Kayıt Tarihi: 2 Ekim 2013 Çarşamba 19:44
Ereğli'de Kestane Karası Fırtınası Uyarısı!
Ereğli'de denizde oluşan dalgalar kıyıyı döverken, ilçede Kestane Karası Fırtınası'nda yaşanabilecek olan olumsuzluklara karşı da önlemlerin alındı.

Ereğli'de iki gündür etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, denizde oluşan dalgalar da kıyıyı dövdü. Dalgaların kıyıya vuruşunda seyirlik görüntüler ortaya çıktı. Zaman zaman yüksekliği 5 metreyi bulan dalgalar sahile büyük zarar verdi. Kestane Karası Fırtınası'na karşı da vatandaşlar uyarıldı.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık belediye olarak Kestane Karası Fırtınası'na karşı hazırlıklar yapıldığını, konuyla ilgili olarak kriz masasının oluşturulduğunu söyledi. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda Kestane Karası olarak adlandırılan fırtınanın bu sene daha şiddetli geçeceği ve sel konusunda ciddi uyarıların geldiğini kaydetti.

Başkan Posbıyık, "Kestane Karası denilen fırtına bu bölgeyi sarsacak gibi. Bununla ilgili belediye olarak hazırlık içerisindeyiz. Belediye'de kriz masasını kurduk. Meteorolojinin verdiği bilgilere göre yarın şiddetli yağmur beklentisi var. Arkadaşlarımız şu anda Ereğli'yi tarıyorlar. 10 gün evvelinden hazırlıklıyız zaten. Yapılması gereken her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Meteorolojinin verdiği bilgilere göre şiddetli selden korkuluyor." dedi.

 
Gösterim : 1635
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21689626, Bugün: 1780 kez ziyaret edilmiştir.