hatırlatılması üzerine "Çok memnun olurum." karşılığını verdi. Erdoğan, ayrıca evin içine yağmur sularının girdiğini ve kışın da çok soğuk olduğunu kömürünün de yetmediğini ifade etti.

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Meryem Erdoğan'ı yaşadığı yerden kurtarmak için prefabrik ev yapmak için girişimlere başladıklarını kaydetti. Konuyla ilgili olarak yardımsever bir iş adamı ile görüştüğünü kaydeden Kaymakam Çay, "İş adamımızla görüştüm. Kendisi bu konuda evi yaptırabileceğini söyledi. Yarın mühendisini gönderip evin olduğu yerde inceleme yaptıracak. Zannediyorum iş adamımız yüzde 99 evi yaptıracak. Olmadığı takdirde muhtarımızın öncülüğünde yardım kampanyası düzenleyerek en kısa zamanda bu vatandaşımızın evini yapmaya çalışacağız." şeklinde konuştu.

 
Gösterim : 1708
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21732072, Bugün: 21 kez ziyaret edilmiştir.