Kayıt Tarihi: 5 Ekim 2013 Cumartesi 18:54
Dağdan kopan kaya parçaları yolu kapattı
Yoğun yağış nedeniyle Ereğli-Alaplı karayolu Plajlar bölgesinde dağdan düşen kaya parçaları yolu trafiğe kapattı. Kayaların düştüğü sırada yoldan araç geçmemesi olası bir faciayı önledi.

Ereğli' de yaklaşık 4 gündür etkili olan sağanak, Alaplı Ereğli, Alaplı Akçakoca karayolunda toprak kaymalarına neden oluyor. Bugün sabah saat 07.00 sularında dağdan kopan kaya parçaları da yolun trafiğe kapanmasına neden oldu. Kaya parçalarının düştüğü sırada araçların geçiş yapmaması olası bir facianın da önüne geçilmiş oldu.

Kayaların düşmesinin ardından olay yerine gelen Alaplı Bölge trafik ekipleri, Alaplı istikametinde ki yolu tek şeride düşürerek araç geçişlerine izin verdi. Trafiğin kontrollü olarak sağlandığı yolun açılması için Karayolları ekiplerinin gelmesi beklendi. Kantar bölgesinde bekletilen greyder operatörünün gelmesinin ardından Ereğli Belediyesinden istenen iş makineleri ile birlikte kayalar yoldan kaldırılarak temizlendi. Yaklaşık 2 saat kapalı kalan yol temizlik çalışmalarının ardından yeniden trafiğe açıldı.

Yetkililer, toprak kaymalarına karşı sürücülerin dikkatli olmalarını istedi.

 
Gösterim : 1482
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21688464, Bugün: 618 kez ziyaret edilmiştir.