Kayıt Tarihi: 19 Eylül 2013 Perşembe 17:07
Gaziler Günü Gözyaşları İle Anıldı
Ereğli'de Gaziler Günü anma programında bazı şehit anneleri gözyaşlarına boğuldu. Ayakta durmakta zorlanan bir şehit annesi ise yakınları ve vatandaşlar tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Ereğli'deki Gaziler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Temek Şahin, Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen, şehit ve gazi yakınları, siyasi parti temsilcileri ve protokol üyeleri katıldı.

Anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Anıt önündeki törenin sona ermesinin ardından Ereğli Belediyesi tarafından yaptırılan şehitler anıtına önünde Ereğli Belediyesi Cenaze Hizmetleri Müdürü Metin Avcı'nın duasının ardından anıta gül bırakıldı. Anıtta çocuklarının resimlerini gören şehit anneleri göz yaşlarına boğuldu.

Törende Şehit Cafer Hırçın'ın annesi Yaşariye Hırçın gözyaşları içerisinde oğlunun resmini severken, şehit Kudret Özcan'ın annesi ise Sevim Özcan ise fenalaştı. Yakınları ve çevredeki vatandaşlar tarafından gölgelik alana götürülen anne Sevim Özcan burada sakinleştirildi.

Tören anıta güllerin sunulmasının ardından sona erdi.

 
Gösterim : 1490
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21700174, Bugün: 210 kez ziyaret edilmiştir.